איזה ערב אדיר לספורט הישראלי. ענבר לניר אמנם הפסידה בגמר, אך זכתה במדליית הכסף, הישג עצום כשלעצמו. עוד לפניה, פיטר פלצ’יק עלה לקרב על הארד, ניצח את יריבו השווייצרי והעניק עוד מדליה אולימפית למשלחת הישראלית.
נשיא המדינה יצחק הרצוג שוחח עם הספורטאים המאושרים, בירך אותם על הזכיות וגם דיבר בשיחה מרגשת עם מאמנו של פלצ’יק, אורן סמדג’ה, שאיבד את בנו עומר והגיע למרות הקושי לפאריס. כמו כן, גם אחרים כמו שר החוץ וראש עיריית ראשון לציון, בירכו את הזוכים.
הישגה של לניר מגיע לאחר 32 שנים שישראל לא זכתה במדליית כסף, בשיחתם אמר הנשיא: ״ואו איזה דבר מדהים! מדלית כסף! איזה הישג דמיוני! מדהים. את יודעת היום זה היום ה-300 מאז האסון הנורא והחטופים שלנו שם, והצבא בלחימה, ואנחנו במצב חירום וכוננות- והבאת לנו אור וכוח גדול”.
ענבר לניר לא יודעת את נפשה (רדאד ג'בארה)הרצוג המשיך: “זה ממש מדהים. חיבוק עצום. העם כולו מתרגש. תודה לך. אנחנו גאים בך מאד.״ ענבר הודתה לנשיא ואמרה בהתרגשות: “תודה, אני מקווה שכולם שמעו את זה וזה חיזק אותם אפילו בקצת״.
גם שר החוץ ישראל כ”ץ הגיב לזכייה המדהימה, כשצייץ באנגלית בחשבון ה-’X’ (טוויטר) האישי שלו: “אלופה אולימפית. ענבר היקרה, תודה שהבאת גאווה עצומה לכל עם ישראל”.
ענבר לניר מאושרת (רדאד ג'בארה)״פיטר- עשית את זה בשביל כל עם ישראל ואנחנו גאים בך מאוד!״, אמר הנשיא. פיטר הודה להרצוג על תמיכתו: ״אני מרגיש מאושר. פשוט מאושר. עשיתי את זה בשביל כל עם ישראל. בשביל כל המשפחות שחוו טלטלות. בשביל אורן, למען עומר, למען דניאל. בשביל גולן ורפאל. בשביל כל עם ישראל. תודה רבה על החיזוק והטלפון״.
הנשיא סיים והוסיף: ״אוהבים אותך ומזל טוב!!״. הרצוג שוחח גם עם מאמנו של פלצ’יק, אורן סמדג׳ה, ואמר לו: ״אורן שימחתם עם שלם, אמרתם שתעשו את זה ועשיתם. כל הכבוד לך וכל הכבוד לפיטר הנפלא״.
פיטר פלצ'יק ואורן סמדג'ה ברגע מיוחד (רדאד ג'בארה)
פיטר פלצ'יק חוגג עם הקהל הישראלי (רדאד ג'בארה)אורן השיב לנשיא: ״היית אצלי בשבעה וראית אותי ברגעים הכי קשים בחיים שלי, אבל זה עם ישראל. אני לא מוותר ולא ויתרתי. היה לי חשוב מאד להיות פה ועם הספורטאים, יש לנו ספורטאים מדהימים״.
ברגע המרגש במיוחד, הנשיא ענה לסמדג’ה והוסיף: ״אמרתי לך בפאריס, אתה מביא השראה לספורטאים הנפלאים שלך ולעם כולו. אתה מדהים בתעצומות הנפש שלך. תודה!״.
פיטר פלצ'יק מונף על ידי אורן סמדג'ה (רדאד ג'בארה)גם ראש עיריית ראשון לציון, רז קינסטליך, בירך את הספורטאי שהגיע מהעיר שלו: “הרי אין מצב שתהיה אולימפיאדה ומראשון לא ייצא אלוף אולימפי. כמו ששרת הפנים לשעבר, איילת שקד, שאלה אותי אחרי אולימפיאדת טוקיו - ‘מה אתם שמים במים אצלכם בעיר?’”.
קינסטליך המשיך: “התשובה היא ספורטאיות וספורטאים נחושים, מוכשרים, חזקים ומקצועיים. פיטר שלנו, גאים בך על מדליית הארד האולימפית. הוכחת את מה שתמיד ידענו - אתה אלוף מלידה. הבאת לעיר ולמדינה שלנו הרבה נחת וכבוד בימים המורכבים האלה”.
פיטר פלצ'יק בטירוף (רדאד ג'בארה)