יום שישי, 10.05.2024 שעה 14:51
ליגת ווינר סל 23-24
88%1899-220224מכבי ת"א
76%2030-233025הפועל ת"א
72%2021-211825עירוני רמת גן
62%1903-199524הפועל ירושלים
52%1983-202525הפועל חולון
50%2030-198724עירוני קריית אתא
46%2004-197124בני הרצליה
46%2152-199724הפועל חיפה
40%2096-204725עירוני נס ציונה
38%1959-192424הפועל עפולה
29%2036-183324הפועל אילת
28%2220-204625הפועל גליל עליון
24%2215-2073 25הפועל ב"ש/דימונה
לוח משחקים
  • עירוני קריית אתא
  • 84 - 67
  • הפועל ירושלים
  • בני הרצליה
  • 90 - 89
  • הפועל חיפה
  • הפועל גליל עליון
  • 84 - 67
  • עירוני נס ציונה
  • עירוני רמת גן
  • שבת, 11/05, 20:40
  • הפועל חולון

בעיה לאומית: מצב הישראלים במכבי ובירושלים

הצברים של שתי הגדולות בכדורסל הישראלי מגלים יכולת חלשה מפתיחת העונה והדבר משפיע על קבוצותיהם. שרף, קצורין וגודס מנתחים לקראת הקרב ב-21:05

|
יוגב אוחיון מול יותם הלפרין (חגי ניזרי)
יוגב אוחיון מול יותם הלפרין (חגי ניזרי)

למכבי תל אביב ולהפועל ירושלים יש בעיות מקצועיות ומנטליות רבות העונה, אחת הגדולות שבהן היא היכולת הירודה של השחקנים הישראלים. בהתחשב בחוק הרוסי ובחוק הצעירים, נדמה שלמצב הישראלים יש השפעה גדולה על היכולת של שתי הקבוצות והתוצאות שלהן. רגע לפני הקרב הגדול בין השתיים הערב (ראשון) ב-21:05, וכדי להבין את שורש הבעיה ואולי אף למצוא את הדרכים לפתרונה, דנו בנושא עם שלושה מהמאמנים הבכירים בכדורסל המקומי - צביקה שרף, מולי קצורין וגיא גודס.

"החוק הרוסי פוגע דווקא בשחקנים הישראלים"

28.4 נקודות בממוצע קלעו ארבעת הצברים של מכבי ת"א (גיא פניני, יוגב אוחיון, גל מקל ודגן יבזורי) בששת מחזורי הליגה הראשונים, ובהתחשב בעובדה שסילבן לנדסברג שותף עד כה בשני משחקי ליגה בלבד וג'ו אלכסנדר לא מהווה חלק משמעותי מהקבוצה, הדבר משפיע ישירות על התוצרת ההתקפית של הצהובים. המצב של השחקנים המקומיים בהפועל ירושלים לא טוב יותר. 29.4 נקודות בממוצע יש במשותף לליאור אליהו, יותם הלפרין, בר טימור ורפי מנקו. לשם השוואה, בעונה שעברה סיפקו הישראלים של דני פרנקו 36.6 נק' בממוצע. גם המתאזרח אייזק רוזפלט לא זוכה לקרדיט גדול מהמאמן סימונה פיאניג'אני ועומד על 1.3 נק' ב-7.7 דקות למשחק.

גיא פניני, גל מקל ויוגב אוחיון על הספסל (משה חרמון)גיא פניני, גל מקל ויוגב אוחיון על הספסל (משה חרמון)

שרף, שאימן בעבר בשתי הקבוצות, מצביע דווקא על החוק הרוסי כאחת הסיבות ליכולת הבינונית של הישראלים: "החוק הרוסי, שמחייב שני ישראלים בליגה - ולעומת זאת באירופה אין הגבלת זרים - למעשה פוגע בקבוצות, במאמנים ובסופו של דבר גם בשחקנים הישראלים. הרבה יותר בריא שאותה חמישייה בליגה תשחק גם באירופה".

גודס, שאימן אף הוא בשתי הקבוצות, מסכים עם הדברים, אך מצביע על גורם נוסף: "מדובר בשתי קבוצות חדשות עם מאמנים חדשים, ולפעמים לוקח זמן לשחקנים להיכנס לשיטה של המאמן ולהבין מה הוא רוצה. יש קושי בתחילת עונה לבנות היררכיה ולהסתגל אחד לשני. זה משהו טבעי".

לקצורין, שאימן בעבר במכבי ת"א, יש הסבר אחר לגמרי: "צריך לזכור שכל השחקנים האלה לא היו פעילים בקיץ (נבחרת ישראל לא הייתה פעילה בקיץ האחרון, י.מ) ויכול להיות שזו הסיבה שהקצב שלהם בפתיחת העונה הוא לא כמו של שחקנים אחרים שבאו אחרי פעילות בקיץ. סיבה שנייה היא העובדה שמכבי הלכה ליורוליג משודרג וירושלים מכוונת גבוה באירופה והחתימה מאמן זר, וזה שינה בשתי הקבוצות את הסבלנות וההתייחסות של הקבוצה ושל המאמנים לשחקנים הישראלים, יכול להיות שהם איבדו את הביטחון".

