שמעון פרס אירח את לבאן מרסר וספנסר הייווד
המשנה לרה"מ נפגש עם כוכבי הכדורסל לשעבר ואד פסוביץ' בשביל לנסות ולעודד את דו הקיום באיזור. משחקי הידידות הבינלאומיים לסטודנטים יוצאים לדרך
מערכת ONE
|

מרסר, פרס והייווד. עידוד הדו קיום
המשנה לראש הממשלה, שמעון פרס, אירח את הבעלים של האטלנטה הוקס, אד פסקוביץ', שתורם לקיום טורניר הידידות בישראל ואת כוכבי הכדורסל לשעבר לבאן מרסר וספנסר הייווד.
פרס אירח בלשכתו את אורחי משחקי הידידות הבינלאומיים לסטודנטים בכדורסל, שנפתח היום (ראשון) באוניברסיטת ת"א.
בטורניר המשחקים הייחודי לוקחות חלק קבוצות סטודנטים מ-14 מדינות ובהן ישראל, ירדן והרש"פ לטובת קידום האחווה, הדו קיום והשלום בין העמים.
בפגישה השתתפו שחקן נבחרת ישראל, מכבי ת"א והפועל ת"א לשעבר, לבאן מרסר, המשמש כיום כשגריר שלום של ישראל באטלנטה, כוכב הלייקרס, הניקס והסופר סוניקס לשעבר, ספנסר הייווד, אד פסקוביץ' מבעלי קבוצת אטלנטה הוקס, והרב בראון, עוזר המאמן של אטלנטה.
פרס אמר למשתתפים, כי הספורט מהווה פלטפורמה חשובה לקירוב לבבות והוא מבטל הבדלי דת, לאום וגזע. פרס הוסיף כי בעזרת הספורט ניתן לחנך ילדים רבים ולהקנות להם ערכים חברתיים חשובים.
פרס ציין את בתי הספר לכדורסל המשותפים לילדים ישראלים ופלשתינים אותם מפעיל מרכז פרס לשלום ברחבי הארץ והציע לאחד כוחות ולשלב בין הפרויקטים ולפעול למען ילדי האזור.
אד פסקוביץ', שעומד מאחורי קיום הטורניר באוניברסיטת ת"א, הבטיח לפרס שיבחן את הדברים ברצינות ויפעל לתרום לילדי האזור באמצעות משחק הכדורסל.
פסקוביץ' סיפר לפרס שאחרי השתלמות מאמנים שהתקיימה בסוף השבוע בישראל, יוצאים האורחים מארה"ב לעמאן, בירת ירדן, כדי לקיים שם את אותה השתלמות מאמנים, כאות לשיתוף פעולה.
מרסר סיפר למר פרס על פעילותו למען ישראל בהרצאות רבות שהוא מקיים ברחבי ארצות הברית. ספנסר היווד ביקש לדאוג שהתמונה עם מר פרס תישלח אליו במהרה, כדי שיוכל להעלות אותה באתר האינטרנט שלו בארה"ב.
 |
| ספנסר הייווד חוגג עם הסטודנטים |
משחקי הידידות הבינלאומיים בכדורסל יוצאים לדרך
לבאן מרסר וספנסר הייווד עמדו במרכזה של מסיבת הפתיחה לטורניר הסטודנטים, שנערך בערב שישי ביישוב הערבי, זמר.
משחקי הידידות הבינלאומיים בכדורסל לסטודנטים, ייפתחו היום באוניברסיטת ת"א, אבל כבר ביום שישי נערך ערב הפתיחה לטורניר שמתקיים זו השנה השנייה ברציפות.
השנה הגיעו לטורניר נבחרות מ-14 מדינות, בהן נבחרות מסין, רוסיה, סרביה, איטליה, אירלנד, ירדן ופלשתין.
ערב הפתיחה התקיים בכפר הערבי זמר, שליד בקה אל גרבייה, ואורחי הכבוד באירוע היו כדורסלן העבר, לבאן מרסר וכוכב ה-NBA ומי שזכה עם לוס-אנג'לס לייקרס באליפות ב-1980, ספנסר הייווד.
 |
| שמעון פרס ואורחי משחקי הידידות הבינלאומיים |
מרסר הופתע לגלות שיש לו מעריצות אפילו בסין, כשסטודנטיות מאוניברסיטת פקינג, ביקשו להצטלם איתו. אבל כוכב הערב האמיתי היה הייווד, שהצטרף לריקודים ומהר מאוד מצא את עצמו נישא על ידיהם של הרוקדים.
כל הזכויות שמורות 2025-1999 © סיטינט בע"מ
/* LAST / NEXT ROUNDs */