תכולה: 67,396
קבוצה ביתית: מארסיי
שנת הקמה: 1937
האצטדיון השני בגודלו בצרפת, שאף שופץ לקראת מונדיאל 1998 והוגדל מ-42 אלף מקומות ל-60 אלף, הורחב לקראת משחקי היורו האצטדיון הורחב בעוד כ-7,000 מקומות. הוולודרום נחנך ב-13 ביוני 1937 במשחק בין מארסיי לטורינו האיטלקית. שיא הצופים באצטדיון למשחק, אשר עומד על 65,148 צופים, נקבע ב-5 באפריל 2015 כשמארסיי אירחה את פ.ס.ז' בליגה למשחק מטורף שנגמר 2:3 לטובת אלופת צרפת. עלות ההקמה והשיפוצים עמדה על כ-267 מיליון יורו, כאשר מלבד ה-150 שהוקצו לבניית המגרש, שאר הכסף הוקדש לבניית הקניון, המלון והדירות שמסביב.
בתחילת דרכו של האצטדיון נערכו בו בעיקר מירוצי אופניים, ספורט מאוד פופולארי בצרפת. ועם הזמן יציעי אוהדים החליפו את שבילי האופניים. עבור אוהדי מארסיי הוולדורום היה אצטדיון עוין ואף כונה על ידם כאצטדיון של מועצת העיר. תחילה מארסיי שיחקה באצטדיון לה הבניו, אשר היה שייך לה ומומן בעיקר על ידי אוהדי הקבוצה. לאחר מלחמת העולם השנייה מארסיי כבר לא הייתה בעלת האצטדיון ולאחר שחיפשה אלטרנטיבה חדשה, מצאה את עצמה משחקת באצטדיון שפעם היה שנוא עליהם וכיום נחשב לבית.האצטדיון לקח חלק באירוח טורנירי הכדורגל הגדולים בצרפת וכן במונדיאל הרוגבי ב-2007.
מירידה רק לקראת הישורת האחרונה של הליגה והאוהדים אף החלו לחשוב כי העונה רובצת קללה על האצטדיון, בו מארסיי ניצחה העונה ארבע פעמים בלבד. זה התחיל עם שני ניצחונות רצופים, אך אז הקבוצה נכנסה לסחרור ולא הצליחה לנצח בבית 15 משחקים רצופים, עד למחזור האחרון בו גברה 0:1 על ריימס, לראשונה מאז ה-13.9 - הניצחון בית האחרון.
דווקא לנבחרת המקומית אצטדיון הוולדורום מאיר פנים, אחרי שאירח את המשחק שנחשב לגדול ביותר בהיסטוריה של אליפות אירופה ובטח של הטריקולור. זה קרה ביורו 1984, הנבחרת של מישל הידאלגו בראשותו של הכוכב מישל פלטיני פגשה בחצי הגמר את פורטוגל למשחק שיירשם בדפי ההיסטוריה. הוולודרום היה מלא מעל תכולתו והתפאורה הייתה מושלמת.
זה התחיל טוב עבור הצרפתים עם בעיטה חופשית של ז'אן פרנסואה דומרג, אך רוי ז'ורדאו שלח את המשחק להארכה בדקה ה-74. בניגוד גמור למשחק ז'ורדאו הצליח להפוך את התוצאה והכניס את המארחים להלם. בדקה ה-114 דומרג השווה והשלים צמד אישי, אלו היו שערים הראשונים והאחרונים במדים הלאומיים. אחרי שכבר היה נראה שהולכים לבעיטות הכרעה מהנקודה הלבנה, מי אם לא פלאטיני, מלך שערי אליפויות אירופה, העלה בדקה ה-119 את צרפת לגמר, ומשם לזכייה בתואר. האם אחרי 32 שנים, הטריקולור יחגגו שוב?
משחקים:
11 ביוני, אנגליה - רוסיה
15 ביוני, צרפת - אלבניה
18 ביוני, איסלנד - הונגריה
21 ביוני, אוקראינה - פולין
30 ביוני, רבע גמר
7 ביולי, חצי גמר