יום רביעי, 14.01.2026 שעה 04:47

חידוש: הגביע האנגלי ייקרא "גביע האמירויות"

הלם באנגליה: ההתאחדות על סף חתימה לשלוש שנים עם חברת התעופה של אבו דאבי ותשנה את שם המפעל העתיק בעולם. שווי העסקה: 30 מיליון ליש"ט

|
הגביע האנגלי (מערכת ONE)
הגביע האנגלי (מערכת ONE)

גם למסורת יש מחיר. הגביע האנגלי (FA CUP), מפעל הכדורגל העתיק בעולם, אמורה להיקרא בעונה הבאה גביע אמירייטס (FA EMIRATES CUP). חברת התעופה מאבו דאבי, המאמצת בין היתר את ריאל מדריד, ארסנל ופאריס סן ז'רמן, תשלם 30 מיליון ליש"ט לשלוש שנים ובתמורה יעטר שמה את המפעל היוקרתי. העסקה תהפוך רשמית לקראת סוף החודש, כאשר באנגליה כבר מוכנים לגל ביקורות חריף מצד הקהל על מסחור המפעל. 

לגביע האנגלי היה בעבר ספונסר, חברת הבירה "באדווייזר", ששילמה תשעה מיליון ליש"ט לשנה, אך היא הוגדרה רק כשותפה והמפעל לא נשא את שמה. בבאדווייזר החליטו לוותר על החסות בסיום עונת 2013/14 ובחרו בעסקה קטנה יותר - הבירה הרשמית של המפעל.

בהתאחדות מתכוונים לחתום עסקאות חסות קטנות יותר עם ספונסרים משניים שיכניסו עוד 20 מיליון ליש"ט לשנה. מלבד באדווייזר, ישנם סיכומים עם "וויליאם היל" ו"נייקי".

חברת התעופה החליטה להתמקד בעסקת החסות עם ההתאחדות האנגלית לאחר שוויתרה על עסקה דומות עם פיפ"א. בחברה לא רצו לתת חסות למונדיאלים ב-2018 ו-2022 בשל החשד לשחיתות הסובבים אותם. כמו כן, החברה לא תשמש עוד כאחת מנותנות החסות של ליגת האלופות.             




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
/* LAST / NEXT ROUNDs */