יום שבת, 20.12.2025 שעה 22:43

הפסד ראשון לר"ג - 70:68 להפועל גבעתיים

נוער לאומית: מוליכת הטבלה כשלה בדרבי. בורגר, מאמן ר"ג: "שיחקנו כדורסל נוראי". מכבי ת"א ניצחה את רחובות 75:100 ונצמדה לר"ג בראש הטבלה

|
פתיחה חלשה לרמת גן בסיבוב השני (מיכה בננו)
פתיחה חלשה לרמת גן בסיבוב השני (מיכה בננו)
עירוני ר"ג ספגה הערב (שני) את ההפסד הראשון שלה במסגרת הליגה הלאומית לנוער.

בתום משחק צמוד מול הפועל גבעתיים באולם זיסמן, נוצחה ר"ג 68:70.

המשחק התנהל בקצב מהיר, כשכל קבוצה עולה ליתרון והשניה מדביקה אותה. את הרבע הראשון סיימה הפועל גבעתיים כשידה על העליונה, 19:17 על הקבוצה המקומית.

ברבע השני, פתחו שוב הקבוצות במשחק צמוד, שהסתיים בהפרש של נקודה אחת בלבד ועמד על 33:32. ברבע השלישי המשיכה ר"ג להוביל את המשחק וסיימה אותו בפער של 3 נק' כשהתוצאה היא 53:56.

ברבע הרביעי והמכריע חל המהפך. הפועל גבעתיים לחצה על הדוושה ובסופו של דבר השיגה את הניצחון החשוב והנחילה כאמור הפסד ראשון לר"ג, 70:68.

יניב בורגר מאמן ר"ג: "ההפסד מאוד מאכזב, אבל הדרך הרבה יותר מאכזבת, הצגנו תצוגה מבישה. שיחקנו כדורסל נוראי, צריך להודות בזה. הדרך ששיחקנו לא תוביל אותנו לשום דבר. המקום הראשון שאנחנו נמצאים בו היה בצדק על מה שעשינו עד היום, אבל לאור התצוגה של היום שנסחבה מיום חמישי, מההפסד במסגרת בתי הספר וזה מאכזב".

"שחקנים צריכים לדעת להתמודד עם הפסדים". על השאלה האם העובדה שהם הפסידו היום עם פתיחתו של הסיבוב השני וזה מעלה חששות להמשך העונה אמר: "המילה 'חששות' לא נמצאת בלקסיקון שלנו, אבל זה מעלה הרבה נורות אדומות כי שיחקנו כדורסל לא טוב היום. צריך להבין שבכדורסל אי אפשר לנצח כל השנה ושצריך התמודדות מנטאלית. התמודדנו לא טוב עם ההפסד של יום חמישי וסחבנו את זה להיום אבל זה לא תירוץ. שיחקנו רע, גבעתיים שיבשו לנו את המשחק ומגיע להם כל הכבוד".


צפו בתגובות מהדרבי הרמת-גני

המאמן המנצח, חן שניידרמן אמר בסיום: "אני חושב שההפסד שלהם בגמר בתי הספר נתן הרבה אמונה לשחקנים שלי שאפשר לעשות את זה. באנו לכאן בלי אחד השחקנים הכי חשובים שלנו ואני חושב שעשינו פה עבודה הירואית בהגנה. לנצח את ר"ג זה רק אם מצליחים להוריד אותם מסקור של 70 נק'. אנחנו שתי קבוצות שרצות כבר הרבה שנים וכל פעם אחת מנצחת את השניה, היום היה תורנו".


יניב בורגר, מאמן ר"ג: "תצוגה מבישה" (מיכה בננו)
יניב בורגר, מאמן ר"ג: "תצוגה מבישה" (מיכה בננו)

"הכוונות שלנו מתחילת השנה היו להגיע לפלייאוף. הניצחון שלנו יחד עם הפסד של אחת היריבות שלנו לצמרת היום מציב אותנו עם רגל וחצי בפלייאוף. ברגע שנגמור את העונה הזו ונגיע לפלייאוף השמיים הם גבול", סיכם שניידרמן.

קלעים בולטים גבעתיים: אור עידה 27 נק', עמרי הראל 15 נק', אורי דגן 20 נק'. קלעים בולטים ר"ג: חן זיגדון 15 נק', יואב רביב 15 נק'.


