התפתחות חדשה בפרשת ההתעללות המינית של לארי נסאר במתעמלות אמריקאיות צעירות. דוח עצמאי חדש בן 233 עמודים של חברת עורכי הדין האמריקאית “רופס אנד גריי” מתאר טיוח של הפרשה בדרגים הגבוהים ביותר, מה שאפשר לנסאר להמשיך ולפגוע מינית בילדות ונערות במשך יותר משנה.
לפי הדוח, הוועד האמריקאי, איגוד ההתעמלות האמריקאי, אוניברסיטת מישיגן ואפילו ה-FBI כשלו כולם בהגנה על המתעמלות במשך 14 חודשים, בהם נסאר, שהועסק באוניברסיטת מישיגן, המשיך לפגוע מינית בנשים צעירות.
במסגרת הדוח התברר כי המידע הראשוני באשר לפגיעות המיניות של נסאר במתעמלות צעירות הגיע לראשי הוועד אולימפי האמריקאי ביולי 2015. מנכ”ל הוועד סקוט בלקמון וראש אגף הביצועים הספורטיביים אלן אשלי קיבלו מייל בעניינו של נסאר מנשיא איגוד ההתעמלות בארה”ב, סטיב פני, אך לא פעלו ואף חמור מכך – מחקו את המייל שהגיע אליהם.
לארי נסאר בבית המשפט (רויטרס)השניים לא סיפרו לאף אחד על ההאשמות ואילו פני עצמו נקט רק שני צעדים – פנה ל-FBI בדטרויט, מישיגן כדי שיבדקו את התלונה וכן איפשר לנסאר לפרוש באופן שקט מאיגוד ההתעמלות חודשיים לאחר מכן, בספטמבר 2015, כך שהרופא המשיך לתפקד כרופא באוניברסיטת מישיגן עד ספטמבר 2016 אז נחשפה הפרשה בתקשורת האמריקאית. ב-FBI בדטרויט התיק ישב שבעה חודשים ללא טיפול ולאחר מכן הופנה ללוס אנג’לס, שם לא החלו לטפל בו עד שנחשפה הפרשה בספטמבר.
לפי הדוח, חוסר הפעולה של ראשי הגופים וכן של ה-FBI איפשר לנסאר לתקוף מינית במשך אותה שנה עשרות מתעמלות צעירות במסגרת האוניברסיטה. בדוח נכתב כי כל אותם גורמים לא מיהרו לנקוט בפעולות ולא נתנו מענה ראוי לסיטואציה, אחרי שידעו שנסאר מבצע מעשים מגונים במתעמלות צעירות. כן קובע הדוח כי בעוד נסאר נושא באחריות המלאה להתעללות רבת השנים שלו בילדות, נערות ונשים צעירות, הוא לא פעל בוואקום, אלא בתוך מערכת שאיפשרה את הפעילות הפושעת שלו.
לארי נסאר בבית המשפט (רויטרס)בוועד האולימפי האמריקאי מיהרו לפטר את אלן אשלי, לאחר שבלקמון כבר התפטר בפברואר מטעמים בריאותיים, ופרסמו הודעה בה נכתב: “השנה, הוועד האולימפי האמריקאי כבר נקט בפעולות חשובות כדי לחזק את השמירה על הספורטאים ולעזור לוועד להיות יותר אפקטיבי במשימתנו לחזק ולתמוך בספורטאים. להתעללות מינית, הטרדה מינית ואפליה אין מקום בקהילה האולימפית והפראלימפית בארה”ב. אנחנו חייבים לעשות יותר ואנחנו נעשה יותר”.
לארי נסאר ונבחרת ארה"ב בהתעמלות (רויטרס)עו”ד ג’ון מאנלי שמייצג יותר מ-180 מהנפגעות של נסאר קבע כי הדו”ח הוא “כתב אישום צורב כלפי הרמות הגבוהות ביותר של הנהגת הוועד האולימפי האמריקאי על התפקיד שלהם בטיוח של סקנדל ההתעללות המינית הגדול ביותר בהיסטוריית הספורט. זה הלם. אנחנו מקווים שרשויות החוק סוף סוף יחקרו את זה”. מאנלי קרא להתערבות הקונגרס האמריקאי בחקירת הוועד האולימפי האמריקאי ואיגוד ההתעמלות.
אלי רייזמן מביטה בלארי נסאר בבית המשפט (רויטרס)נסאר בן ה-55, שפגע מינית ביותר מ-330 בנות ונשים, כולל סימון ביילס ואלי רייזמן, יבלה בכל מקרה את שארית חייו בבית הסוהר לאחר שקיבל 60 שנה בכלא על פורנוגרפיית ילדים ובין 40 ל-175 שנים על תקיפת תשע ילדות תחת מסווה של טיפול רפואי.