יום שני, 06.05.2024 שעה 19:06

"רוצה שתי מדליות אולימפיות, זו המטרה שלנו"

המנהל המקצועי של איגוד השייט, אלי צוקרמן, לפני אליפות העולם: "גולשות הרוח הישראליות הן הטובות בעולם". הצלחת בתו, המאמנים, ספיצ'קוב והמטרות

|
אלי צוקרמן  (צילום: פרטי)
אלי צוקרמן (צילום: פרטי)

השייט בישראל נמצא בדריכות גדולה לקראת אליפות העולם שתיפתח בסוף השבוע הקרוב בהולנד. זה יהיה האירוע הגדול ביותר של נבחרות ישראל בדגמים השונים, משום שבמהלכו יחולקו הקווטות למשחקים האולימפיים שיתקיימו בעוד פחות משנה בפאריס - וכולם רוצים להרשים, להגשים את החלום ולהגיע לשם. אלא שזו לא תהיה תחרות קלה, לא רק בגלל שכל העולם מגיע לשם.

אתר התחרות שוכן על חוף הים הצפוני, כך שצפויים שינויים קיצוניים בתנאי מזג האוויר. באזור הזה הים "נוסע", זז ומשתנה כמה פעמים ביום. יש גאות ושפל לפי מיקום הירח, כך שכל שש שעות המים זורמים לכיוון אחר. כשאין ירח בשמיים או כשיש ירח מלא, הים יהפוך סוער. כשיש חצי ירח ההבדלים יהיו קטנים, אבל הפרשי המים ישפיעו על חוזק הזרם. יכול להיות מצב בו מי שיוצא לים בבוקר יתמודד עם זרם לכיוון אחד, אבל אחרי שעתיים המים יירגעו ואז יגיע זרם לכיוון השני.

כל זה משפיע על מצב הים, אבל יש עוד משתנה שמשפיע עליו וזו הרוח שנושבת מכיוון אחד. אם הזרם איתה - זה כמו לקחת שמיכה ולמתוח אותה, כך שהים יחסית יהיה שטוח. אם הזרם יהיה נגדה - ייווצרו "שפיצים" במים בדיוק כפי שקורה כשמכווצים שמיכה, כך שהים יקשה על המתחרים בגלל גלים גבוהים וחדים שיפריעו להם לשייט ואף יסתירו להם את המצופים שייבלעו במים. האנגלים, ההולנדים והבלגים מכירים את זה ויודעים לחיות עם זה, אבל הישראלים לא, ואין ספק שזה יקשה עליהם.

נבחרת הגברים בגלישת רוח. תנאים לא קלים בים (גל פרידמן)נבחרת הגברים בגלישת רוח. תנאים לא קלים בים (גל פרידמן)

בחוץ ימתין המנהל המקצועי של איגוד השייט, אלי צוקרמן, שיפתח חפ"ק על החוף ויישב מול המסכים כדי לזהות לאן הרוח נושבת, תרתי משמע, ולעזור בעת הצורך. אומנם למאמנים אסור להיות בקשר איתו תוך כדי התחרות, אך בשולחן שלו יהיה כל האקשן. בעיניו, התנאים הם לא תירוץ כי כולם מתחרים באותו הים. "האם תחרות כזאת לא בהכרח יכולה להעיד מי ספורטאי טוב? התשובה היא לא, היא בהחלט תעיד. מי שטוב יצליח וינצח גם בתנאים כאלה", הדגיש צוקרמן לפני התחרות בראיון מיוחד ל-ONE לקראת אליפות העולם בהולנד.

