דובי פיק
|

עופר רחימי ועוז בלייזר (רדאד ג'בארה)
מכבי חיפה עושה דרכה חזרה ארצה אחרי שחתמה עוד מסע משחקים לא מחמיא בארה"ב בו רשמה מאזן 3:0 וממוצע הפסדים ב-35 נקודות הפרש מול יוטה, אינדיאנה ופורטלנד.
חשוב להדגיש, בניגוד למלבורן יונייטד האוסטרלית, שהפסידה על חודה של נקודה ממש על הבאזר מול אוקלהומה סיטי עם טריו הכוכבים ווסטברוק-אנתוני-ג'ורג', או אלבה ברלין שניצחה את סאן אנטוניו ספרס לפני כמה עונות, חיפה צירפה פעם נוספת שחקנים זרים בדמותם של סמארדו סמואלס וג'וש סמית', שלא השתלבו מקצועית ברוממה.
עופר רחימי (איציק בלניצקי)סמית', כוכב ה-NBA לשעבר, מחפש קבוצה בליגה הטובה בעולם, ואילו סמואלס חתם בפרטיזן בלגרד אחרי שדחה הצעה מעירוני נהריה.
אגב, ההפסד המשפיל לבלייזרס נרשם כאשר האמריקאים הופיעו ללא הכוכבים דמיאן לילארד, סי.ג'יי מקולום, אוון טרנר, נואה וונלה, אד דייויס, אלאדה אמינו או מו הארקלס. לעומת זאת, ארצ'י גודווין ואנתוני מורו, שתרמו 31 נקודות, נופו אמש מסגל הקבוצה.
עובדה מאכזבת נוספת הינה כי הירוקים הסכימו לשחק נגד פורטלנד בערב שבת, דבר אשר מנע ממאמן הקבוצה עופר רחימי לעמוד על הקווים ולהוביל את שחקניו מפאת קדושת היום. בשל כך הופיעה חיפה עם העוזר תומר שטיינהאור כמאמן ראשי, וסגל דליל להתמודדות שלא מסייעים בהכנה לליגה.
מי שנפצע בארה"ב פעם נוספת, ונעדר מצמד התבוסות 108:89 מול אינדיאנה, ו-129:81 נגד פורטלנד, הוא לוק מרטינס, שספג מכה חזקה בשיניו בהפסד ליוטה 117:78. עוד קודם לכן, הוא נפצע בכתפו במשחקים בישראל ויצא לא כשיר במאת האחוזים לארה"ב.