יום רביעי, 14.01.2026 שעה 03:08

הוועד האולימפי והטכניון יקימו מרכז מחקר

אחרי פיילוט של ניסוי בגלשנים של נבחרת הגלישה, הפרויקט הראשון מסוגו בארץ יושק ביום רביעי הקרוב ויערוך מחקרים שיובילו לתובנות מדעיות לשיפור

|
יואב עומר (אתר התחרות אליפות אירופה בהלסינקי)
יואב עומר (אתר התחרות אליפות אירופה בהלסינקי)

הוועד האולימפי בישראל יכריז השבוע על שיתוף פעולה עם הטכניון ויקים מרכז ישראלי למחקר בספורט האולימפי, שיהיה ראשון מסוגו בארץ ויוביל מחקרים שיובילו לתובנות מדעיות שיוכלו לשפר את הספורטאים הישראלים.

במסגרת שיתוף הפעולה יבדקו בטכניון כל מיני היבטים שונים על סמך מחקרים שלאו דווקא יעסקו בהיבט הפיזיולוגי של הספורטאים. כך למשל, ל-ONE נודע כי לאחרונה התקיים ניסוי פיילוט ראשוני שכזה, במהלכו בדקו מדענים כיצד עשויים להשפיע שינויים בעיצוב של גלשנים של ספורטאים מנבחרת ישראל בגלישת רוח. את הפרויקט הוביל מולי אפשטיין, שהקים תחום מדעי בוועד האולימפי. 

גילי לוסטיג, יעל ארד, מולי אפשטיין (נעם מורנו)גילי לוסטיג, יעל ארד, מולי אפשטיין (נעם מורנו)

על ההסכם החדש יחתמו הוועד האולימפי, הטכניון ומוסד הטכניון למחקר ופיתוח. בראש המרכז יעמוד פרופ’ אלון וולף, ראש המעבדה לביו-רובוטיקה ולביומכניקה בפקולטה להנדסת מכונות בטכניון. בטקס ישתתפו גם יו”ר הוועד האולימפי יגאל כרמי, המנכ”ל גילי לוסטיג, חברת הנהלת הוועד ויו”ר ועדת הספורט יעל ארד, המנהל המדעי מולי אפשטיין, הגולש חבר הסגל האולימפי יואב עומר, מאמן השייט גור שטיינברג ובכירים נוספים. 




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
/* LAST / NEXT ROUNDs */