מכוון למדליות

צוקרמן ינהל את התחרות מרחוק ויפקח על 28 ספורטאים ו-11 מאמנים שיתחרו בתשעה דגמים שונים, שישה מהם דגמים איתם הענף הישראלי שואף להגיע למשחקים האולימפיים ועוד שלושה מוגדרים כפרויקטים לעתיד. רובם ככולם ינסו להשיג את הכרטיסים למשחקים האולימפיים שיחולקו למדינה אחת בכל ענף, כאשר בגלישת הרוח יחולקו 11 קווטות לגברים ו-11 לנשים, בקייט פויל יחולקו 8 קווטות, במפרשיות 470 יינתנו עוד 8 קווטות, בלייזר 16 קווטות וב-49er עוד 10 קווטות. בסופו של דבר, לכל ענף יהיה נציג אחד מכל מדינה, אבל קודם כל צריך להשיג את הקווטה.

אלי צוקרמן. יפקח על אליפות העולם מהחוף (פרטי)אלי צוקרמן. יפקח על אליפות העולם מהחוף (פרטי)

המטרות שהוגדרו לאליפות העולם הן ברורות. "חמש קווטות, גמרים בחמישה דגמים שונים ומדליה אחת לפחות - זו המטרה", הבהיר אלי צוקרמן. "בדרך כלל מחלקים את הקווטות למשחקים האולימפיים כשנתיים לפני האירוע, אבל הפעם זה יקרה רק כשנה לפני שנצא לשם, בגלל דחיית אולימפיאדת טוקיו 2020 לשנת 2021. מי שישיג את הקווטה יהיה רגוע לשנה הקרובה".

מאיזה ענפים אתה מצפה להשיג את הקווטות?
"בגלישת רוח לנשים אנחנו חייבים להשיג את הקווטה, בגלישת רוח לגברים ובקייט פויל לנשים אנחנו צריכים גם להשיג קווטה והסיכויים הם די גדולים שזה אכן יקרה. בנוסף, אנחנו רוצים קווטה ב-470 ואולי גם בלייזר".

חייב להשיג את הקווטה. שחר צוברי, מאמן נבחרת הנשים בגלישת רוח (לילך וויס-רוזנברג)חייב להשיג את הקווטה. שחר צוברי, מאמן נבחרת הנשים בגלישת רוח (לילך וויס-רוזנברג)

נבחרת הנשים בגלישת רוח מעידה אולי יותר מכל על ההתקדמות של השייט הישראלי בשנים האחרונות. אומנם החליפו דגם מ-RSX ל-IQ פויל, אבל איך אתה מסביר את זה שפתאום כל הישראליות פרצו קדימה בענף הזה?
"העבודה המערכתית במסגרת של נבחרת, עבודה שהחלה ב-2017, באה לידי ביטוי. לכישרונות שבאים מלמטה יותר קל לפרוץ, כי 'כר הדשא מוכן' אז הן יכולות להיכנס פנימה למשחק הזה בלי שום בעיה ויש להן יריבות אימון טובות מאוד. בנבחרת גלישת הרוח לנשים יש הרבה כישרון והן ספורטאיות צעירות יחסית, כך שכולן מסוגלות לעשות עוד קמפיין או שניים. גם מאיה מוריס ושחר טיבי נורא צעירות, אם מסתכלים על אחרות בטופ העולמי. הנבחרת היא כוח מטורף, זה אומנם לפעמים קשה לניהול כי זה ספורט אישי, אבל זה כוח מטורף. שרון קנטור חוזרת מאליפות אירופה והיא לא צריכה להתחיל לחשוב איך היא מתאמנת ועם מי - כל עוד היא חוזרת לקבוצת אימון ברורה עם מאמן אחד, אז יש לה קרקע יציבה והכל יותר פשוט".

