איזו דרמה. נבחרת ישראל גברה הערב (רביעי) על נבחרת בריטניה 92:102 לאחר הארכה במשחק הפתיחה של מוקדמות אליפות אירופה אך היא עשתה זאת בעזרת הרבה מאוד מזל.
חניכיו של צביקה שרף פתחו את המשחק בצורה נוראית ופיגרו כבר בהפרש של 10 נקודות אבל דקות גדולות של מאיר טפירו וליאור אליהו ביצעו מהפך גדול וקירבו את ישראל לניצחון.
אלא שאז לואל דנג נזכר שהוא שחקן NBA והחזיר את הבריטים ליתרון קטן. הדרמה החלה כשמאיר טפירו הוביל את ההתקפה המכריעה אבל יידה איירבול וחרץ את גורל הנבחרת, אלא שטעות בריטית גורלית נתנה לטפירו הזדמנות נוספת לשתי קליעות עונשין כשעל השעון הופיעה חצי שניה לסיום.
הפעם טפירו לא פישל. הוא דייק בקור רוח מהקו, הישווה ל-85:85 ושלח את המשחק להארכה. בתוספת הזמן יניב גרין הוביל את הנבחרת לריצת 2:13 והבטיח את הניצחון הדרמטי.
מאיר טפירו הוביל את הנבחרת עם 27 נקודות, 5 ריבאונדים ו-6 אסיסטים. ליאור אליהו הוסיף 24 נקודות. יניב גרין סיים את המשחק עם 13 נקודות ו-6 ריבאונדים ויותם הלפרין עם 10 נקודות אבל עם סל שדה אחד בלבד.
עוד קלעו לנבחרת: מתן נאור ומורן רוט 7 כ"א, גיא פניני 4, עידו קוז'יקרו, עמית תמיר ועומרי כספי 3 כ"א, רביב לימונד 1.
צפו בתקציר הניצחון הדרמטי של ישראל על בריטניה באדיבות הערוץ הראשון
תקציר: ישראל - בריטניה
לואל דנג הוביל את בריטניה עם 30 נקודות. ג'ואל פרילנד הוסיף 14 נקודות ו-9 ריבאונדים וג'ארט הארט סיים את המשחק עם 12 נקודות. עוד קלעו לבריטים: סטיבן לבן 11, פופס מנסה בונסו 8, אנדרו סאליבן 7, נייט ריינקינג 5, ניק ג'ורג' 3, פלינדר בויד 2.
אך עם כל הכבוד להתרגשות בעקבות הניצחון הדרמטי. היכולת שהציגו חניכיו של צביקה שרף עלולה לא להספיק להם בשלושת משחקי החוץ הרצופים שמצפים להם בשבוע וחצי הקרובים. המבחן הראשון יתקיים במוצאי שבת בבוסניה.
רבע ראשון: 19:25 לבריטניה
ישראל פתחה את המשחק עם יותם הלפרין, מאיר טפירו, מתן נאור, עידו קוז'יקרו ויניב גרין. הבריטים פתחו עם פופס מנסה בנסו, אנדרו סאליבן, לואל דנג, נייט רייקינג ופלינדר בויד.
 |
| צביקה שרף מזיע בנוקיה (אמיר לוי) |
|
הבריטים פתחו את המשחק היטב ועלו ל-0:4 מסל קל של מנסה בנסו ומשתי נקודות נוספות של לואל דנג מקו העונשין. ישראל הגיבה ב-4 נקודות מהירות של יותם הלפרין ומאיר טפירו ועלתה ל-4:6 לאחר שטפירו פיטם את יניב גרין. מהעבר השני, דנג ונייט ריינקינג החזירו את היתרון לאורחים.
מי שעצר את הריצה הבריטית היה מאיר טפירו, שהגיב ב-4 נקודות רצופות ובשליטה בקצב המשחק, אך ריינקינג הגיב בשלשה והעלה את האורחים ליתרון 10:12. טפירו לא התרגש ודחף את הכדור לעידו קוז'יקרו, שדייק בשלוש זריקות עונשין והחזיר את היתרון לישראל, כשבחלק ההגנתי, מתן נאור סחט שתי עבירות תוקף והקפיץ את האוהדים ביציעי נוקיה.
 |
| עידו קוז'יקרו. פתיחה לא טובה לנבחרת (אמיר לוי) |
|
יותם הלפרין טעה כשביזבז את שעון 24 השניות וסיים מהלך חשוב עם עבירת תוקף אבל טפירו המשיך להיות חם והעלה את מאזנו ל-8 נקודות. מיד לאחר מכן, האוהדים קמו על הרגליים כשליאור אליהו נכנס לראשונה למשחק בתום עונה קשה ולא פשוטה ביחסיו עם צביקה שרף.
למרות ההתלהבות, סטיבן לבן הרגיע עם שלשה וחטיפה מאליהו והשלים ריצת 0:11 בדרך ל-16:25. אליהו הגיב בשלשה וקבע את תוצאת הסיום של הרבע - 19:25 לבריטניה.
רבע שני: 42:47 לבריטניה
הנבחרת חזרה אופטימית לרבע השני אך המשיכה להציג יכולת חלשה כשאת הדקה הראשונה של הרבע היא מסיימת עם שני איבודים. מהעבר השני, מנסה בנסו דייק מחצי מרחק והעלה את בריטניה ליתרון 19:27.
 |
| טפירו מול ג'ארט הארט בנוקיה (אמיר לוי) |
|
דנג עשה צחוק מהחבורה של שרף, שלמרות שלשה של עמית תמיר, המשיכו לפשל עם איירבולים מביכים ועם מסירות מגוחכות. למרבה המזל, הבריטים היו מעט נאיביים בהגנה ואיפשרו לאליהו לשמור את ישראל בפיגור סביר.
הקבוצות ירדו לפסק זמן ממנו דנג חזר בטירוף. כוכב הבולס הטביע על הראש של הנבחרת והוסיף חסימה עוצמתית מול אליהו. מהעבר השני, ג'ואל פרלינד המחליף העלה את בריטניה ל-25:35 בקליעה מחצי מרחק.
כשנראה שהעסק גמור, שרף זרק למערכה את מורן רוט, שחדר וקלע מצוין, ונהנה משני מהלכי-על של ליאור אליהו, שצימקו ל-35:31.
 |
| הלפרין על הפרקט בנוקיה (אמיר לוי) |
|
הבריטים קלעו 5 נקודות מהירות אבל רוט את אליהו הקפיצו שוב את האוהדים בנוקיה וצימקו ל-40:35. הנבחרת לא עצרה, הלפרין חסם נהדר והעביר לעומרי כספי, שהוציא את הלבנים למתפרצת נהדרת והשאיר לגיא פניני אשר צלף מעבר לקשת וצימק ל-40:39 כשעל השעון הופיעו 2:03 דקות לסיום המחצית.
אנדרו סאליבן עצר את ההתלהבות הישראלית אבל מורן רוט לא ויתר ודייק פעמיים מקו העונשין. מהעבר השני, דנג שיפר מאזנו ל-14 ופרלינד קבע את 42:47 בהפסקה.
ליאור אליהו סיים את המחצית הראשונה עם 14 נקודות. מאיר טפירו הוסיף 8 נקודות אבל כולן נקלעו על ידו בדקות הראשונות של המשחק. השחקן היחיד שלא ירד מהפרקט היה יותם הלפרין, שהגיב בזריקה אחת מהשדה וב-4 נקודות עלובות.
 |
| ג'ואל פרלינד. משחק טוב של הבריטים (אמיר לוי) |
|
מהעבר השני, לואל דנג הוביל את בריטניה עם 14 נקודות. סטיבן לבן הוסיף 11 נקודות עד ההפסקה.
רבע שלישי: 67:69 לישראל
שרף נזף בשחקניו על היכולת ההגנתית הבינונית שהציגו במחצית הראשונה וקיבל מהם יכולת משופרת בפתיחת המחצית השניה כשרוט ואליהו בחמישייה. גם בחלק ההתקפי העניינים תפקדו לא רע וטפירו צלף שלשה וצימק ל-51:50.
דנג הגיב כמו כוכב NBA והעלה את בריטניה ל-50:55 אבל סלים של גרין ואליהו החזירו את ישראל למרחק נגיעה ואז הגיעה שלשה נוספת של טפירו, שהעלה את ישראל ליתרון ראשון מאז הדקה השניה. הנבחרת לא עצרה. אליהו חטף בהגנה וקיבל מטפירו את הכדור לדאנק גדול, שגרם לכריס פינץ' להזעיק פסק זמן במצב של 55:59 לישראל.
 |
| הלפרין מול מנסה בונסו. ישראל פתחה בטירוף את המחצית השניה (אמיר לוי) |
|
הבריטים חזרו מפוקסים מפסק הזמן ושלשה של דנג קבעה 59:61 לזכותם אלא שאלה היו הדקות של טפירו, שקבר שלשה שלישית והחזיר את היתרון לישראל. הגארד הישן והטוב הוסיף שתי נקודות אך ג'ארט הארט הגיב בשלשה וקבע שיוויון 64:64, 1:15 דקות לסיום הרבע השלישי.
טפירו הוסיף עוד שתי נקודות והעלה את מאזנו ל-13 נקודות ברבע השלישי ו-21 נקודות במשחק כולו. דנג ניסה להציל את הבריטים אבל ביצע צעדים והוסיף את העבירה הרביעית שלו על יותם הלפרין, שדייק בשלוש קליעות עונשין בדרך ל-64:69. מנסה בונסו צינן מעט את ההתלהבות עם שלשה עם הבאזר, שקבעה 67:69 לישראל בתום הרבע.
 |
| כספי ופניני. הוסיפו מחץ מהספסל (אמיר לוי) |
|
רבע רביעי: 85:85 בנוקיה
הלפרין, שעדיין לא השיג סל שדה, הוביל את ההתקפה הראשונה של הרבע האחרון ונתן אסיסט נהדר לעומרי כספי, שחדר בעוצמה עד לטבעת וקבע 67:71 לישראל.
