היום (שלישי) התקיים בירושלים אירוע השקה לתוכנית הספורטיבית החדשה "מלכת הסלים" של עמותת שער שוויון, בטורניר מיוחד בו השתתפו כ-120 נערות מבתי ספר ברחבי הארץ. אורחות הכבוד באירוע המיוחד היו הגברת מיכל הרצוג, רעיית נשיא המדינה, ואיתה גם הגברת מרג'ורי האריס מארה"ב, מיוזמות התוכנית והמממנת העיקרית שלה.
במסגרת התוכנית, אותה מפעילה עמותת שער שוויון, פועלות בבתי ספר ברחבי הארץ קבוצות כדורסל לנערות. הקבוצות משלבות בפעילותן אימוני כדורסל, טורנירים ומשחקים, לצד פעילויות העשרה שבועיות המתמקדות בנושאי העצמה מגדרית – בניית ביטחון עצמי, חיזוקי הדימוי הגופני, הגדלת האמונה העצמית, תחושת השייכות ועוד. במסגרת השנה הראשונה של התוכנית פועלות ברחבי הארץ 9 קבוצות, בבתי ספר ביישובים ירושלים, קריית גת, עפולה, לוד, שגב שלום, ג'וליס וקריית ביאליק.
אחת מיוזמי התוכנית והמממנת העיקרית שלה היא הגברת מרג'ורי האריס מארה"ב, הפעילה רבות בתחום הפילנתרופיה והתרומות לישראל ביחד עם בעלה, ג'וש האריס, שהוא איש עסקים מוכר ואף הבעלים של קבוצת פילדלפיה סיקסרס מה-NBA. משפחת האריס הם השותפים המרכזיים של תוכניות הכדורסל של עמותת שער שוויון, הפועלות תחת השם 48ers והוקמו לכבוד בר המצווה של בנם לפני כעשור. השנה החליטה המשפחה, ביחד עם שער שוויון, להקים תוכנית חדשה לנערות, בעקבות ביקוש גבוה לעניין זה ביישובים השונים.
היום הגיעה מרג'ורי לישראל על מנת להשתתף באירוע השקת תוכנית "מלכת הסלים" ביחד עם אורחת הכבוד של האירוע, הגברת מיכל הרצוג, רעייתו של נשיא המדינה מר יצחק הרצוג. הגברת הראשונה הגיעה לטורניר הפתיחה לפגוש את הנערות מבתי הספר השונים, להצטלם איתן ואף שיחקה איתן כדורסל. גב' הרצוג השתתפה, לצד גב' האריס, בטקס חלוקת הגביעים לכל הקבוצות שמשתתפות בתוכנית, בסוף האירוע.
אירוע ההשקה לתוכנית מלכת הסלים (יובל אטיאס)כחלק מהאירוע הוענקו גם מתנות ומזכרות לאורחות, כאשר, בין היתר, קבוצת פילדלפיה סיקסרס שלחה גופיות רשמיות של הקבוצה עם השמות של הנשיא ורעייתו על הגב, ואלה הוענקו לגברת הראשונה ע”י גב׳ האריס באירוע. אורחת נוספת בטורניר הייתה כדורסלנית העבר והפעילה החברתית אשר שימשה כקפטנית נבחרת ישראל, לירון כהן, אשר שוחחה עם השחקניות הצעירות מהתוכנית ונתנה להן טיפים להמשך.
רעיית הנשיא, גב' מיכל הרצוג, סיכמה: ”אנו בבית הנשיא מקדמים במיוחד את העצמת נערות ונשים בספורט. לכן אירוע כדורסל לילדות ונערות הוא עבורי חגיגה אמיתית. אין לי ספק שבזכות היוזמה הנהדרת הזו, עוד מאות ואולי אלפי נערות בישראל יזכו לקחת חלק בפעילות ספורטיבית שהיא גם חינוכית ומעצימה, וזוהי בשורה נהדרת למדינת ישראל בכלל ולילדות, הנערות והנשים בה בפרט. תודה מיוחדת למרג'ורי וג'וש האריס על תמיכתם ביוזמה נפלאה זו”.
הגברת הרצוג עם הגופייה של פילדפיה (יובל אטיאס)מרג'ורי האריס, אמרה: “אני כל כך שמחה להגיע לישראל ולהשיק את תוכנית 'מלכת הסלים'. כל הנושא של העצמת נערות וילדות הוא חשוב וקריטי בעיני ואני מעורבת בו באופן אישי. אני מאושרת שיש לנו ההזדמנות לתמוך בו באמצעות ה-48ers ולסייע לעמותת שער שוויון לקדם ילדות ונערות מאוכלוסיות פחות מבוססות בישראל. אני בטוחה שהתוכנית תמשיך ותגדל ותרחיב את השפעתה לכל מדינת ישראל ותיתן הזדמנות חיובית לכמה שיותר ילדות ונערות”.
לירן ג'רסי, מנכ"ל עמותת שער שוויון: “זו גאווה גדולה עבורנו להשיק עוד תוכנית חינוכית-ספורטיבית ובכך להמשיך ולקדם את שוויון ההזדמנויות בחברה הישראלית, ואת מתן האפשרות לכל ילד וילדה, נער ונערה בישראל להיות חלק ממסגרת איכותית של ספורט, חינוך, העצמה והקניית ערכים. זה ללא ספק כבוד ענק בשביל העמותה לארח באירוע את הגברת מיכל הרצוג והגברת מרג'ורי האריס, שתי נשים שהן בהחלט מודל לחיקוי עבור הנערות בעמותה ואפילו עבור המדריכות והמנהלות אצלנו”.
אירוע ההשקה לתוכנית מלכת הסלים (יובל אטיאס)