הפועל תל אביב דרסה אמש (ראשון) את הפועל חולון ללא רחמים, 65:89, והחמירה את כאב הראש של דן שמיר, שמאז עזיבתו של גלן רייס ג'וניור והגעתו של ג'ורדן המילטון, נמצא עם קבוצתו בהליכי "טרום עונה", מנסה רגע לפני הפלייאוף לחבר שוב את כל החלקים בפאזל.
האדומים נטלו את ההובלה מהפתיחה, אבל עם ירידתו של רביב לימונד לספסל, וכניסתו של טיי מקי למגרש, ת"א איבדה את הראש ולרגע אפילו הפער נמחק וחולוניה הובילה. הרכז האמריקאי ששומע לחשושים כי מעמדו לא יציב כבר חודשים, נשלח לטיפול פסיכולוגי להיגמל מבעיית השתייה אצל מומחית, ועל כל הופעה טובה שלו, הוא רושם שלושה חלשים. מקי הגיע בשיגעון למשחק.
גפני ולימונד להטו על חולון ששוב הפסידהאומרים שמקי שמע את הקולות על שחקני רכש. פול סטול? לא קיבל שחרור מסראגוסה, כפי שפרסמנו ב-ONE ביום שישי. לארי דרו? צופה בפלייאוף ה-NBA בבית. דריוס מוריס? סיבוכי דרכון. בקיצור, מקי שמע את כל הקולות. הוא רצה לטרוף את המגרש, אבל כגודל הציפייה, גודל האכזבה.
גורמים סיפרו ל-ONE כי בהפסקה מקי פשוט התפרק. הוא לא הצליח לעצור את הדמעות. הרצון להצליח לצד האכזבה - בעיקר מעצמו - אכלו אותו מבפנים. הוא נכנס חזרה למגרש לחימום כשהוא מנגב את הדמעות.
טוני גפני, מאט הווארד, רפי מנקו, ורביב לימונד החזיקו וחיבקו אותו וניסו להרגיעו. מקי עלה למחצית השנייה נינוח יותר, והצליח לעזור לאדומים לברוח כשהוא מסיים עם תשע נקודות ושלושה אסיסטים ואיבודים. “הוא היה בסערת רגשות, אפשר לקרוא לזה התקפי חרדה, ופשוט התפרק. הוא כעס על עצמו והיה מאוד אמוציונלי. זה בא ממקום טוב כי הוא רוצה לעזור לקבוצה, ומאוכזב מעצמו שהוא לא מצליח”, סיפרו בקבוצה.
שמיר: הימים הם לא ימים טוביםכעת האדומים עם הפנים לדרבי העירוני, ומודעים למשבר בו נמצאים הצהובים, אחרי עוד הפסד ליגה, הפעם בקרב הצמרת מול מכבי אשדוד/באר טוביה. במקביל, אנשי מכבי יבואו עם אנרגיות מחודשות בשל הבכורה המחודשת של ג'רמי פארגו. "מכבי במקום לא טוב עכשיו. גם חולון וירושלים. אני מריח דם במים”, אמר גפני, הפורוורד האמריקאי של האדומים שבלט עם 22 נקודות ו-9 כדורים חוזרים.
מאמן הפועל ת”א דני פרנקו סיכם: “הדרבי? זה משחק של יוקרה. אם נהיה באופוריה נחטוף. אני רוצה להאמין שנהיה חכמים מספיק להבין כמה כלים יש בצד השני, במיוחד מה שג'רמי פארגו יכול לעשות”.