שרון קנטור אמרה שמה שמעניין אותה אחרי ההישגים שהיא הגיעה אליהם לאחרונה זה לנצח את הבנות בארץ כי זה הכי קשה. התחרות האמיתית שלה היא בעיקר בתוך הנבחרת?
"זה נכון ולא נכון. תחרות פנימית מדרבנת אותך, אבל אנחנו לא רוצים שזה יגיע למצב של 'תמות נפשי עם פלישתים'. שחר צוברי יודע להעביר להן את המסר שאומנם רק אחת תצא למשחקים האולימפיים, אבל לזכייה במדליות באליפויות העולם יש יוקרה גדולה ולכן הדרך לשם לא פחות חשובה. יצא משהו מדהים מהנבחרת הזאת ואני מקווה שלא נפספס הצלחות נוספות, כולן מסוגלות להגיע להישגים".

שרון קנטור. "תחרות פנימית מדרבנת" (world sailing)שרון קנטור. "תחרות פנימית מדרבנת" (world sailing)

אם היית יכול לעשות את זה, היית בקלות שולח ארבע גולשות רוח לאולימפיאדת פאריס ולא רק אחת.
"הלוואי. הכמות של גולשות הרוח הישראליות בצמרת העולמית היא משהו מדהים. כששאלו אותי ב-2021 מה יהיה, אמרתי 'יש לנו נבחרת צעירה וחזקה' כי באמת האמנתי בפוטנציאל שלהן, אבל לא חשבתי שיהיו לנו בתחרויות גדולות שלוש או ארבע נציגות בתוך העשירייה המובילה ולפעמים אפילו שתיים על הפודיום. יחד עם זאת, צריך לשמור על צניעות ולהבין שאנחנו רק באמצע הדרך, יש עוד הרבה עבודה לעשות".

למה נבחרת גלישת הרוח לגברים מתקשה יותר להגיע להצלחות?
"בגברים העסק יותר קשה כי הדור שבא מלמטה היה פחות מפותח מבחינה פיזית, כך שהיה להם יותר קשה לעשות את ההתאמה לשינוי הדגם. יש לנו גולשי רוח שנמצאים בטופ 10 והם די יציבים, אבל השינוי הפיזי שנדרש מהגברים לעומת הנשים היה הרבה יותר גדול עם החלפת הדגם. ברגע שעברנו דגם, הגיעו הרבה חבר'ה גדולים מהפורמולה שבאו כבר מוכנים ולא ממש ספרו אותם בהתחלה. היינו צריכים לחצוב בסלע דרכם. הם כבר הכירו את הדגם, התחרו עליו ובאו עם מבנה גוף גדול שהשפיע על התגובה של הגלשן. אצלנו היו צריכים שנה של הסתגלות ולהגיע למשקל גבוה".

איך זה השפיע על הישראלים?
"חוץ מתום ראובני שהיה בנוי טוב, יואב עומר ויואב כהן די נתקעו במשך שנה שלמה כי הם היו עסוקים בעיקר בהעלאת משקל הגוף שלהם. יואב כהן סיים את ה-RSX ב-72 ק"ג והיה צריך להגיע ל-92 ק"ג, אז במשך שנה שלמה הוא עסק רק בתזונה ובפיתוח שרירים, זה טירוף".

תום ראובני. "היה בנוי טוב" (world sailing)תום ראובני. "היה בנוי טוב" (world sailing)

אבל איך אתה מסביר את זה שיואב עומר היה בין הבולטים בתחילת הקמפיין, למרות שהוא לא היה גדול מימדים?
"כי בתקופה הזו הדגם היה עדיין בחיתוליו. עם הזמן כולם הבינו מה הכיוון שהולכים אליו".

אתה מדבר על כך שגולשי הרוח נאלצו לעלות 20 ק"ג. היו כאלה שלא רצו לפתח גוף כזה מפלצתי והחליטו לוותר?
"אופק אלימלך, שזכה בין היתר במדליה באליפות אירופה ב-RSX, אמר 'אני לא רואה את עצמי מגיע למימדים האלה של 90 ק"ג ומעלה'. הוא כנראה הבין שלא יוכל להגיע לגודל המתאים כי מבנה הגוף שלו לא מאפשר את זה, אז הוא לא עשה את זה (והודיע על פרישה השבוע, א.מ). בנשים, סוגיית המשקל היא פחות משמעותית ולכן הן הסתגלו יותר בקלות ל-IQ פויל. כרגע, בגברים, אנחנו לא בעמדה לזכייה במדליות, אבל כל הזמן יש לנו מישהו בעשירייה ובשיטה הנוכחית זה בהחלט אפשרי להגיע לפודיום. זו המטרה בסופו של דבר".

