יום ראשון, 07.12.2025 שעה 16:27
ליגה אנגלית 25-26
339-2815ארסנל1
3116-3515מנצ'סטר סיטי2
3015-2215אסטון וילה3
2515-2515צ'לסי4
2417-1815אברטון5
2311-1814קריסטל פאלאס6
2317-1815סנדרלנד7
2324-2415ליברפול8
2218-2515טוטנהאם9
2220-2414ברייטון10
2219-2115ניוקאסל11
2221-2214מנצ'סטר יונייטד12
2024-2115בורנמות'13
1924-2115ברנטפורד14
1722-1914פולהאם15
1529-1915לידס16
1525-1415נוטינגהאם פורסט17
1228-1614ווסטהאם18
1030-1615ברנלי19
229-714וולבס20

אברהם גרנט: הלחץ עכשיו על מנצ'סטר יונייטד

מאמן צ'לסי דיבר אחרי ה-0:2 על ניוקאסל שהותיר אותו במירוץ האליפות. טרי: "וויגאן תעשה צדק". עיתוני אנגליה: "צ'לסי הבטיחה לנו גרנד-פינאלה"

|
גרנט מנחם את קיגאן. ניצח את ניוקאסל (רויטרס)
גרנט מנחם את קיגאן. ניצח את ניוקאסל (רויטרס)
סטיב ברוס, מנג'ר וויגאן אתלטיק, יהיה בשבוע הבא יקיר צ'לסי למשך 90 דקות. צ'לסי גברה הערב (שני) 0:2 על ניוקאסל והבטיחה כי מאבק האליפות יוכרע רק במחזור האחרון.

אם וויגאן תצליח לחלץ תיקו או לנצח את מנצ'סטר יונייטד, אברהם גרנט יוכל לקחת אליפות היסטורית עם צ'לסי. בכל תסריט אחר - החבורה של אלכס פרגוסון תניף את הגביע בפעם השניה ברציפות.

11 במאי 2008 - מחזור 38 ואחרון באנגליה: צ'לסי מארחת את בולטון ב-17:00 בסטמפורד ברידג' ובאותה שעה תתמודד וויגאן במגרשה מול מנצ'סטר יונייטד. שני משחקים - אלופה אחת.

בולטון רחוקה שלוש נקודות מהקו האדום אך תבוא משוחררת לסטמפורד ברידג': רק תסריט מטורף יוריד את הקבוצה של מגסון לליגת המשנה. גם וויגאן תשחק בלי לחץ בביתה - היא כבר הבטיחה רשמית עונה נוספת בפרמייר ליג.

"אני חושב שזו אחת העונות הטובות של צ'לסי", פתח גרנט את מסיבת העיתונאים לאחר המשחק. "השגנו את המטרה להגיע לגמר ליגת האלופות ושיפרנו את ההופעה על המגרש".

"עכשיו אנחנו חייבים לנצח את בולטון ולראות מה יונייטד יעשו. הלחץ הוא עליהם".



"אנחנו חייבים להילחם גם מחוץ למגרש, אך הקבוצה הולכת ומשתפרת, במיוחד בחודשים האחרונים. במחצית הראשונה מול ניוקאסל אמנם היינו חלשים מאשר בתקופה האחרונה. אולי סבלנו מעייפות כי שיחקנו הרבה משחקים קשים באחרונה".

"יונייטד היא קבוצה מעולה ונתנו להם קרב מצוין עד עכשיו. אנחנו רוצים להמשיך עם זה. היתרון שלהם אבל לא יהיה להם קל בוויגאן".

"מהיום הראשון שלי פה המטרה היתה לעלות לגמר ליגת האלופות ולשפר את המשחק שלנו. עשינו מעבר למה שציפיתי, אז אנחנו רוצים להאמין שהעונה תסתיים בצורה טובה ושנילחם עד הדקה האחרונה".

על מאבק האליפות הצפוי אמר גרנט: "אפילו אם יונייטד תזכה באליפות בגלל הפרש שערים, אתם חייבים לתת כבוד לקבוצה שלי".


מיכאל באלאק חוגג מול ניוקאסל (GettyImages)
מיכאל באלאק חוגג מול ניוקאסל (GettyImages)

גרנט מצפה מוויגאן לתת פייט: "במשך יותר מ-30 שנים אני מבקר במשחקים באנגליה, לפחות חמש פעמים בשנה מאז שאני ילד. אפילו כשלא היה לי הרבה כסף, הייתי מגיע. דבר אחד שאני אוהב זה שאתם משחקים כדורגל עד הרגע האחרון, לא כמו במדינות אחורת".

"לפעמים אני יותר מדי חיובי ואופטימי, אבל אני מאמין במסורות בכדורגל האנגלי. אנחנו צריכים קודם כל לנצח, לא יהיה קל ליונייטד בוויגאן. אני לא מאמין שסטיב ברוס יוותר על המשחק".

"אולי אנחנו יכולים לנצח 0:18 אם נשחק נגד קבוצה שתיתן לנו", אמר גרנט בהומור והמשיך: "אבל אני לא חושב שזה יקרה".


אברהם גרנט עם קווין קיגן (GettyImages)
אברהם גרנט עם קווין קיגן (GettyImages)

קפטן צ'לסי, ג'ון טרי, השמיע דברים ברוח דומה: "וויגאן תעשה צדק בפרמייר ליג. הם בטוחים עכשיו אבל עם מנג'ר כמו סטיב ברוס הם יילכו על ניצחון. אם ננצח את בולטון יש לנו סיכוי טוב מאוד לזכות באליפות".

קווין קיגאן: אני לא מאמין שמנצ'סטר יונייטד תמעד
"אני חושב כמו אברהם גרנט", אמר קווין קיגאן בתום המשחק. "צ'לסי היא קבוצה יוצאת דופן. בכל עונה אחרת היא היתה שווה אליפות, אבל אני לא רואה את מנצ'סטר יונייטד מועדת בוויגאן, אפילו על המשטח שלהם שהוא גרוע למדי".



"נתנו לצ'לסי חתיכת משחק במחצית הראשונה, אבל אחר כך הקלאסה שלהם היתה גדולה עלינו. גם צ'לסי וגם מנצ'סטר יונייטד הן קבוצות מעולות עם שחקנים נהדרים ששווים אליפות".

"יהיה גרנד-פינאלה"
"הניצחון של צ'לסי הבטיח מותחן במחזור הסיום", כך סבורים ב"דיילי מייל" למחרת הניצחון 0:2 של גרנט וצ'לסי על ניוקאסל שקבע שמחזור הסיום בפרמייר-ליג הוא שיקבע את זהות האלופה.

בזכות הניצחון של חניכיו של גרנט, הכחולים ינסו לנצח את בולטון במחזור הסיום ולקוות ולמעידה של מנצ'סטר יונייטד מול וויגאן. גרנט הצליח להביא את הקבוצה שלו למצב של שוויון נקודות מול מנצ'סטר יונייטד של אלכס פרגוסון.

"זה משעמם!", נכתב בציניות על מחזור הסיום המתכונן ליום ראשון וזאת לאחר שקווין קיגאן טען שהליגה האנגלית הופכת משעממת, ואז כמובן מוסיפים: "הניצחון של צ'לסי הבטיח מותחן במחזור הסיום".

"צ'לסי הכינה לליגה גרנד-פינאלה", נאמר ב"גארדיאן", "מנצ'סטר יונייטד אולי תקח אליפות על הפרש שערים אך היא תשחק נגד וויגאן במחזור הבא עם הרגשת קלאוסטרופוביה".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */