הוא היה התעלומה הגדולה ביותר של העונה הנוכחית. רבות דובר על כך שהוא לא מתאים לקבוצה גדולה ושהאיכויות שלו יכולות לבוא לידי ביטוי אך ורק בקבוצה קטנה. בפרוקום גידיניה הפולנית הוא פרח והפך לאחד מהגארדים המחוזרים באירופה, בקאחה לבוראל ויטוריה הוא פתח בסערה ונעלם מהמפה ובפנאאתינאיקוס היוונית היה עוד שחקן בסגל שנדחק אל הקצה וכמעט ולא ראה דקות משחק. העונה במכבי תל אביב דייויד לוגאן סוגר חשבון ומוכיח לכל המבקרים שטענו שהוא לא ישתלב במועדון כי הוא מסוגל לגלות אחריות ומנהיגות גם במועדון גדול.
במהלך הקיץ האחרון כאשר נודע כי מכבי החליטה להחתים את לוגאן יצאו כלל כלי התקשורת והאוהדים בזעקה אשר בעיקרה התהייה הגדולה - מדוע החליטה מכבי החזקה להסתכן ולהמר על שחקן שלא הצליח לנצל את מעמדו ולהגיע לגדולה? בתחילת העונה זה נראה מבטיח ונדמה היה כי הנה הוא מצליח להשתיק את כלל המבקרים אך לאחר מכן הגיעה הפתיחה הצולעת בטופ 16 שהוכיחה כי חלק מהטענות היו נכונות אך הן לא הצליחו להחזיק מעמד יותר מכמה חודשים.
במשחקים האחרונים לוגאן פורח, היד המצוינת שלו מהשלוש חזרה לעבוד, הוא סוחף את מכבי ביחד איתו, מגלה מנהיגות על הפרקט ובעיקר מקבל הרבה מאוד קרדיט וביטחון ממאמנו דייויד בלאט. מול אולימפיאקוס הוא היה השחקן המצטיין על המגרש, השלשות המצוינות שלו בצוותא עם השלשה המטורפת של דווין סמית' הביאו למכבי את הניצחון במשחק ועתה הוא כבר נמצא פסיעה אחת בלבד מהבלתי ייאמן - העפלה לשלב ההצלבה.
לקראת רגעי המאני טיים של העונה וכשהכל נמצא בידיים שלו ושל חבריו פגשנו לוגאן לשיחה קצרה בה סיפר על המעמד שלו בקבוצה, שביעות הרצון מהקאמבק הגדול של המועדון וכן על השאיפות שלו לקראת העתיד לבוא.
צפו: דייויד לוגאן פותח את הלב
איך עשיתם את זה? איך הרמתם קבוצה שנדמה היה שאבד עליה הכלח?
"אנשים בחדר ההלבשה שלנו אמרו לאורך כל העונה הזו שאנחנו לא צריכים לחשוב קדימה מדי ולנסות להתרכז במשחק של אותו השבוע. אני חושב שכולם באמת הבינו את זה והפנימו את המסר הזה וכשהיינו עם הגב אל הקיר ידענו היטב שלא תהיה לנו ברירה אלא להילחם בכל משחק עד כמה שאפשר כדי לנצח ולהשאר בחיים. כולם בקבוצה אימצו את זה".
אתה חייב להודות שהביקורות מוצדקות ושהסיכויים היו נגדכם
"אני הרבה מאוד שנים באירופה אבל לא זוכר קאמבק כזה גדול של קבוצה ביורוליג, נקווה שנעלה לשלב הבא. היינו במצב לא טוב מוקדם מדי במהלך השלב הזה והיה קשה לאנשים מסביב להישאר אופטימיים. למרות זאת אנחנו נשארנו אופטימיים כל הזמן ולא הסכמנו בשום פנים ואופן לוותר וזה גם השתלם לנו כי חיברנו חמישה ניצחונות רצופים וניצחנו במקומות קשים שלא היה פשוט בכלל לשחק בהם. זה שווה את הכל".
 |
| פניני מחבק את לוגאן (שי לוי) |
|
| |
מה סוד הקסם שלכם?
"האמנו כל הזמן שאם נישאר ביחדאז יהיה לנו סיכוי לעשות קאמבק כמו שאנחנו רוצים. המאמנים וכל מי שעובד בארגון הזה דאגו לשמור אותנו עם מוטיבציה גבוהה והתאמנו קשה".
איך אתה מסביר את השינוי שעבר עליך?
"אני בכלל לא חושב שזה עניין של ביטחון עצמי, תמיד היה לי ביטחון עצמי גבוה במה שאני יודע לעשות. הסיטואציה עבורי בעונה שעברה בפאו הייתה מאוד קשה, היו שם הרבה מאוד שחקנים טובים ומאמן מצוין שהדרישות שלו והרצון שלו להצליח גדולות מהכל. הייתי צריך עוד קצת זמן כדי לשחק כמו שהוא רצה שאני אשחק, היו שחקנים שהיו אצלו שנים והבנתי את המעמד שם אבל השנה עם בלאט אני מקבל קרדיט גדול, הוא סומך עליי ואני מאוד שמח שזה ככה".
אתה מרגיש שחזרת לעצמך?
