שבוע לפני המפגש מול בארסה, כשבתווך מחכה גם יובה, הבלאנקוס עמדו במשימה בדרבי הקטן מול תשעה שחקנים. אמבפה הכריע (80), ניום וסנקריס הורחקו. צפו

המחזור התשיעי של הליגה הספרדית נמשך הערב (ראשון) כאשר במוקד ריאל מדריד התארחה בדרבי הקטן אצל חטאפה, ושבוע לפני הקלאסיקו, כאשר בדרך מחכה גם יובנטוס, עמדה במשימה והשיגה 0:1 קטן מול תשעה שחקנים.
הבלאנקוס הפגינו דומיננטיות כבר מפתיחת המשחק ולחצו את השער של דויד סוריה, שסיפק יכולת מצוינת בין הקורות. קיליאן אמבפה ניסה את מזלו מספר פעמים ונעצר אצל השוער, כאשר גם פרנקו מסטנטואונו, אורליאן טשואמני ודויד אלאבה סיפקו מצבים טובים, אך לא הצליחו להזיז את הרשת.
במחצית השנייה הבחורים של צ’אבי אלונסו הורידו רגל מהגז והותירו לחטאפה לתקוף, אלא שאז ויניסיוס ג’וניור עלה מהספסל ועשה למארחת צרות צרורות. בדקה ה-77 הברזילאי ספג עבירה קשה מאלאן ניום, שעלה מהספסל פחות מדקה לפני כן, וספג את הכרטיס האדום הישיר.
שלוש דקות לאחר מכן, קיליאן אמבפה קיבל כדור נהדר וכבש בעוצמה את השער שגם קבע את תוצאת הסיום. אם לא די בכך, בדקה ה-84 ויניסיוס סחט עוד עבירה, הפעם מאלכס סנקריס, שספג את הכרטיס הצהוב השני, הותיר את חטאפה בתשעה שחקנים וסגר סופית את הסיפור.

הבלאנקוס כעת חזרו למקום הראשון בליגה כשהם שתי נקודות מעל היריבה המרה, ברצלונה, שבוע בלבד לפני הקלאסיקו, ויקוו להמשיך בקצב צבירת הנקודות, כאשר באמצע השבוע מחכה להם גם משימה לא פשוטה מול יובנטוס בליגת האלופות. חטאפה מנגד, סופרת שתי נקודות בלבד בחמשת המשחקים האחרונים, ותקווה לחזור למסלול כשתתארח במחזור הבא אצל אתלטיק בילבאו.