ביום שני הקרוב תמריא המשלחת הישראלית לקונגרס השנתי של פיפ"א בשווייץ. המתח בהתאחדות לכדורגל בשיאו, זאת כאשר ההתאחדות הפלסטינית מבקשת להשעות את ישראל מכלל פעילות בינלאומית בתחום הכדורגל. כשהרעיון רק עלה לחלל האוויר, רבים בישראל זלזלו בבקשה ולא לקחו אותה ברצינות. נשמעו תגובות כמו "זה לא רציני", "מה כבר יקרה" וכו'.
אך ג'יבריל רג'וב, יו"ר ההתאחדות הפלסטינית לכדורגל ואחד האנשים החזקים ברשות, ומי שמסומן כמי שעשוי בבוא היום לרשת את מקומו של היו"ר אבו מאזן, זיהה היטב את ההזדמנות לבצר את מעמדו ברשות. רג'וב החליט ללכת עם העניין עד הסוף. הוא ידע שזה יעלה את מעמדו ויעניק לו לגיטימציה. מבחינתו, רג'וב כבר השיג את שלו. נשיא פיפ"א ספ בלאטר הגיע במיוחד לאזור, נפגש כבר פעמיים עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ופעם נוספת עם בכירי הרשות, וכל הכדורגל הישראלי, משרד החוץ ומשרד הממשלה, מתעסק בנושא עם כאב ראש לא קטן.
 |
| נבחרת ישראל. הגיע הזמן להתעורר ולא להקל ראש בנושא (יניב גונן) |
|
| |
עד עכשיו אני שומע זלזול בבקשה הפלסטינית מפי אנשי ספורט, שלא לוקחים ברצינות את הנושא. אז אני מציע לכולם להתעורר ולהתחיל לדאוג, כי כל השבוע הקרוב יכול להסתיים בצורה רעה מאוד מבחינת עתיד הספורט הישראלי.
בישראל גם היו בטוחים כי רג'וב ינסה לעורר פרובוקציות לפני הקונגרס עצמו, בדיוק כמו שעשה אתמול (חמישי). היום הגיעה תגובת ההתאחדות לכדורגל בישראל, שהתלוננה בפני פיפ"א על ההתנהלות של רג'וב וההתאחדות הפלסטינית.
אך רג'וב מצידו, ממש לא מתרגש מכל העניין, גם לא מהאיומים שלטענתו מושמעים כלפיו מהצד הישראלי, על פיהם אם ילך עד הסוף עם נושא ההצבעה וישראל תיפגע מכך - ידאגו לסגור את המגרשים הלא חוקיים ברשות, ובכך למעשה תיסגר הליגה המקומית. על תלונתה של ישראל אמר רג'וב: "נלך לבית הדין של פיפ"א, לקונגרס השנתי. בלי כעס, בלי הסתה, מבלי להשתולל ומבלי להאשים. זה צעד ראשון שיסלול את הדרך לקונגרס השנתי, שידון בכל הטענות של שני הצדדים".
 |
| ג´יבריל רג´וב. נחוש בדעתו ומעורר פרובוקציות (רויטרס) |
|
| |
מלבד יו"ר ההתאחדות לכדורגל עופר עיני והמנכ"ל רתם קמר, ייצאו לשווייץ גם המו"מ תמיר גילת, ראש מערך ההסברה שלומי ברזל ושלושה נציגים ממשרד החוץ. לחבורה יצטרף לקראת סוף השבוע גם היו"ר לשעבר אבי לוזון, שיגיע מפולין ממשחק גמר גביע אופ"א יחד עם בכירי אופ"א, במטרה לסייע במבצע הישראלי.
בהתאחדות לכדורגל הקימו חמ"ל בחודש האחרון, בו עובדים סביב השעון לאורך כל היום, מתקשרים לנציגים מכל המדינות ולכל מי שרק אפשר. בפיפ"א חברות 209 מדינות, על חלקן בכירי ההתאחדות שמעו בפעם הראשונה רק עכשיו במהלך המבצע. בלילות מתקשרים אנשי ההתאחדות לראשי ההתאחדויות ולנציגיהם כדי להגיע למצב בו ישראל תזכה לתמיכה בקונגרס. אם הנושא אכן יגיע בסופו של דבר להצבעה, זה כבר יהיה כישלון של ההתאחדות לכדורגל, משרד החוץ ומשרד ראש הממשלה.
 |
| בלאטר ונתניהו. לשניים יש חלק משמעותי בעניין |
|
| |
כאשר שאלתי היום את רג'וב האם הוא מתכוון ללכת עם ההצבעה עד הסוף, למרות העובדה שבלאטר ביקש שלא לערב פוליטיקה עם ספורט, השיב רג'וב בביטחון רב: "נכון, בלאטר לא אהב את רעיון ההשעיה נגד ישראל, אבל הוא גם לא אוהב את הסבל שלנו והוא רוצה שזה ייגמר. מבחינתי הכדור בידיים של ישראל, אתם והממשלה הגזענית שלכם יכולים לפתור את העניין".