סאליבן והארט לא נתנו לנבחרת לברוח ואליהו הלחיץ עוד יותר את שרף עם החטאת דאנק מביכה. המאמן לא נבח על הפורוורד שלו ואפילו הוסיף קריאה מפרגנת והלפרין הרגיע אותו עוד יותר עם סל השדה הראשון שלו במשחק, שקבע 71:75. אליהו הוסיף שתי קליעות עונשין מדויקות, העלה את מאזנו ל-20 וקבע 71:77 כשעל השעון הופיעו 6:40 דקות לסיום המותחן.
הבריטים צימקו אבל טפירו עלה ל-23 נקודות אישיות עם סל יפה. ההגנה עבדה שוב אבל כספי יידה איירבול מעבר לקשת. למזלה של הנבחרת, דנג העייף לא היה בעניינים בדקות האלה וצעדים שלו העבירו את הכדור לידיים ישראליות.
 |
| אליהו, פניני, רוט ותמיר ברגע של אחדות (אמיר לוי) |
|
הבריטים לא ויתרו וחזרו לפיגור 79:78. מהעבר השני, טפירו עשה שטות אך למזלו, גם דנג פישל וסטיבן לבן הוסיף צעדים בדקות בהן נראה שאף נבחרת לא רוצה לזכות בניצחון במשחק הזה. ברגע האמת הנבחרת הלכה אל המהלך שהביאה אותה ליתרון - טפירו אל אליהו - ועצרה את הקיפאון.
הבריטים החטיאו פעמיים מהקו אבל פרלינד לקח ריבאונד גורלי וצימק ל-81:80. מהעבר השני, טפירו איבד את הראש, משך את השעון וסיים עם החטאה נוראית. דנג ניצל את זה, חדר לסל והחזיר את היתרון לבריטניה.
ישראל הלכה למהלך שהביא לה את היתרון - טפירו את אליהו - וחזרה להוביל, אבל שריקה תמוהה של השופטים לעבירה של מתן נאור על דנג איפשרה לכוכב הבולס לקבוע 83:84 לבריטניה, 27.9 שניות לסיום המשחק.
הנבחרת ירדה לפסק זמן והלכה אחריו ליותם הלפרין. הוא כידרר וכידרר, לא מסר לאף אחד מחבריו לנבחרת ובסופו של דבר נאלץ ליידות שלשה עלובה שלא פגעה בשום דבר. טפירו זעם על כולם ולא דיבר עם אף אחד לאחר שהנבחרות ירדו לפסק זמן אלא שדקות ספורות לאחר מכן, דווקא הוא הפך לגיבור הגדול של הנבחרת.
 |
| טפירו כועס על הלפרין לאחר שהמשחק נראה גמור (אמיר לוי) |
|
הבריטים קלעו רק פעם אחת מהקו ועם הרבה מאוד מזל טפירו השתלט על הריבאונד. כשעל השעון חצי שניה לסיום, הבריטים ביצעו עבירה טפשית על טפירו, שכיפר על הטעות שלו מההתקפה האחרונה, דייק פעמיים מהקו וגרר את המשחק להארכה.
הארכה: 92:102 לישראל
מורן רוט דייק פעמיים מקו העונשין והעלה את ישראל ל-85:87 אבל דנג צלף שלשה גדולה והשתיק את האוהדים. מהעבר השני, טפירו לקח זריקה רעה אבל עם הרבה מזל, הכדור שלו צנח פנימה וקבע 88:89 לישראל. הבריטים הגיבו בשתי נקודות אבל יניב גרין העלה את ישראל ל-90:91, 2:17 דקות לסיום.
המשחק שוב הלך לקו וריינקינג דייק רק בזריקה אחת והישווה ל-91:91. מהעבר השני, יניב גרין עשה סיבוב גדול והעלה את ישראל ליתרון של שתי נקודות אבל המהלך הגדול באמת היה של מתן נאור, שקטף ריבאונד וסחט את העבירה החמישית מלואל דנג, שסיים את המשחק עם 28 נקודות.
 |
| טפירו מנצח את בויד. יותר מזל משכל (אמיר לוי) |
|
הפעם הנבחרת לא בעטה בדלי. מאיר טפירו ניהל התקפה גדולה ומסר למורן רוט, שקבר שלשה וקבע 91:97, דקה לסיום המשחק. הבריטים איבדו את הצפון ונאור חתם ניצחון דרמטי על שלשה מסיימת, שקבעה 92:102. יתרון השיא של ישראל בסיום המשחק.