יש לי יום יום חג
אנגליה לובשת חג לקראת המחזור החגיגי בפרמייר-ליג. ווסטהאם של בניון תארח את פורטסמות' של גרנט. בולטון של בן חיים וטל תארח את ניוקאסל
מערכת ONE
|

יוסי בניון. לא בהרכב של קרבישלי (רויטרס)
לכל חובב כדורגל יש כמה ימי חג כל שנה. גמר הצ'מפיונס ליג הוא בוודאי אחד מהם, כמו גם מפגשי ה"סופר-קלאסיקו" בין ריאל מדריד לברצלונה. אפילו הדרבי בין פנרבחצ'ה לגלאטסראיי טומן בחובו תכונה מיוחדת לחובבי הכדורגל האירופי.
אבל לאנגלים ולחובבי הכדורגל האנגלי יש יום נוסף - המחזור ה-20 של הליגה האנגלית, שידוע גם כ"בוקסינג דיי". זהו המחזור החגיגי שמשוחק מדי שנה בחג המולד ומהווה מוקד התרחשות בפרמייר-ליג. המחזור הזה יתקיים היום (שלישי).
שבוע משחקי חג המולד הוא בעל חשיבות מעבר לרגילה. אלפי תיירים פוקדים את אנגליה בכדי לחזות במשחקים ופרשנים רבים מצהירים מדי שנה שהקבוצה שמובילה את הליגה בתום שבוע זה היא גם זו שזוכה בכתר האליפות לבסוף.
לכן רצוי לכוון את מירב תשומת הלב אל המשחקים שיערכו היום ולקוות להרבה שערים שיהפכו את היום לחג אמיתי.
ווסטהאם - פורטסמות'
ווסטהאם של יוסי בניון תארח את פורטסמות' של אברהם גרנט ותנסה לחזור לנצח אחרי ה-0:0 מול פולהאם.
כפי שדווח, יוסי בניון לא צפוי להיות ב-11 של אלן קרבישלי, כמו גם קרלוס טבז הארגנטיני. הקפטן נייג'ל ריו-קוקר המושעה יעדר משורות הפטישים, יחד עם ג'יימס קולינס הפצוע.
ניצחון של ווסטהאם עשוי להעלות את הקבוצה מעל לקו האדום, ולהביא אותה עד למקום ה-14.
מנגד, בפורטסמות' המצב רוח מצוין אחרי הניצחון 1:3 על שפילד יונייטד, ובקבוצה יודעים שניצחון באפטון פארק יכול להקפיץ אותם עד למקום השלישי.
פומפי תחסר את לומאנו לואה לואה ודיאן סטפנוביץ' הפצועים ותנסה לאסוף עוד ניצחון חוץ ולשפר עמדות בצמרת.
מנצ'סטר יונייטד - וויגאן
די כיף באולד טראפורד בזמן האחרון. הקבוצה נותנת הצגות בליגה, האחרונה מביניהן ב-0:3 מול אסטון וילה, מחזיקה את המקום הראשון עם הפרש של שתי נקודות על פני צ'לסי, ומתפקדת לא רע גם באירופה.
החבר'ה של סר אלכס מכירים את המסורת לפיה הקבוצה שיוצאת משבוע חג המולד בראש הטבלה בדרך כלל גם נשארת שם עד סוף העונה, והם האחרונים שיזלזלו במסורת.
מייקל קאריק יעדר משורות השדים האדומים בשל פציעה אך וויין רוני יחזור להרכב הפותח של פרגוסון, והיונייטד תנסה לנצח ולהמתין למעידה של צ'לסי.
אצל וויגאן רואים את התחתית מתקרבת אחרי ההפסד 3:2 לצ'לסי, וסופרים רק 4 נקודות הפרש מווסטהאם שמאיישת את המקום ה-18.
החדשות הטובות הן שאין פצועים חדשים בשורות וויגאן. החדשות הרעות הן ששבעה שחקנים מחוץ לסגל זה מספיק בהחלט. הנרי קאמרה, אנדי וובר, אנטוניו ולנסיה, פול שכרנר, סטיב מקמילן וריאן טיילור עדיין פצועים, בעוד שלי מקאללה מושעה.
גם בלי כל אלו וויגאן הציגה כושר טוב מול צ'לסי ומתחה את האלופה עד לדקה ה-90. היא תנסה להשיג קצת יותר מזה באולד טראפורד.
צ'לסי - רדינג
אצל האלופה עדיין זוכרים את שער הניצחון הדרמטי של רובן מול וויגאן לטוב ולרע. המיליונרים יודעים שלא יהיה להם מזל כזה בכל פעם, והם גם יודעים שכל מעידה הכי קטנה שלהם תנוצל עד תום על ידי השדים האדומים.
המשחק מול רדינג יהיה טעון גם בגלל אותו משחק בין שני המועדונים לפני חודשיים, בו נפצעו שני השוערים הראשונים של צ'לסי: פטר צ'ך וקרלו קודוצ'יני.
קבוצתו של מוריניו תשתדל לא למשוך את המשחק מול רדינג עד לדקות האחרונות. כזכור הכחולים של אברמוביץ' מדורגים במקום השני, עם פיגור של 2 נקודות מהמוליכה, כך שכל ניצחון עשוי להיות זה שמחזיר אותם לפסגה.
ג'ון טרי יחמיץ את משחקו הרביעי ברציפות בשל פציעה בגב שתשבית אותו לשלושה שבועות נוספים. גם קרלו קודוצ'יני עדיין לא כשיר לחזור לסגל.
אצל רדינג מקווים לשיפור ביכולת אחרי התצוגה החלשה מול אברטון בבית (2:0). רדינג אמנם מדורגת במקום השמיני, אולם במרחק של 8 נקודות מהקו האדום.
בעיר שמארחת את אחד מפסטיבלי הרוק הגדולים באנגליה מדי שנה יודעים שהפסד שני ברציפות יכול להכניס את הקבוצה למשבר שיקרב אותה מהר מאוד לתחתית הבוערת.
בולטון - ניוקאסל
באיצטדיון ריבוק מעודדים אחרי ניצחון החוץ 0:2 במיין רואד. טל בן-חיים צפוי לחזור להרכב הוונדררס, בעוד שאל-חאג'י דיוף בספק גדול עקב פציעה, כמו גם סטליוס גיאנאקופולוס.
שחקניו של סם אלרדייס זוממים על המקום השלישי ויודעים שניצחון עשוי להביא אותם לשם. מנגד, המגפייז מגיעים גם הם במומנטום אחרי ה-1:3 על טוטנהאם בסט. ג'יימס פארק.
השוער שיי גיבן בספק למשחק בשל מחלה. גם דמיאן דאף עלול להחמיץ את המשחק בשל פציעה. ניוקאסל מדורגת במקום ה-11 עם 25 נקודות.
ווטפורד - ארסנל
התותחנים יגיעו לויקארג' רואד לדרבי לונדוני קטנטן ללא עמנואל אבואה הפצוע. ארסן ונגר צפוי לתת קצת מנוחה לשחקני ההרכב הראשון, כאשר ז'וליו באפטיסטה ומתיאה פלאמיני אמורים לפתוח.
ארסנל, שכבשה שישיה לרשת בלקבורן (2:6) תתקשה כנראה לשחזר את התצוגה הזאת, אבל עם פורטסמות' ובולטון שנושפות בעורף התותחנים, הם יסתפקו גם ב-0:1 קטן מול קבוצתו של אלטון ג'ון.
ווטפורד, שתיפקדה כקורבן התורן של ליברפול במחזור הקודם (0:2) תנסה לצאת סוף סוף מהמקום האחרון על חשבונה של צ'רלטון.
בלקבורן - ליברפול
לא צריך להיות גאון כדורגל בשביל להבין שהדבר האחרון שקבוצה רוצה אחרי תבוסה 6:2, זה מפגש מול הקבוצה הכי חמה באי הבריטי, אבל זה מה שהגורל זימן לבלקבורן רוברס.
ליברפול תגיע לאיווד פארק אחרי שבעה משחקי ליגה רצופים ללא שער חובה, וארבעה משחקי ליגה רצופים בהם כבשה 13 שערים לרשת היריב, כאמור, ללא מענה.
סטיבן ג'רארד וקרייג בלאמי צפויים להיות כשירים למפגש, בניגוד לבודווין זנדן, מוחמד סיסוקו והארי קיואל שעדיין פצועים.
בלקבורן יכולה להתעודד מחזרתו של בני מקארת'י לאחר השעייה. כל תוצאה מלבד ניצחון יכולה לדרדר את הרוברס אל מתחת לקו האדום.
טוטנהאם - אסטון וילה
התרנגולים חזרו עם הפסד 3:1 מניוקאסל, שהרחיק אותם מההתמודדות על מקום בליגת האלופות. בוויט הארט ליין רוצים ניצחון שיחזיר אותם למאבק. ג'רמיין דפו בספק גדול למשחק בשל פציעת ברך.
דפו מצטרף לרשימה איכותית של תרנגולים פצועים שכוללת את: רובי קין, ג'רמיין ג'נאס וארון לנון.
בקבוצתו של מרטין אוניל יודעים שתצוגת הנפל מול מנצ'סטר יונייטד לא יכולה לחזור על עצמה. קווין מקאן עלול להיעדר בשל פציעה בשריר התאומים. מיגל אנחל ומילאן בארוש מועמדים לתפוס את מקומו של כריס סאטון הפצוע.
אברטון - מידלסברו
אחרי ניצחון החוץ ברדינג (0:2), הכחולים של ליברפול מקווים להמשיך את המומנטום עם ניצחון בגודיסון פארק. אלן סטאבס וויקטור אניצ'בה יעברו מבחן כשירות, בעוד שטים קאהיל וטוני היברט לא יתלבשו למשחק.
גארת סאות'גייט לא צפוי לערוך שינויים בהרכב שניצח 0:2 את צ'רלטון במחזור האחרון, למרות שובו של אבל שאבייר מפציעה.
בורו מרוחקת 2 נקודות בלבד מהקו האדום ותנסה לחזור מליברפול עם 3 נקודות שיתנו לה אויר לנשימה.
אז שיהיה לכולנו חג כדורגל שמח
כל הזכויות שמורות 2025-1999 © סיטינט בע"מ
/* LAST / NEXT ROUNDs */