עופר ארליך, מנהל מחלקת הנוער של ר"ג, נראה מודאג (מיכה בננו)
עופר ארליך, מנהל מחלקת הנוער של ר"ג, נראה מודאג (מיכה בננו)

מכבי עומר רחובות – מכבי ת"א 100:75
מכבי ת"א ניצחה את עומר רחובות ונצמדה לעירוני ר"ג, כאשר שתיהן עם הפסד ליגה אחד בלבד (ר"ג עדיין במקום הראשון בשל ניצחונה על מכבי ת"א בסיבוב הראשון). עומר רחובות ירדה למקום ה-7.

מכבי פ"ת - הפועל חולון 74:91
מכבי פ"ת עלתה למקום ה-8 עם 5 ניצחונות ו-18 נק' במאזנם, חולון לעומתם ימשיכו לחפש ניצחונות במשחקים אחרים, כאשר לזכותם 10 הפסדים ו-3 ניצחונות בלבד.

קלעו לפ"ת - אבירם זליקוביץ' 30 נק', נדב נאור 22 נק' ורום והב 14 נק'. לחולון- חן בן דור 12 נק', אור דדי 11 נק' וגיא קוסטיקה 11.

בית"ר ב"ש – בני הרצליה מרדכי 73:59
האחרונות בטבלה נפגשו למפגש מרתק, בו הצליחה הרצליה מרדכי שעברה השבוע לידיו של זופר אבדיה לנצח לראשונה העונה בתוצאה משכנעת. הרצליה מרדכי עולה למאזן של 14 נק', לעומת 16 של בית"ר ב"ש שנמצאת במקום ה-11.


נמרוד טישמן. מכבי ת"א ראשונה (גבע תלם)
נמרוד טישמן. מכבי ת"א ראשונה (גבע תלם)

מכבי ראשל"צ – מכבי עופר ראשל"צ 102:90
בדרבי של ראשון ניצחה הקבוצה הפחות וותיקה את אחותה הגדולה. מכבי עופר ראשל"צ עלתה למקום ה-6 על חשבון עומר רחובות ונצמדה ליריבתה העירונית מכבי ראשל"צ, שהתרחקה קצת מהמקום ה-4 כאשר היא רושמת הפסד 6 העונה.

במשחק נוסף ניצחה הפועל "דני" ירושלים את הפועל ב"ש בתוצאה גבוהה 47:95.

צפון
קרית מוצקין - רעננה 89:87
גיא לביא העניק ניצחון חוץ גדול לרעננה עם סל בשניה האחרונה. רעננה נצמדה לרביעייה הפותחת עם ניצחונה ה-8 העונה כאשר במאזנה 21 נק'. מוצקין המאוכזבת אמנם עולה למקום ה-8 אבל נצמדה לבנימינה כאשר מפריד ביניהם הפסד סלים בלבד.

מכבי חיפה - הפועל כפ"ס 69:84
מכבי חיפה ניצחה בגדול ונשארת עוד שבוע במקום ה-4. חיפה שיחקה טוב ובלטו בה ברק מכטינגר, אור אברהמים ובר טמור שעלו מצוין מהספסל. בכפ"ס בלט עדי הרוש עם 15 נק'.


אבי אבן, מאמן מכבי ת"א. עברו את ר"ג (גבע תלם)
אבי אבן, מאמן מכבי ת"א. עברו את ר"ג (גבע תלם)

הפועל גן שמואל - גליל עליון 85:81
הפועל גליל עליון נשארה עם מאזן מושלם עוד שבוע עם ניצחונה ה-13 העונה. גליל אמנם הובילו כל המשחק, אך הצליחו להילחץ קצת אחרי שגן שמואל כמעט וחזרה בדקות הסיום. בגן שמואל הצטיינו ניר טייב וגל וקסלבלט בגליל בלטו רון סבן ואסף אוחנה.

אליצור מכבי נתניה – בני הרצליה 72:97
אליצור מכבי נתניה הפתיעה את בני הרצליה די בקלות ונראית כקבוצה שיכולה לאיים על המקום בפלייאוף, כאשר היא צמודה למכבי חיפה והפועל עמק יזרעאל. בני הרצליה הפסידו את הפסדם ה-3 העונה, אך נשארו במקום השני.

במשחק נוסף ניצחה הפועל עמק יזרעאל את אליצור קרית אתא 65:84.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */