הליגה הסדירה ב-NBA תסתיים ביום חמישי ועד אז, יש עוד כמה קצוות פרומים לקשור לקראת תחילת הפלייאוף. לוס אנג'לס קליפרס עלתה הלילה (בין שבת לראשון) למקום השלישי במערב לאחר שגברה 86:94 על ממפיס גריזליס, אחת מהיריבות הגדולות שלה בדיוויזיה.
הקליפרס השיגו ניצחון חמישי ברציפות בזכות 18 נקודות של בלייק גריפין וג'יי ג'יי רדיק שעזרו להם להשוות את מאזנם לזה של הגריזליס ולקבל סיכוי משמעותי לסיים במקום השני בתום העונה. 21 נקודות של זאק רנדולף בצד השני לא הספיקו לגריזליס, שימשיכו גם הם להילחם על המקום השני ועל הזכות לקבל את דאלאס בסיבוב הראשון בפלייאוף במקום קבוצות כמו יוסטון או סן אנטוניו.
 |
| דוק ריברס (רויטרס) |
|
| |
מיאמי איבדה סיכוי מעשי להגיע לפלייאוף ותזדקק לנס לאחר שנכנעה 107:104 לטורונטו. ההיט רחוקים 2.5 משחקים מברוקלין שבמקום השמיני במזרח, וכדי לעלות לפלייאוף יזדקקו להפסדים של הנטס ושל אינדיאנה עד תום העונה בנוסף למאזן מושלם שלהם.
הראפטורס מצידם, קיבלו 24 נקודות מדמאר דרוזן ומחכים וממשיכים להיאבק עם שיקגו על המקום השלישי במזרח. 30 נקודות של דוויין ווייד לא הספיקו להיט שיראו את הפלייאוף מהבית אחרי שנים רבות של הצלחות.
 |
| דוויין ווייד (רויטרס) |
|
| |
היריבה הגדולה של הראפטורס על המקום השלישי במזרח, שיקגו, לא נרדמה מול פילדלפיה ורשמה 107:114 על הסיקסרס האומללים. פאו גאסול הוליך את הבולס עם 24 נקודות ו-13 ריבאונדים.
שיקגו הבטיחה כמעט בוודאות שלא תידרדר למקום החמישי. דריק רוז, שחזר לא מזמן מפציעה של חודשיים, קלע 22 נקודות והיה נהדר. רוברט קובינגטון קלע 22 לסיקסרס.
 |
| דריק רוז (רויטרס) |
|
| |
גולדן סטייט, שכבר הבטיחה את המקום הראשון בליגה, גברה 101:110 על מינסוטה טימברוולבס והגיעה ל-65 ניצחונות בליגה, ובכך הפכה לקבוצה עם המאזן ה-15 בטיבו בהיסטוריה בעונה הרגילה. הווריורס הגיעו גם ל-37 ניצחונות בית בליגה ונראו מוכנים לפלייאוף. סטף קארי קלע 34 נקודות, קליי תומפסון הוסיף 23. זאק לאבין קלע 37 בצד השני.
יוטה הפתיעה את פורטלנד עם 105:111. הבלייזרס נתנו מנוחה ללמרקוס אולדרידג' מכיוון שהם יודעים שיסיימו במקום הרביעי במערב למרות שהמאזן שלהם הוא השישי בטיבו מבערב וזאת מכיוון שהם ראשונים בבית הצפון מערבי. טרבור בוקר הפציץ 36 נקודות לג'אז, דמיאן לילארד הוליך את הבלייזרס עם 28 נקודות.
במשחק בין שתי קבוצות שלא יהיו בפלייאוף, ניצחה ניו יורק ניקס 79:80 את אורלנדו מג'יק. הנתון המעניין במשחק הוא שיא שלילי של נקודות שקבעו שתי הקבוצות לרבע ב-NBA.
הרבע השני סיפק רק 15 נקודות, ניפוץ של השיא הקודם של יוטה ודטרויט, שקלעו 18 נקודות ברבע ב-2005. קול אולדריץ' קלע שיא קריירה של 19 נקודות לניקס, ויקטור אולדיפו קלע 21 למג'יק.