לקראת המשחק הערב (שני, 20:55) מול מכבי חיפה, בבית"ר ירושלים קיימת ציפייה לכ-20,000 אוהדים שיגיעו לאצטדיון טדי. הצוות המקצועי, בראשותו של סלובודאן דראפיץ', מתכונן למשחק שונה מזה שהיה לפני שלושה שבועות במושבה, אז הקבוצה מהבירה ניצחה את זו מהכרמל 0:3.
"בדרך כלל כשאתה משחק מול קבוצה חזקה ואתה מנצח 0:3 המשחק הבא הופך להיות הרבה יותר קשה", מסביר דראפיץ' את הקושי מבחינתו ומחדד: "אני בטוח שבמכבי חיפה קיבלו את ההפסד הזה מאוד קשה ואני יודע שהפעם הם יגיעו הרבה יותר מוכנים. יש בחיפה הרבה שחקנים ששיחקו בשורות הנבחרת ונמצאים בה גם כעת ואני יודע שחרף העובדה שמדובר במשחק חוץ קשה עבורם, מצופה לנו התמודדות לא קלה".
ממשיכה בשלה: בית"ר י-ם מנצחת בק"ש 0:2
עומר אצילי הפצוע ייעדר מהסגל למשחק, כאשר גם אלעד גבאי המוצהב יחמיץ את המפגש מול חניכיו של רוני לוי. המאמן הירושלמי מתלבט לגבי עמדת המגן הימני, עליה יאבקו לירוי צעירי ואבישי כהן, כאשר כרגע האחרון הוא זה שצפוי לפתוח במקום גבאי. לידור כהן אמור לקבל קרדיט בחלק הקדמי יחד עם ניקיטה רוקאביציה ואיתי שכטר.
המטרה מבחינת בית"ר הייתה ונשארה לתקוע יתד במקום השלישי. האם יש חשש שהמוטיבציה אצל השחקנים תיפגע כתוצאה מכך שהקבוצה כבר קרובה מאוד להשגת היעד? אין סיכוי. בעניין הזה דראפיץ' אמר לשחקנים שלו לקראת המשחק: "אוי ואבוי לכם אם אני צריך בכלל לדבר על מוטיבציה. אם אצטרך לעשות זאת, אז אתם לא שווים, אתם לא שחקני כדורגל. מדובר בפלייאוף עליון, במגרשים מלאים ובמשהו שאמור להיות כיף. אז אין הרבה מה לדבר לפני המשחק נגד מכבי חיפה. תבואו לשחק באותה גישה שהייתה לכם עד היום".
המשטרה נערכת בכוחות גדולים למשחק בשל כמות האוהדים שצפוייה להגיע לטדי. מאות שוטרים וכ-300 סדרנים יהיו פרוסים באצטדיון ומחוצה לו לשמירת הסדר והביטחון ביום המשחק החל משעות הצהריים. דובר משטרת ירושלים, אסי אהרוני, מסר בעניין הזה: "המשטרה תבצע בידוק ביטחוני מוקפד בכניסה לאצטדיון ותהיה אכיפה מוקפדת בהתאם לחוק 'איסור האלימות בספורט' ובמטרה להבטיח את הסדר הציבורי ולשמור על שלום הציבור וביטחונו במהלך האירוע. נרצה לאפשר קיום אירוע ספורט חגיגי".
 |
| אצילי. עד כמה ההתעסקות בו במהלך השבוע תפגע בקבוצה? (גיא בן זיו) |
|
| |
לרשות אוהדי בית"ר ירושלים יעמוד מערך היסעים החל מהשעה 18:00 עד 24:00 מחניון הר הרצל וחניוני שמואל בייט/גבעת מרדכי. אוטובוסים של אוהדי מכבי חיפה ילוו ויחנו בחניון V.I.P סמוך ליציע הדרומי. האוהדים הירוקים, אשר יגיעו בכלי רכב פרטיים, יוכוונו לחניון גן החיות ומשם יעמוד לרשותם מערך היסעים החל מהשעה 18:00. לא תותר כלל הגעת כלי רכב פרטיים למתחם אצטדיון טדי ומתחם הארנה.
לסיכום, השאלה שמטרידה לא מעט מאוהדי בית״ר היא איך יגיעו שחקני הקבוצה למשחק, אחרי שכל השבוע האחרון שבו והתעסקו סביב הסאגה עם עומר אצילי. דראפיץ מבטיח שהשחקנים יגיעו עם ראש נקי: "אני מרגיש את השחקנים ויודע שהם באים מוכנים. הייתה לנו אסיפה מצוינת אתמול. העונה עברנו כל מיני משברונים קטנים שהעמידו אותנו במבחן. גם אחרי שרלרואה ולאחר מכן במקרים נוספים, הוכחנו שיש לנו שחקנים מצוינים ובוגרים שיודעים מה הם רוצים לעשות. אני לא מאמין ששום דבר יכול להזיז אותנו מהדרך. אני חושב שהשחקנים שלנו מוכנים למשחק הזה ומקווה מאוד שהקהל שלנו יהנה".
הרכב בית"ר ירושלים: בוריס קליימן, דושאן מאטוביץ', חסוס רואדה, טל כחילה, אבישי כהן, דוד קלטינס, קלאודמיר פריירה, דן איינבינדר, לידור כהן, איתי שכטר, ניקיטה רוקאביציה.