ריאל מדריד מתגאה בכך שהיא המועדון הטוב בעולם ומציגה בגאווה את כל תאריה בכל הזדמנות אפשרית. ההצלחות שלה משמשות כטריגר לתלונות, שמגיעות דווקא מהשחקנים המצטיינים בקבוצות אחרות, שמופעל עליהם לחץ לא לחדש את חוזיהם כדי להגיע להסכם ולהצטרף בסופו של דבר לריאל מדריד.
“זוהי פרקטיקה שהמועדון מבצע ביעילות, ומעוררת קנאה משום שכל קבוצה הייתה מנסה לעשות זאת במקומם, אך היא משאירה אחריה שובל של טינה שהופך לאנטגוניזם”, נכתב בתקשורת הספרדית.
השקעות – ואז אמבפה
אין ספק שהשוק הפך לקשה, ויש קבוצות שכאשר הן מעוניינות בשחקן, המחיר מרקיע שחקים. לכן, המועדון בראשות פלורנטינו פרס נמנע ממלחמות הצעות מחיר שמעלות את מחיר השחקנים, ומתמקד במדיניות של רכישת כישרונות צעירים או שחקנים שחוזיהם עומדים להסתיים.
ישנם מקרים יוצאי דופן, כמו ג'וד בלינגהאם (103+30 מיליון אירו) או אורליאן טשואמני (80 מיליון ו-20 בבונוסים), אך ריאל מדריד יודעת לנצל את היוקרה שלה כדי להשיג שחקנים בצורה חכמה, ואם אפשר – ללא עלות.
“כל קבוצה משתמשת בכלים שלה, וריאל מדריד משתמשת בכלים שלה. אך המדיניות הזו מתחילה להכעיס את היריבות, שהתרגלו ל’קסם החופשי’ שבו ריאל מדריד משתמשת כדי לקחת את כוכביהן. קיליאן אמבפה יודע זאת היטב. בצרפת יש ביקורת חריפה כלפיו בכל פעם שהוא עושה צעד כלשהו. למשל, העיתון ‘לאקיפ’ כינה אותו ‘מגושם’ במשחקו הראשון בלבן בברנבאו, והביקורת נמשכת, כולל האשמות שהוא ‘נמחק מהנבחרת הלאומית’", נכתב בספרד.
מצרפת לגרמניה
ריאל מדריד שמרה עין פקוחה על אמבפה, בניגוד לאינטרסים של פ.ס.ז', שניסתה להחזיק בו בכל האמצעים שלרשותה, אך נאלצה להיכנע לאלופת אירופה. גם עמדתה של פ.ס.ז' לא התקבלה באהדה, במיוחד כשהיא דחתה הצעה של 200 מיליון אירו עבור השחקן ולא טרחה אפילו להגיב. בסופו של דבר, אמבפה הוא זה שמשלם את המחיר עם שנאת התקשורת הצרפתית על עזיבתו, שהותירה את הליגה המקומית במשבר.
האופורטוניזם של ריאל מדריד לא נעלם גם מעיניהם של הגרמנים. זה התחיל כשמכרו את טוני קרוס לריאל תמורת 25 מיליון אירו, שנה לפני תום החוזה שלו, ובנוסף זועמים בגרמניה על כך שריאל הצליחה להחתים את דויד אלאבה בחינם כשחוזהו הסתיים.
פרשת דייויס וזעמה של באיירן
המקרה האחרון הוא של אלפונסו דייויס, שצפוי ללכת בעקבות אלאבה ולעזוב את באיירן מינכן, שמתקשה להחזיק בו. בבאיירן הכעס על התערבותה של ריאל מדריד גובר, ובמועדון מנסים לחדש את חוזהו כבר שנה וחצי, אך השחקן מסרב. כשהבינו שהשחקן מתכוון לעבור לריאל, הכעס גבר ואפילו נשקל להושיבו על הספסל.
מקרים באנגליה
גם באנגליה רועמים על מעורבות ריאל מדריד בקריירות של שחקנים מובילים. הם לא אהבו את עזיבתו של דייויד בקהאם, והרגישו תסכול גדול יותר כאשר ריאל הצליחה להחתים את כריסטיאנו רונאלדו בשיאו. הם גם קיבלו באי רצון את העברתו של אנטוניו רודיגר, שסיים את חוזהו בצ'לסי.
"לועגים לליברפול"
הדיווחים על רצון הלבנים לצרף את טרנט אלכסנדר ארנולד הרגיזו שוב את אוהדי הכדורגל האנגלים. הכוכב של ליברפול שוכנע לא להאריך את חוזהו כדי להצטרף לריאל מדריד בחינם. התקשורת לא מתעלמת מכוח המשיכה של ריאל מדריד וכותבת, למשל, כי "ריאל מדריד לועגת לליברפול" על החתמתו של השחקן בחינם.
“ריאל מדריד נעזרת בקסם וביוקרה שלה כדי לעקוף את כללי המשא ומתן עם שחקנים בעלי חוזה מבלי להמתין לששת החודשים האחרונים של חוזיהם. זוהי פרקטיקה נפוצה שכל הקבוצות עושות, אך ריאל מדריד מנצלת אותה טוב יותר מאחרות”, סיכמו בספרד.