אופק אלימלך. "הבין שהוא לא יוכל להגיע לגודל המתאים" (שחר גרוס)אופק אלימלך. "הבין שהוא לא יוכל להגיע לגודל המתאים" (שחר גרוס)

אפשר לומר שנבחרת הנשים בגלישת רוח היא הטובה ביותר בעולם?
"אין ספק בכלל שהן הכי טובות בעולם".

זאת אומרת שהנציגה הישראלית שתתחרה באולימפיאדת פאריס אמורה לזכות במדליה אולימפית, על הנייר?
"בשנת 2021 הגעתי לקמפיין האולימפי הזה והגדרתי מטרה ברורה - לזכות בשתי מדליות אולימפיות בשייט באולימפיאדת פאריס 2024 ועם זה רצנו קדימה. כתבתי את זה בכל מקום, דיברתי על זה מול המאמנים והספורטאים - וגם אמרתי שאחרי אליפות העולם ב-2024 נעשה עדכון סופי למטרה, כדי להיות אחראי וריאלי. בשביל שיהיה מועמד למדליה אולימפית, צריך שמישהו יזכה במדליה באליפות העולם ב-2023 או ב-2024. כרגע המטרות לא השתנו, אנחנו רוצים שתי מדליות אולימפיות וזה הקו שאנחנו הולכים בו. אנחנו עושים קמפיין אולימפי שלם ונבחנים במאני טיים, לפי זה נעבוד".

גולשות הרוח הישראליות בטופ העולמי (sailing energy)גולשות הרוח הישראליות בטופ העולמי (sailing energy)

לישראל היו רק שני גולשי רוח שזכו במדליות אולימפיות. זו לא שאיפה גבוהה להגדיר מטרה של זכייה בשתי מדליות אולימפיות בפאריס?
"כן, זו שאיפה גבוהה, אבל אין לנו זכות קיום בלי זה. אחרי שתי אליפויות העולם שניצבות בפנינו נעשה את העדכון הסופי, בהתאם לתוצאות, אבל מבחינתי אני עדיין שואף לשתי מדליות אולימפיות. חד וחלק. אנחנו בספורט הישגי, בשביל זה אנחנו כאן, ולכן זו צריכה להיות המטרה שלנו".

נכון לעכשיו, שרון קנטור ותום ראובני די יציבים בנבחרות גלישת הרוח. איך תבחרו את הנציגים?
"שיטת ההכרעה בנבחרות ברורה לכולם, גם למאמנים וגם לספורטאים. היא עובדת על ניקוד, אבל יש כמובן גם המלצת מאמן שיהיה לה משקל משמעותי בבחירת הנציגים ולכן אנחנו מצפים למשחק הוגן במים. מי יהיו הנציגים באולימפיאדת פאריס? כל עוד יש ISR על הגלשן או הסירה, זה לא משנה לי. הטובים ביותר יתחרו במארסיי".

זכה במדליות כגולש רוח, כעת רוצה מדליות גם כמאמן. גל פרידמן (רויטרס)זכה במדליות כגולש רוח, כעת רוצה מדליות גם כמאמן. גל פרידמן (רויטרס)

אומנם הנבחרות קודם כל צריכות להשיג את הקווטה למשחקים האולימפיים, אבל אם נתקדם עוד צעד אחד קדימה, בסוף יש שיטת הכרעה שעובדת על ניקוד למרות שאתם נותנים דגש עיקרי גם על המלצת המאמן. למה?
"יש חוברת ברורה שכל הספורטאים קיבלו כבר בתחילת השנה והיא נבנתה בשיתוף הספורטאים והמאמנים, הוועדה המקצועית, הנהלת האיגוד והוועד האולימפי. כולם אמרו את דעתם ואז לקחנו את המסקנות מהשיחות הללו וכך קבענו את שיטת ההכרעה. אני לא מאוהב בחוברת הזו, אני מאוהב בתהליך שלקח לנו כמעט שנה. יש חשיבה מאחורי כל דבר. שייט בבסיס שלו הוא ענף טקטי ואסטרטגי, ולכן כספורטאי מחובתי להשתמש בכל הכלים שיש לי כדי לנצח, אבל ברגע שאתה אומר לי 'יש טבלה ואתה צריך לנצח אותה', אז ברור לגמרי שכל הזמן אחשוב לפי הטבלה מה הדרך הטקטית הטובה ביותר שלי לנצח".

כלומר, אתם חוששים מזה שספורטאי ישראלי יחסום ספורטאי ישראלי חלילה ובעצם ימנע ממנו להשיג מדליה רק בגלל שהוא רוצה להיות במשחקים האולימפיים במקומו?
"אני מסתכל על זה מהעיניים של מדינת ישראל. אני צריך להשיג מדליות באליפות העולם ובמשחקים האולימפיים. לכן אני לא רוצה להגיע למצב שמישהו הורס לחבר נבחרת אחר זכייה במדליה כדי להשאיר לעצמו סיכוי להגיע למשחקים האולימפיים. שיטת המתמטיקה חשובה, אבל היא לא הדבר הכי חשוב. בסוף כל אחד צריך להיות הספורטאי הכי טוב שיש, לא להתעסק בריבים ובמאבקים פנימיים כמו שהיו בעבר. עד עכשיו לא היה לנו את זה בנבחרות, אבל אם יהיה - המאמן יוכל להחליט מי ייסע בהמלצתו. לכן הדבר היחיד שהם צריכים לעשות זה לא לנצח ישראלים, אלא לנצח את התחרות".

המאמנים שיכריעו. גל פרידמן, גידי קליגר ושחר צוברי (שחר גרוס)המאמנים שיכריעו. גל פרידמן, גידי קליגר ושחר צוברי (שחר גרוס)

בקמפיין האולימפי הזה יש לך מאמנים שהם פיגורות, כמו גל פרידמן, שחר צוברי וגידי קליגר, כך שאני לא רואה מישהו שמסוגל ללכת נגדם. יותר קל לך לעבוד איתם?
"בספורט האולימפי ובעבודה שלי אני לא מחפש את הקל, אלא מחפש שיאתגרו אותי. אני אוהב לעבוד איתם כי הם מאתגרים, יש להם רעיונות והם תמיד שואפים גבוה. יש בינינו שפה משותפת חיובית, טובה ובריאה. זו מערכת שעובדת בסינרגיה, עם שקיפות וקודים ברורים של עבודה. גם היו"ר שי בובר והמנכ"לית סמדר פינטוב הם אנשים שאפשר לעבוד איתם ברוח טובה. כשיש לך סביבת עבודה כזאת ומאמנים כאלה, זה מעולה".

"למדתי דברים מהג'ודו"

אלי צוקרמן ראה כבר הכל. הוא בן 50, שייט עבר שהתחרה באולימפיאדת סידני 2000, בה השתתפה גם אשתו שני קדמי. הם הכירו בנבחרת ובמשחקים האולימפיים כבר היו ביחד. שניהם היו שייטי 470 שחזרו משם מאוכזבים, כי הוא סיים במקום ה-13 והיא במקום הרביעי. אז עוד לא היו זוגות מעורבים בדגם הזה והם הפליגו בנפרד בתחרויות לגברים ולנשים. הוא נשוי לה כבר 22 שנה ויש להם שתי בנות, גל שמתחרה בדגם הקייט פויל ובר שמתחרה בטיפוס. שתיהן צעירות, אבל אולי גם הן יגיעו יום אחד למשחקים האולימפיים, כך שאלי ביקש לא לעסוק בתחום בו הן מתחרות.

גל צוקרמן, בתו של אלי שגם עשויה להגיע למשחקים האולימפיים (world sailing)גל צוקרמן, בתו של אלי שגם עשויה להגיע למשחקים האולימפיים (world sailing)

בספורט האולימפי אין הרבה מנהלים מקצועיים. יש את רוגל נחום ואיתי מגידי באתלטיקה, או יועץ חיצוני כמו דייב מארש בשחייה. צוקרמן נמצא בתפקידו באיגוד השייט משנת 2013, כך שהוא נכנס לתפקיד הזה אחרי אולימפיאדת לונדון 2012, ממנה הענף חזר בידיים ריקות. הוא היה באולימפיאדת ריו 2016, שם מעיין דוידוביץ' סיימה במקום השביעי. הוא היה גם בטוקיו 2020, שם יואב כהן סיים במקום הרביעי. כעת הוא עם הפנים לפאריס 2024, בתקווה לראות ישראלי או שניים על הפודיום, לראשונה אחרי 16 שנה.

"כשאתה מקפל את הציוד בטוקיו וחוזר בידיים ריקות אתה בבאסה כי זו עבודה לא פשוטה, אבל אז אתה חוזר לארץ ומבין שעדיין יש עם מי לעבוד. אני נהנה מזה ורוצה להצליח גם כי יש מסביבי הרבה אנשים שמאוד אוהבים את השייט", סיפר צוקרמן. "לשמחתי אני לא לבד. יש ועדה מקצועית עם אנשים ותיקים ומנוסים, שהיא כמו 'מועצת החכמים' וגם היא חלק מזה. כולם רוצים לעזור כדי שנצליח ועכשיו הגיע הזמן החשוב ביותר של הקמפיין הזה".

יואב כהן. סיים במקום רביעי ב-RSX בטוקיו (רויטרס)יואב כהן. סיים במקום רביעי ב-RSX בטוקיו (רויטרס)

באיגוד השייט החליטו שלא תוכל לעסוק בקייט פויל כי הבת שלך מתחרה בענף. בזמן שגל מתחרה, אתה נשאר לעודד על החוף או שאתה נמנע גם מזה?
"אני נמנע מלעסוק בתחום הזה, ניגוד העניינים הוא ברור. הדגם הוא חדש והיא גם חדשה בו, כך שלא היה לי מושג שתהיה לה אפשרות להגיע למשחקים האולימפיים. ברגע שהבנתי שזה אפשרי, מיד אמרתי לאיגוד 'היי, צריך לעצור, אסור לי להתערב ואני בחוץ'. מבחינת העבודה בתוך הנבחרת, יש את המאמן שחף אמיר ויש את המנהל המקצועי ערן סלע שמונה לענף ומנהלים אותו, כך שאני לא מתעסק בזה. האמת שבקטע הזה יחסית קל לי להישאר בחוץ כי באליפות העולם יש תשעה דגמים ואין לי זמן לנשום מרוב עבודה. מה שכן, אני יכול לומר כמנהל המקצועי של האיגוד שהדגם הזה צריך להשיג את הקווטה באליפות העולם. אם זו תהיה היא או מיה אשכנזי? אין לי מושג, מבחינתי זה כמו שאר הדגמים, מי שטובה שתצא למשחקים האולימפיים".

