משחקי הלילה (בין ראשון לשני) במסגרת סדרות רבעי הגמר האזוריים בפלייאוף ה-NBA המשיכו הלילה, כאשר עולה אחת לחצי הגמר כבר יש. במזרח גברה קליבלנד על אינדיאנה 102:106 והשלימה ניצחון חלק, 0:4 בסדרה, בוסטון, שנראתה כבר בדרך החוצה, החזירה לעצמה את הביתיות מול שיקגו. במערב, יוסטון ניצחה 109:113 את אוקלהומה ועלתה ל-1:3 רגע לפני שהסדרה חוזרת לאולם של הרוקטס.
שיקגו – בוסטון 104:95 (2:2 בסדרה)
משהו לא טוב עובר על הבולס במשחקי הבית בפלייאוף, הם הפסידו 11 מתוך 14 האחרונים. מנגד הסלטיקס, שסיימו במקום הראשון במזרח ונקלעו לפיגור 2:0 בסדרה עם שני הפסדי בית רצופים, חזרו לעניינים אודות ליכולת פנומנלית של אייזאה תומאס, שהפציץ 33 נקודות.
כבר ברבע הראשון, בדיוק כמו במשחק מספר 3, הסלטיקס פתחו חזק ואחרי 12 נקודות הובילו 18:30. באמצע הרבע השני ההפרש כבר עמד על 20 נקודות, אך ג’יימי באטלר הצליח לשמור את החברים שלו בחיים. בפתיחת הרבע השלישי הבולס רשמו ריצת 6:17 ואף לקחו את ההובלה לראשונה במשחק, אך תומאס שוב סיפק את הסחורה, החזיר לקבוצתו את היתרון והוביל אותה לניצחון חשוב, רגע לפני שהסדרה חוזרת לבוסטון למשחק מספר 5. באטלר עצמו רשם משחק טוב עם 33 נקודות, אך בלילה שבו דוויין ווייד עוזר לך עם 11 בלבד, אתה לא יכול לעשות הרבה.
אינדיאנה – קליבלנד 106:102 (קליבלנד ניצחה 0:4 בסדרה)
אחרי הדרמה הגדולה במשחק מספר 3, במהלכה חזרו הקאבס מפיגור של 25 נקודות בדרך לניצחון 114:119, הפעם קבוצתו של טיירון לו לקחה את הפיקוד על המשחק מההתחלה ולאחר 24 דקות של כדורסל הוליכה 52:58. לברון ג’יימס שקלע 32 נק’ אליהן הוסיף 10 ריבאונדים ו-10 אסיטים, רשם טריפל דאבל והוביל את חבריו ליתרון דו ספרתי בפתיחת הרבע האחרון, אך רק כדי לראות את אינדיאנה חוזרת למשחק.
הדרמה הגדולה החלה בדקות האחרונות, כשארבע נקודות רצופות של טדיוס יאנג קבעו 100:102 לפייסרס 1:31 לסיום. בדיוק שהיה נראה שהמשחק הולך לכיוון המארחת לקח קינג ג’יימס את העניינים לידיים ותפר שלשה גדולה שהחזירה את היתרון לאורחים, שידעו לעמוד בלחץ מהקו וסגרו את הסיפור עם 102:106.
נתון מדהים נוסף שעלה מהמשחק, הוא שהקאבס השוו את שיא כל הזמן להפרש המצטבר הנמוך ביותר בכל הזמנים לקבוצה שמשלימה סוויפ, עם 16 נקודות בלבד. הפרש ממוצע של 4 נקודות בלבד. השיא הבלעדי היה שייך לווריירס ב-1975. כמו כן, הקבוצה מאוהיו היא הראשונה מאז יוסטון רוקטס ב-1994/5 שמשלימה סוויפ על אף שאפשרה לקבוצה היריבה לקלוע יותר מ-100 נקודות בכל אחד מהמשחקים.
