רועי שלם
|

צחי הנגבי (איציק בלניצקי)
אירוע שהפך למסורת. זוהי השנה הרביעית שמתקיים המשחק המסורתי לזכרה של שני בלומנפלד ז״ל, שנפטרה לפני שש שנים ממחלת הסרטן. היום (שישי) נערך המשחק באצטדיון ״השקמה״ ברמת גן, כשנבחרת האמנים בראשותו של עובד קראוס זכתה בפעם הרביעית ברציפות, כשגברה 0:2 על נבחרת הפורום, בהדרכתו של שחקן העבר, פיני בלילי, שאימן את הקבוצה שהרכיבה המשפחה. את המשחק ניהל השופט אייל צור.
לפני שריקת הפתיחה התקיים טקס בהנחייתו של שאול אייזנברג בו דיברו השר לשיתוף פעולה אזורי, צחי הנגבי, יו”ר האופוזיציה יצחק הרצוג, ח״כ עמיר פרץ, ראשי עיריות רמת גן ובת ים ישראל זינגר ויוסי בכר, ויו״ר נבחרת האמנים רפי גינת. כמו כן, הזמרת טל אמיר ביצעה שיר לכבוד המשפחה.
נבחרת האמנים (איציק בלניצקי)צחי הנגבי התייחס למשחק ההנצחה: ״אני משתתף זוהי השנה השנייה, זה אירוע שמאחד את האופוזיציה, הקואליציה ואנשים מכל מגוון העיסוקים להנצחתה של שני בלומנפלד ז״ל, שאותה אישית לא הכרתי, אבל את משפחתה הכרתי לאורך השנים. בשנה שעברה זכיתי לעמוד בשער של נבחרת האומנים, אך השנה החלטתי לתת לילדים לשחק”.
אייל צור והקפטנים (איציק בלניצקי)״זה מאוד חשוב, יש דברים שהם מעל למחלוקות”, המשיך השר והוסיף: “עד לפני 24 שעות ישבנו בכנסת שלושה ימים ולילות רצופים להתכתש על מחלוקות פרלמנטריות, אבל אפשר גם להתאחד על הנושאים המרכזיים לדוגמת הקרב נגד מחלת הסרטן ומחלות סופניות בכלל מאחד את כל רבדי החברה הישראלית”.
יצחק הרצוג ועמיר פרץ (איציק בלניצקי)ח״כ עמיר פרץ התייחס לנושא: ״אני חושב שהספורט הופך לאחד המכשירים החשובים ביותר להפיל חומות בין אנשים, לייצר אפשרות של מחנה משותף בין אנשים פוליטיים מכל קצוות הקשת הפוליטית סביב נושאים כל כך חשובים. הנושא היום הוא באמת חשוב, מחלת הסרטן לצערנו פוקדת כמעט כל בית בישראל ואנחנו מקווים שיום אחד נצליח לנצח אותה. לקחת ילדה כל כך יפה וחייכנית כמו שני ולהפוך את היום הזה ליום שמנציח אותה, זה תעודת כבוד לכדורגל ולמשפחה ואני מאוד שמח שאני כן להזדהות עם האירוע הזה”.
פניני בלילי ונבחרת הפורום (איציק בלניצקי)״זה כבר הפך למסורת זה לא משחק בודד או שתיים”, אמר אלי בלומנפלד, אביה של שני ז״ל, והוסיף: ״משתדלים להנציח את זכרה של שני. היא הייתה ילדה דעתנית חייכנית אצילת נפש, נעימת הליכות וילדה מיוחדת. זה לא אירוע פוליטי, מגיעים מכל קצוות הקשת ומרגש אותנו לראות אנשים שנה אחר שנה. בשנה הראשונה חשבנו שזה יהיה אירוע חולף אבל זה נמשך, אני רוצה להודות לעובד קראוס שטורח ומשקיע את מרב המאמצים”.
אלי בלומנפלד (איציק בלניצקי)