אתה מרוצה מהכניסה של הדגמים החדשים, כמו הקייט פויל שאולי מהצד נראה כמו חוג עפיפונים ולא כמו ספורט תחרותי אבל מסתבר שגם בו אפשר לרשום הישגים?
"שחף לקח פרויקט שהרבה אנשים כנראה לא ממש האמינו בו - והרים נבחרת. אני נהנה לראות את זה. החלום שלי זה שסירות ה-49er יהיו גם באותו המקום בעוד שנתיים-שלוש. אנחנו רוצים כמה שיותר דגמים. יש הרבה דברים שלמדתי מהג'ודו ויישמתי בשייט, כמו היקף המועמדים שצריך לשלוח למשחקים האולימפיים והעבודה בשיטת הנבחרות. שני הרשקו לא מתמקד רק בשליחת נציגה אחת טובה, אלא בנבחרת שלמה שמגדילה את הסיכויים לזכייה במדליות. נכון שאצלנו זה לא תשע ספורטאיות אלא תשעה דגמים שונים, אבל כמערכת אנחנו צריכים לפזר את הביצים בעוד מקומות ולא להסתמך רק על גלישת הרוח".

מאמן נבחרת הג'ודו לנשים, שני הרשקו (ראובן שוורץ)מאמן נבחרת הג'ודו לנשים, שני הרשקו (ראובן שוורץ)

אפרופו ענפים חדשים, לא קצת עצוב שהשייטים ב-49er צריכים לפנות לציבור ולבקש ממנו לעזור במימון רכישת סירה?
"זה עצוב, אבל צריך לעשות הפרדה. מדינת ישראל נותנת תקציבים, ונותנת הרבה. יש בעיות בירוקרטיות אולי, כי זה כסף ציבורי, אבל בספורט הישגי, תחרותי ואולימפי אף פעם לא יהיה לך מספיק. גם בקייט פויל, בשנתיים הראשונות הוצאתי כל שנה 100 אלף ש”ח מהכיס בשביל ציוד לבת שלי, ואני רחוק מלהיות מיליונר, כי אין באמת קונספט של עזרה התחלתית".

זו אולי הבעיה הכי גדולה בענף שלכם?
"אני חושב שצריך תקנות לענפים חדשים עם תוכנית מסודרת. ה-49er לא הולכים לטיול כי יש להם תוכנית מקצועית. ספורטאים שמים המון כסף וזה בעייתי למדינה בעיקר כי בסוף זה חסם כניסה לאוכלוסיה מסוימת שגם רוצה להיות בספורט. הורה שאין לו, מה הוא עושה? המדינה והוועד האולימפי נותנים כסף, גם אנחנו כאיגוד עוזרים להם. צריך להעריך את העזרה הזאת, כל עזרה. יחד עם זאת, עוד השקעה תביא עוד תוצאות כמובן".

"השקעה נוספת תביא עוד תוצאות". השר מיקי זוהר (אורן בן חקון)"השקעה נוספת תביא עוד תוצאות". השר מיקי זוהר (אורן בן חקון)

מה המצב של נבחרת ישראל ב-470 מעורב והאם הם מסוגלים לזכות בקווטה?
"יש לנו בדגם הזה זוג שמביא תוצאות די יציבות השנה, למרות שלאחרונה נכנסו לתמונה עוד שני צוותים חזקים, האמריקאים והאוסטרלים. יש בתחרות שמונה קווטות שיחולקו למדינות שונות, מלבד צרפת, כך שאנחנו חייבים לכוון לשיוט המדליות. זה לא יהיה קל, אבל יש התקדמות וביסוס מעמד בצמרת העולמית. זה צריך לבוא לידי ביטוי גם באליפות העולם הקרובה".

האם נראה שוב את שי קקון מתחרה בלייזר במשחקים האולימפיים?
"שי מתאמנת בחו"ל עם מאמן איטלקי. היא עשתה התקדמות מקצועית גדולה, היא הרחיבה את היכולת שלה לאחרונה והשתפרה, גם אם זה עדיין לא ממש מתבטא בתוצאות. מחלקים באליפות העולם 16 קווטות בלייזר, כך שיש סיכוי ריאלי של 50% להשיג את הקווטה. בתחרות טובה שי יכולה להיות שם, אבל קשה לנבא".

