אסי ממן
|

דימה לייפמן (מערכת ONE)
איגוד הטניס העולמי הודיע אתמול (רביעי) על כך שאחד משופטי הטניס הבכירים של ישראל, דימה לייפמן, קיבל תג זהב ויוכל לנהל תחרויות יוקרתיות בעתיד. מדובר בקידום משמעותי לרשימה אקסקלוסיבית של שופטים מכל העולם, כזה ששם את הענף בישראל על המפה.
תג הזהב הוא למעשה התג הכי בכיר ויוקרתי בעולם שיפוט הטניס. מידי שנה מתכנסת ועדה באיגוד העולמי ובוחרת לקדם שופטים לתפקידים בכירים יותר. השנה הוחלט לקדם רק שופט אחד מתג הכסף לתג הזהב, ומדובר בלייפמן הישראלי. בעבר, לישראל היה רק שופט אחד שקיבל תג זהב, דני גלי, וזה קרה לפני שנים רבות.
ווימבלדון (רויטרס)כעת לייפמן יוכל לכהן כשופט ראשי במשחקים האולימפיים, בווימבלדון ובתחרויות הגראנד סלאם, שם בעצם הוא יהיה זה שינהל את כל התחרויות, יקיים את ההגרלות, יקבע לוחות זמנים ויהיה אחראי על שופטי הכיסא. לפני כן, על תג הכסף הוא ניהל תחרויות עד פרס כספי של עד 80 אלף דולר ובעיקר צ’אלנגים, כך שמדובר בקידום משמעותי כאמור.
דימה לייפמן בן ה-33 הוא אחד מהשופטים הצעירים ביותר בעולם שקיבלו קידום למינוי שכזה והוא זכה לכך אחרי 15 שנה במקצוע. למעשה, הוא נכנס לרשימה של כ-20 שופטים בעלי תג זהב מכל העולם. מעבר לתפקיד השופט, לייפמן הוא מנהל מחלקת התחרויות של המרכז לטניס בישראל ואחראי תחום שיפוט באיגוד הטניס הישראלי.
לייפמן אישר את הפרטים ל-ONE ואמר: “זו הגשמת חלום. יש בזה סיפוק אישי אדיר וזה כבוד גם למדינה הקטנה שלנו. חוץ מזה, מדובר בהישג ענק לענף שלנו, כי מעבר לטניסאים יש אנשי מקצוע נוספים בענף שעובדים קשה ורוצים להצליח ברמות הגבוהות. הקדשתי שנים רבות מחיי לענף הזה ובסופו של דבר זה קרה”.