חמישית מהקבוצות שלה משתתפות בליגת האלופות, ממנה יוצאת המועמדת הכי בכירה לזכות בגביע אופ"א, רונאלדיניו באדום שחור וז'וזה מוריניו אחד. הליגה האיטלקית חוזרת וכמה שהתגעגענו.
אז אחרי הרבה שנים נקבל השנה סרייה א' ללא פארמה שירדה לליגה השניה, אבל סגל שחקנים נוצץ יותר מתמיד, ועונת פרישה של שחקנים ברמת פאבל נדבד ופאולו מאלדיני.
רגע לפני שהליגה האיטלקית פותחת שעריה, מביא לכם ONE את ההסברים והדברים החשובים שצריך לדעת, לפני שהאולימפיקו והסאן סירו מתמלאים.
הצמרת
אחרי שלוש אליפויות, החליטו באינטר ללכת על מאמן חדש בדמותו של המיוחד, ז'וזה מוריניו, שכל מה שמעניין אותו זה להדיח ברבע הגמר של ליגת האלופות את צ'לסי. מוריניו הביא איתו את סאלי אל מונטרי הגנאי ששיחק בעונה שעברה בפורטסמות', ואת אמנטינו מאנסיני של רומא.
 |
| מוריניו עם אדריאנו. יכול לשמור על התואר? (רויטרס ) |
|
אדריאנו חזר משנת השאלה בברזיל וצריך לחכות ולראות איך הוא ישתלב ובאיזה כושר משחק הוא, וביחד עם שחקנים כמו קיבו, פיגו, מטראצי, ויירה, קרספו וכמובן איברהימוביץ', אינטר יכולה לשמור על התואר שלה. קל, זה לא הולך להיות לה.
את הסגל הנוצץ של הצמרת החתימה מילאן, שלא נראה אותה בליגת האלופות, אבל תהיה השנה מה שבאיירן מינכן היתה בשנה שעברה בגביע אופ"א. המועמדת הבכירה לזכיה.
 |
| שבצ'נקו. כמה שהוא התגעגע לתנועה הזאת, במדים האלה (GettyImages) |
|
שבצ'נקו חזר הביתה מצ'לסי, פלאמיני הגיע מהצד השני של לונדון ביחד עם השוייצרי פיליפ סנדרוס וביחד עם זמברוטה ורונאלדיניו מברצלונה מילאן רוצה לחזור להיות גורם מרכזי ורציני בצמרת. כריסטיאן אביאטי חזר מהשאלה באתלטיקו מדריד, ג'ילארדיניו עבר לסגול של פיורנטינה ופאולו מלדיני אמר שזו העונה האחרונה שלו.
רומא נראית כמו קבוצה עייפה. מנסיני עזב לאינטר וז'ולי חזר לצרפת וישחק בפ.ס.ז'. הרומאים של ספאלטי הביאו לאולימפיקו את ג'ון ארנה ריסה מליברפול, את הבלם של סיינה סימונה לוריה וז'וליו באפטיסטה, הברזילאי של ריאל מדריד.
 |
| טוטי. אמור לסחוב את רומא על הגב שלו (רויטרס) |
|
פרנצ'סקו טוטי, האבי נמני של רומא, יסחוב שוב את הקבוצה על הגב שלו, אבל השנה נראה שזה לא יספיק אפילו לסגנות.
יובנטוס כבר עלתה לשלב הבתים של ליגת האלופות והעניין הזה יחזיר את העוצמה והכח שאפיין את הקבוצה. נדבד הודיע שהוא יפרוש בתום העונה והוא לא מתכוון לעשות את זה בלי אליפות.
לגברת הזקנה של רניירי הגיעו אולוף מלברג מאסטון וילה, כריסטיאן פאולסן מסביליה והחלוץ האיטלקי של פאלרמו, אמאורי שעלה להם לא פחות מ-15 מיליון יורו.
 |
| נדבד. לא רוצה לפרוש בלי אליפות (רויטרס) |
|
זאנטי, דל פיירו וטיאגו יזיעו, אבל אליפות לצערו של נדבד הם לא ייקחו.
אחרי עונה גדולה בגביע אופ"א, הסגולים של פיורנטינה עלו השנה לליגת האלופות, והחלוץ הרומני, אדריאן מוטו צריך להיות הבאטיסטוטה החדש.
ג'ילארדיניו הגיע ממילאן, הקשר הברזילאי פיליפה מלו הגיע מאלמריה והמגן מנואל דה קוסטה עשה את הדרך מאיינדהובן. כריסטיאן ויירי קשישה עזב, וכרטיס לגביע אופ"א בעונה הבאה נמצא בהישג יד.
 |
| אדריאן מוטו. באטיסטוטה החדש (רויטרס ) |
|
את חבורת הצמרת סוגרת סמפדוריה, שסיימה את העונה שעברה במקום השישי המכובד. הקבוצה לא ערכה רכש משמעותי עם שמות גדולים והביאה שחקנים כדוגמת דניאל דסנה מפארמה ואת המגן הליטאי מריוס סטנקביציוס מברשייה.