שי קקון. "עשתה התקדמות מקצועית גדולה" (רויטרס)שי קקון. "עשתה התקדמות מקצועית גדולה" (רויטרס)

השייט הישראלי עובד בשיטת הנבחרות, אבל לא תמיד זה מסתדר לספורטאים שלכם. לדוגמה, קטי ספיצ'קוב עברה לצרפת כך שהיא לא מתאמנת עם הנבחרת. היא יכולה לייצג את המדינה במצב הזה? ועד כמה הפרשה משפיעה על המצב?
"הפרשה מבחינתי כבר מזמן מאחורינו, אני לא מתעסק בזה. קטי עברה לצרפת ויש לה בן זוג שהיא אוהבת אותו וחיה איתו, וזה על הכיפאק. מבחינתי, אין סימן שאלה כי קטי ספיצ'קוב מייצגת את מדינת ישראל. היא ספורטאית מהרמה הגבוהה ביותר. נכון שהיא החליטה שהיא רוצה לעבוד בצורה עצמאית, היא עושה את זה מהשיקולים שלה וכל ספורטאי יכול להחליט איך לעבוד. אנחנו עובדים בשיטה מסוימת ואם זה לא מתאים למישהו, זה בסדר".

ואם היא רוצה מאמן שילווה אותה באופן אישי?
"יש נבחרת שעובדת ביחד ויש לה מאמן, זו הדרך המקצועית שאנחנו מאמינים בה. היא החליטה שהיא לא עובדת בתוך הנבחרת וזו זכותה המלאה".

קטי ספיצ'קוב ואלי צוקרמן (איגוד השייט)קטי ספיצ'קוב ואלי צוקרמן (איגוד השייט)

אז איך היא מתאמנת ובאיזה תנאים?
"כרגע היא עובדת עם עוד גולשת קרואטית ומאמן קרואטי. איפה שהיא צריכה עזרה מערכתית, אם זה להשתמש במערך הרפואי או המקצועי שלנו, אנחנו תמיד נעזור בשמחה. יש גם ציוד שמגיע לה מקרן המתקנים. אנחנו לא עושים לאף אחד דווקא, אנחנו כאן בשביל לתת שירות לספורטאים, אבל יש לנו גם את הדרך שאנחנו מאמינים בה. לנבחרת יש מאמן אחד וזה שחר צוברי".

אתה מרוצה מהעבודה של המאמנים עד כה?
"כמובן, מכל המאמנים. לשמחתי הם גדלו בשייט הישראלי והם מנוסים. גם מזה שגידי קליגר זכה במדליה עם נבחרת ספרד באולימפיאדת טוקיו הרווחנו, כי הוא הגיע עם הרבה ידע והגיע בזמן הכי טוב שאפשר. להביא מאמנים כאלה לנבחרות ישראל - אין ספק שזו אמירה. אנחנו רוצים מדליות והצלחה".

אסור לפספס
נגןיפן בהלם: שער נדיר נכבש מיותר מחצי מגרש
יפן בהלם: שער נדיר נכבש מיותר מחצי מגרש
נגןכמה יעלה לכם לילה בחדר עם נוף לאצטדיון?
כמה יעלה לכם לילה בחדר עם נוף לאצטדיון?
נגןהיתרון הגדול בלהיות שכנים של משפחת מסי
היתרון הגדול בלהיות שכנים של משפחת מסי
נגןכמו ילד: רונאלדו מקפיץ את הבקבוק ומתלהב
כמו ילד: רונאלדו מקפיץ את הבקבוק ומתלהב
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
נוער וילדים NEXT ONE
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
יורו 2024
ליגת האומות
מוקדמות יורו 24
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה אדריאטית
/* LAST / NEXT ROUNDs */