הפלסטינים דורשים הקלה במעברים (מעבר חופשי של הספורטאים ואנשי ההנהלה), הכרה של מדינת ישראל בהתאחדות הכדורגל הפלסטינית (שפיפ"א כבר מכירה בה), וכן שישראל לא תשתף בליגות קבוצות שממוקמות מעבר לקו הירוק, כפי שפורסם לראשונה ב-ONE.
כדי שהבקשה להשעיית ישראל מפיפ"א תתקבל, צריכות שני שליש מהמדינות החברות בפיפ"א לתמוך בדרישה הפלסטינית. אלא שספ בלאטר פועל לפתור את העניין. הוא אף דילג השבוע בין משרד ראש הממשלה, הרשות וחזרה למשרד ראש הממשלה. אבל שבינתיים, רג'וב עושה בית ספר לבלאטר ולא מתרגש ממנו.
 |
| אוהדי הנבחרת. המשחק מול בוסניה בסכנת קיום ממשית (יניב גונן) |
|
| |
ההצבעה בקונגרס השנתי תהיה הצבעה אלקטרונית. נכון לעכשיו, אף אחד בהתאחדות לכדורגל לא יכול להתחייב שאם נגיע להצבעה - לא יקרה אסון וניזרק מיידית מכל פעילות.
רג'וב מקורב מאוד לח"כ אחמד טיבי, שמתואם עמו. טיבי מקורב לאנשי הרשות ובזמנו שימש כיועץ של יאסר ערפאת לענייני ישראל. ח"כ טיבי מכיר היטב את הקודים של הפלסטינים ומדבר אליהם בגובה העיניים. בתקופה האחרונה ח"כ עיסוואי פריג' ממרצ, יצר גם הוא קשרים עם רג'וב. השניים נמצאים בקשר, אך משום מה בהתאחדות לכדורגל החליטו שרג'וב לא סופר אף אחד ובטח מבחינתם לא את חברי הכנסת של ישראל. פריג' הציע את שירותיו לתווך ולעזור בניסיון לפתור את המשבר, אך בהתאחדות לא מאמינים שיש לו סיכוי ולכן החליטו לא להיעזר בו, אותו הדבר אמור לגבי ח"כ טיבי.
כרגע למעשה, בהתאחדות החליטו לסמוך על עצמם, בסיוע משרד החוץ ומשרד ראש הממשלה. זה כולל אלפי שיחות, עזרה מתנועת מכבי העולמית ואף פנייה לגורם בינלאומי רב משמעות. בהתאחדות לכדורגל עוקבים אחר אותו גורם, והאם אכן ייענה לפניה הישראלית ויוציא קריאה לפלסטינים למנוע את ההצבעה. אם אכן אותו גורם שעד כה נמנע מלהתערב ברגע האחרון, ישמיע את קולו, הדבר יכול להיות מכריע מבחינת ישראל. כדי לא לקלקל ולמנוע את פעולת אותו גורם, בשלב זה אנחנו נמנעים מלנקוב בשמו.
 |
| פריג´ ורג´וב. חבר הכנסת הציע את שירותיו, בהתאחדות סירבו |
|
| |
משמעות קבלת ההחלטה: התסריט הנורא מכל
חשוב להבהיר ולהבין; אם ביום שישי הבא יקרה הנורא מכל, יהיה זה יום הכיפור של הספורט הישראלי - ישראל תוקפא באופן מיידי מכל פעילות בינלאומית. נבחרת ישראל לא תשחק בחודש הבא בבוסניה, מכבי תל אביב לא תשחק במוקדמות ליגת האלופות, והפועל באר שבע ועירוני קריית שמונה לא תשחקנה במוקדמות הליגה האירופית.
ישראל תוכל לבקש ערעור בפני בית הדין לערעורים CAS בלוזאן. רק בפניו תוכל לערער על השלכות תוצאות ההצבעה. אלא שעד אז, נהיה פה במערבולת שספק אם נוכל לעצור. אם פעילות הכדורגל הבינלאומית של ישראל תיעצר, תהיה לכך השלכה על כל הספורט הישראלי. החשש הוא שמהכדורגל, זה יתפשט לעבר כל ענפי הספורט האחרים, כולל הוועד האולימפי הבינלאומי.
 |
| שחקני מכבי ת"א. יאמרו שלום לאירופה? (יניב גונן) |
|
| |
זה עשוי להיות תסריט הבלהות של הספורט הישראלי, זה שאף אחד לא רוצה להגיע אליו. אם ההצעה תתקיים כפי שמתכננים ברשות, יהיה זה כישלון גדול של כל מי שטיפל בנושא, כולל של בלאטר עצמו. במהלך השבוע הבא יידע בלאטר מי בדיוק מתמודד מולו על הכיסא המרופד של נשיא פיפ"א. אם בלאטר יצבור ביטחון ויידע שהוא מנצח בכל מקרה, הוא יקבל גם ביטחון להתעמת עם רג'וב ואף לדאוג שיסיר את הבקשה. אך אם בלאטר לא ירגיש בנוח, יהיה לו חשוב יותר לדאוג לכך שהוא יישב על כיסא הנשיא עוד קדנציה, מאשר לדאוג לישראל.
אנחנו ניצבים לפני שבוע מורט עצבים של כלל הספורט הישראלי, במאבק הגדול למנוע מהספורט שלנו לחזור 40 שנה אחורה.