יום חמישי, 08.01.2026 שעה 21:26

מדהים: שיא העולם במרתון נשבר ב-26 שניות

דניס קימטו הקנייתי בן ה-30 קבע 2:02.57 שעות בתחרות השנתית שנערכה בברלין וניפץ את שיא העולם בצורה מדהימה. קימטו הוא הראשון שיורד מ-2:03

|
דניס קימטו. שבר את שיא העולם בסטייל (רויטרס)
דניס קימטו. שבר את שיא העולם בסטייל (רויטרס)

שיא העולם במרתון נשבר היום (ראשון) בצורה מדהימה לאחר שהאצן הקנייתי, דניס קימטו, עצר את השעונים על זמן של 2:02.57 שעות וניפץ את שיא הקודם ב-26 שניות.

קימטו בן ה-30, שזכה בפעם השנייה בקריירה בברלין, שבר את השיא בפעם השישית בהיסטוריה של התחרות שבהחלט מאירה פנים לאצנים שנהנים מתנאי ריצה נוחים מתמיד.

למקום השני הגיע בן ארצו של קימטו, עמנואל מוטאיי, ששבר גם הוא את שיא העולם הקודם, כשקבע 2:03.13 שעות.

בתחרות השנה לקחו חלק 40,000 אלף רצים מ-130 מדינות שנות, כשבקהל היו מאות אלפי אנשים שליוו את האצנים במהלך הדרך הקשה אותה הם עשו.

הרץ הישראלי הבכיר במשלחת לברלין, שלומי ליאון, הצליח לשפר את השיא שלו בחמש דקות, חצה את קו הסיום בזמן של 2:34:55 וסיים במקום ה-105 הכללי.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
/* LAST / NEXT ROUNDs */