בונאצולי ודל ווקיו שנשארים בקבוצה, ינסה לזכות גם השנה בפירורים האחרונים שישאירו קבוצות הצמרת. גביע אופ"א.
 |
| מריוס סטנקביציוס. מברשייה לסמפדוריה (Gettyimages) |
|
מרכז טבלה
אחרי עונה יחסית בינונית, תחזור השנה לאציו להפגין כדורגל קצת יותר טוב, ותתברג יותר גבוה מהמקום ה-12 בו סיימה את העונה החולפת. בחוד ההתקפה של הקבוצה השניה ברומא ינסה סוף סוף סימונה אינזגי להראות לכולם שהוא לא רק האח של.
נאפולי הביאה בקיץ את חלוץ הסגל המורחב של נבחרת ארגנטינה, הרמן דניס, והוא יצטרף לאינסיו פיו שחוזר משנה השאלה בקטאניה. לחלק האחורי של הקבוצה הגיעו המגן הימני כריסטיאן מאג'יו מסמפדוריה והבלם לאונרדו רינאדו ששיחק בסיינה.
 |
| כריסטיאן מגיו. נחת בנאפולי (Gettyimages) |
|
המקום ה-8 יספק את מי שהיתה בתחילת שנות ה-90 אימת כל הקבוצות באירופה.
אחרי ששיחק באין ספור קבוצות, נחת השנה החלוץ כריסטיאן ויירי באטלאנטה, וינסה לשחזר במשהו את יכולת הכיבוש שלו.
הבלם לוקה סיגריני הגיע מפארמה והוא יצטרף במרכז ההגנה לפלגרינו הארגנטיני, שנשאר לעונה נוספת. מריו דפנדי חוזר מהשאלה בקייבו וחיימה ואלדס הצ'יליאני הגיע מלצ'ה.
 |
| כריסטיאן ויירי. עכשיו התור של אטלאנטה (Gettyimages) |
|
אודינזה החזירה את המגן הימני מרקו מוטה מהשאלה בטורינו וצירפה את הבלם הוותיק לואיג'י סאלה מסמפדוריה.
הקפטן אנטוניו די נאטלה ימשיך להיות המוציא לפועל. אין הרבה ציפיות מהקבוצה הקטנה הזאת, אבל למאבקי תחתית היא לא תגיע, וגם זה משהו.
זוכרים את רובן אוליביירה? בשנת 2003 הוא שיחק ביובנטוס הגדולה אבל בשנים האחרונות חלה נסיגה ביכולתו ואת העונה שעברה הוא העביר באורוגוואי בקבוצת פנארו. אז אוליביירה חוזר לבמה האיטלקית וינסה לעזור לגנואה לסיים עונה טובה.
מתיאה פראררי ששיחק ברומא עבר גם הוא לגנואה בהעברה חופשית, ומקום עשירי כמו בעונה שעברה, יהיה מקובל על ראשי המועדון.
הוורודים של פאלרמו סוגרים את רשימת מרכז הטבלה. הרכש המשמעותי ביותר שעשו החבר'ה מסציליה היה הקשר אנטוניו נוקריני שהיה בעונה שעברה ביובנטוס.
הקבוצה המכונה גם "הנשרים" תילחם העונה, תשיג את הנקודות ותגמור במקום טוב באמצע.
תחתית
בתחתית הליגה האיטלקית של השנה הולך להיות שמח. לא פחות משמונה קבוצות ינסו לא להיות השלוש שייפרדו בתום העונה.
קטאניה, סיינה וטורינו הן הקבוצות שהמצב שלהן הכי פחות טוב. קליארי שומרת זו העונה העשירית על האורוגוואי, דייגו לופז.
קייבו הביאו את השוער האיטלקי סטפאנו סורנטינו ששיחק בעונה שעברה בהואלבה הספרדית, ביחד עם המגן הצעיר, השוייצרי סימונה גריפו.
 |
| דייגו לופז מקליארי מול אינזגי. משימת הישרדות קשה (Gettyimages) |
|
גם לצ'ה התחזקה במגן שוייצרי, ומדובר בפרנק פלטשר ששיחק בגרסהופרס.
בולוניה לעומתן הביאו שחקן דווקא למרכז השדה בדמותו של האורוגוואי דייגו רודריגז שהגיע מפנרול.
הקשר הברזילאי, לימה פאביאנו, ששיחק בעונה שעברה בגנואה ינסה לעזור לרג'ינה לשרוד עוד עונה בליגה.