"אני חושב שמכבי היא מערכת שמתאימה עבורי הרבה יותר, השיטה מתאימה עבורי יותר מאשר במקומות אחרים. נותנים לי כאן הרבה מאוד ביטחון ואני מאוד שמח פה, יש לי מערכת יחסים טובה מאוד עם בלאט, הוא רואה בי שחקן מנוסה עם רקע באירופה וסומך עליי, הוא יודע מה אני מסוגל לעשות וזה תורם למערכת היחסים בינינו".
 |
| לוגאן ובלאט. "הוא רואה בי שחקן מנוסה" (יוסי ציפקיס) |
|
| |
תשקול הצעות אם יגיעו כאלה? או שתרצה להמשיך במכבי?
"מכבי תל אביב היא קבוצה מצוינת בשבילי ואני רוצה להישאר כאן. יש לי אופציה לעוד עונה ואם ירצו אני אשמח להישאר אבל נראה מה יקרה בקיץ. קודם כל שנעבור את העונה הזו והכי חשוב שנעבור אותה בהצלחה ונצליח להגיע לכל המקומות אליהם אנחנו שואפים".
מה ההבדל בין מכבי למועדונים אחרים?
"קשה להסביר את ההבדל, אבל אני בהחלט יכול להגיד שכולם תמיד שומרים על גישה חיובית. בחדר ההלבשה שלנו יש אנרגיות מדהימות שזה דברים שעוזרים לכל שחקן ביום יום לעבור גם רגעים לא קלים. תמיד מצפים מאיתנו לנצח, זה מועדון עם ווינריות מאוד גדולה ובין אם אתה רוצה ובין אם לא אתה שואב מרוח המועדון וזה דבק בך. לראיה אפשר לראות את הקאמבק הגדול שלנו".
המשחק מול בשיקטאש עשוי להיות מוקש, אתה חושש?
"לבשיקטאש אין לה מה להפסיד. היא לא תעלה לשלב הבא כי היא מזמן הודחה מהיורוליג אבל היא תגיע לשחק משוחררת ובלי לחצים בעוד שאנחנו צריכים את הניצחון. אי אפשר לדעת איך היא תגיע למשחק הזה ולכן אנחנו רק צריכים להמשיך ולשחק בדרך שלנו, לבוא מפוקסים ולדעת שהמשחק הזה לא פחות חשוב מכל המשחקים שהיו לפני כן".
 |
| לוגאן באימון: "לבשיקטאש אין מה להפסיד" (יוסי ציפקיס) |
|
| |
באיזה מקום אתה חושב שתסיימו?
"אני לא בטוח אם נסיים במקום השני בשלב הזה. אנחנו רק רוצים לעלות לשלב הבא כי אם תסתכלו על איך ששיחקנו בסיבוב הראשון תבינו שבכלל לא היה ברור אם נעלה ועכשיו אנחנו ממש קרובים לעלייה. לא צריך בכלל לחשוב על מקום שני, שלישי או רביעי צריך רק לעשות את העבודה שלנו. עשינו טעויות בסיבוב הראשון שעלו לנו בניצחונות אבל בסיבוב השני הוכחנו שלמדנו מהטעויות הללו ותיקנו אותן".
אבל יתרון הביתיות חשוב, לא?
"קשה לבנות על המקום השני כי יש עוד קבוצות בבית הזה. אין ספק שהיינו שמחים שיהיה לנו יתרון ביתיות. בעונה שעברה כששיחקתי בפאו היה לנו יתרון ביתיות ודווקא השגנו את הניצחון הכי חשוב שלנו בחוץ והפסדנו פעם אחת בבית. זה חשוב שיהיה לך יתרון ביתיות אבל בסדרה של חמישה משחקים זה לא הדבר הכי חשוב. הכל נוגע לאיך נתכונן ליריבה שמולנו, איך נעבוד על עצמנו ואיך נשחק בפועל".
יש העדפות לשלב הבא?
"אני בהחלט חושב שאם נעלה נוכל להתמודד מול כל קבוצה גם אם זו תהיה צסק"א, ריאל מדריד, פאו או אנאדולו אפס. יש לנו את היכולת להיות שווים מול שווים. אנחנו משחקים מצוין עכשיו, יש לנו הרבה מאוד ביטחון עצמי ואני חושב שכל מאבק שיהיה לנו אם נעלה נתמודד איתו כמו שצריך. המאמן תמיד מכין אותנו כמו שצריך ונצטרך לעשות כל מה שהוא יגיד לנו. אני מאמין שאם תהיה לנו הגרלה טובה נוכל להגיע גם לפיינל פור".
 |
| דיאמנטידיס. לוגאן ומכבי יפגשו את האקסית? (חגי ניזרי) |
|
| |
מה אתה אומר על השביתה בליגה המקומית?
"אני לא יודע הרבה על כל מה שקורה פה סביב השביתה בליגה הישראלית וכל המשבר הזה שיש עכשיו, אני יודע שיש מחלוקת אבל השחקנים הישראלים דואגים למעמד שלהם, זה מה שהבנתי. שמעתי שיש סיכוי שהליגה תבוטל אבל קשה לי להאמין שזה ירחיק לכת כל כך".
איך זה מרגיש לשחק במועדון כל כך גדול?
"זו סגירת מעגל גדולה מאוד בשבילי לשחק במכבי כי בשנת 2005 כאשר שיחקתי בישראל לא ידעתי הרבה על הכדורסל האירופי ולכן הייתי מגיע לצפות במכבי בנוקיה, וזה מדהים בשבילי שהגעתי לשחק במועדון כזה שיש לו מסורת ארוכת שנים ואני בסיטואציה טובה עכשיו. אני אוהב את ישראל ואת מכבי, זה בין המקומות שהכי נהניתי בהם".