לברון ג’יימס הפך לשחקן בעל רצף הניצחונות הארוך ביותר בסיבוב הראשון עם 21 ניצחונות רצופים. הוא שבר את השיא המשותף של מג’יק ג’ונסון, ג’יימס וורט’י ומייקל קופר מ-1984 ששיחקו בלוס אנג’לס לייקרס.
אוקלהומה – יוסטון 113:109 (יוסטון עלתה ל-1:3 בסדרה)
?המחצית הראשונה באולם של הת’אנדר הייתה צמודה לכל אורכה, כאשר לאחר 22:26 למקומיים בסיום הרבע הראשון, נגמר הרבע השני בשוויון ואל חדרי ההלבשה ירדו השחקנים, כשלוח התוצאות הראה 54:58 לאוקלהומה. הנתון הבולט ב-24 הדקות הראשונות איך לא היה שייך לראסל ווסטברוק שהשלים טריפל דאבל כבר בהפסקה, עם 17 נקודות, 10 ריבאונדים ו-10 אסיסטים.
במהלך הרבע השלישי, ברחו השחקנים של בילי דונובן ליתרון שיא של 14 נקודות (56:70), אך הרוקטס התעוררו ועם ריצת 0:14 מחקו כמעט לחלוטין את ההפרש, 73:77 למאחרת רגע לפני פתיחת 12 הדקות המכריעות. הרבע האחרון נפתח עם שלוש שלשות רצופות של האורחים שהפכו את התוצאה ועלו ליתרון 89:92. 2:30 דקות לסיום ביתרון 98:100, תפר פטריק בברלי שלשה שהעלתה את יוסטון ליתרון 5, אותו לא שמטה עד לסיום. 109:113 לחבורה של מייק דאנטוני, שעלתה ליתרון 1:3 בסדרה.
כמובן שהסדרה הנוכחית היא לא רק המלחמה על המקום בחצי גמר המערב, אלא גם דו קרב אישי בין שני המועמדים לזכות בתואר ה-MVP של העונה הסדירה, בין ווסטברוק לג’יימס הארדן. למרות שהקבוצה של האיש והזקן עשתה צעד גדול בדרך לשלב הבא, מבחינתו היה מדובר על משחק סולידי למדי, כסיים עם 16 נקודות, אליהן הוסיף 7 כדורים חוזרים ו-7 אסיסטים. ווסטברוק כאמור, השלים טריפל דאבל במחצית וסיים את המשחק כולו עם 35 נק’ באחוזים נמוכים, 14 ריבאונדים ועוד 14 אסיסטים. אגב, הגארד של אוקלהומה הפך לשחקן הראשון מאז ווילט צ’מברליין (1967) שהשיג שלושה טריפל דאבלים רצופים בפלייאוף.
יוטה – לוס אנג’לס קליפרס 98:105 (2:2 בסדרה)
בדיוק כמו בוסטון, רק הפעם בבית, יוטה הצליחה לחזור לשוויון בסדרה, שתגיע למשחק חמישי בלוס אנג’לס. המארחת קיבלה חזרה את רודי גובר, שנפצע במשחק הראשון וחזר הלילה עם תרומה של 15 נקודות ו-13 ריבאונדים. לאורך המחצית הראשונה יוטה הובילה, אך לא הצליחה לברוח ולפתוח פער משמעותי. בתחילת הרבע השלישי הג’אז רשמו רק 6 נקודות בשש הדקות הראשונות ואפשרו לקליפרס לעלות ליתרון, אך אז משהו קרה לשחקניו של דוק ריברס.
הקבוצה מעיר המלאכים פשוט לא הופיעה לדקות המכריעות של הרבע האחרון. ג’ו ג’ונסון, שקלע עם הבאזר במשחק הראשון, עלה מהספסל והכניס את חבריו לטירוף. המארחת ביצעה ריצת 11:25, שהספיקה עד לניצחון. ג’ונסון עצמו סיים עם 28 נקודות, 27 של כריס פול לא עזרו לאורחים.