סימונה פיאניג'אני. לא מאמין בישראלים (איציק בלניצקי)סימונה פיאניג'אני. לא מאמין בישראלים (איציק בלניצקי)

קשר ישיר לתוצאות

הנתונים מראים שיש השפעה גדולה ליכולת של הישראלים (מקומיים ומתאזרחים) לתוצאות שהשיגו מכבי ת"א והפועל ירושלים עד כה. בחמשת הניצחונות של הצהובים בליגה המקומית קלעו הישראלים 36.8 נק' בממוצע, לעומת זאת בהפסד לבני הרצליה נעצרו המקומיים על 29 נק' משותפות בלבד. גם אצל האדומים המצב דומה. בשלושת הניצחונות של הקבוצה מהבירה קלעו הישראלים 31 נק' בממוצע ובהפסדים נבלמו על 26.6.

למרבה ההפתעה (או שלא), גם במסגרות האירופיות יש פער ביכולת של הישראלים בין הניצחונות להפסדים. השחקנים המקומיים של מכבי ת"א קולעים 12.5 נק' בממוצע בניצחונות לעומת 9.5 בהפסדים. בהפועל ירושלים קלעו הישראלים 19.6 נק' בממוצע בשלושת הניצחונות הראשונים במפעל ואילו בתבוסה לאולם הגרמנית נעצרו על 15.

טימור, הלפרין, אליהו. אצל מי הפתרון? (משה חרמון)טימור, הלפרין, אליהו. אצל מי הפתרון? (משה חרמון)

"החשיבות של השחקנים הישראלים היא גדולה", מסביר קצורין. "מטבע הדברים למקומיים יש חשיבות להתנהלות בחדר ההלבשה ולקשר עם הקהל. ובעיקר יש להם חשיבות בגלל היותם שחקנים טובים שמקבלים דקות, ואם הם לא בכושר טוב, ברור שזה פוגע בקבוצה".

הפתרון בידיים של המאמנים

כמו בכל דבר בעולם, האחריות, וגם הפתרון, לא נמצאים רק אצל אדם אחד, אלא מתחלקים בין כולם. כדי לשנות את המצב ולסייע לקבוצה ולשחקנים עצמם לעלות על דרך המלך, כל הגורמים צריכים לשנס מותניים ולפעול על מנת לשפר את המצב הקיים.

"אין פתרונות קסם", חולק שרף מניסיונו. "זה תלוי בכל המערכת. שתי הקבוצות לא נבנו במצב קלאסי ונעשו שגיאות. עכשיו מנסים לשנות תוך כדי תנועה ואין סבלנות. כל הפסד מגביר את הלחץ". גודס מוסיף: "זה תלוי גם במאמנים וגם בשחקנים. צריך למצוא את הכיוון הנכון, צריך לדבר יותר ולשבת עם האנשים ולהסביר להם מה רוצים מהם. צריך שיהיה ערוץ פתוח. זה סוג של אמון בין המאמנים והשחקנים, ותהליך שקבוצה צריכה לעבור".

רמי הדר. אין סבלנות במערכת (איציק בלניצקי)רמי הדר. אין סבלנות במערכת (איציק בלניצקי)

קצורין מצביע על המאמנים כמי שלהם יש את האפשרות לשנות את המצב: "השחקנים הישראלים טובים ורובם בעלי ניסיון. הכל עניין של גיבוי ושל דחיפה מהמאמנים, שצריכים להבין שבלי הישראלים יהיה להם קשה להחזיק את הקבוצות. אנחנו רואים שהפתיל הרבה יותר קצר מבחינת המאמנים כלפי השחקנים הישראלים, ואם הם לא משחקים טוב הם מיד יורדים לספסל".

בנבחרת פותחים דף חדש

באוגוסט 2017 תיפתח אליפות אירופה לנבחרות, וכזכור אחד הבתים של האליפות יתקיים בישראל, דבר לו מחכים באיגוד הכדורסל בכיליון עיניים. הישראלים של מכבי ת"א ושל הפועל ירושלים צפויים, כמו תמיד, להוות חלק חשוב מהסגל של ארז אדלשטיין. המאמן הלאומי מקווה שיחול שינוי משמעותי ביכולת של שחקניו בחודשים הקרובים, כדי שיקבל אותם בכושר ובמצב רוח טוב.

"אין שום קשר בין היכולת במהלך העונה לנבחרת", קובע גודס, ששימש כעוזר מאמן נבחרת בריטניה וגם אימן את נבחרת העתודה של ישראל. "זה מקום שונה, דינמיקה שונה והתנהלות אחרת גם ברמה האישית וגם ברמה הקבוצתית. שחקנים אוהבים לבוא לנבחרת כי יש פחות לחץ".

ארז אדלשטיין. הנבחרת תושפע? (איגוד הכדורסל)ארז אדלשטיין. הנבחרת תושפע? (איגוד הכדורסל)

"איך שהעונה לא תיגמר, בכל מקרה בנבחרת הישראלים יהיו טובים יותר", מסכים קצורין, שאימן את הנבחרת בין השנים 1997-2004 ואת נבחרת פולין בשנים 2008-2010. "באליפות אירופה לא משחקים מול חמישה או שישה אמריקאים ורמת התחרות היא לא כמו ביורוליג. ברור שכשבאים אחרי עונה טובה זה יותר קל, אבל האופי של השחקנים הישראלים הוא שתמיד הם מרימים את עצמם בנבחרת".

שרף, שאימן את נבחרת ישראל בשלוש קדנציות שונות (1986-1987, 1993-1997 ו-2005-2009), מסכם: "אין הפרט מעיד על הכלל. יש שחקנים שלא היו טובים בקבוצות ובאו לנבחרת וקיבלו חיים מחדש, ויש כאלה שלא התרוממו. כשתיגמר העונה, מאמן הנבחרת יצטרך להחליט את מי הוא מזמן לסגל ואת מי לא".

אסור לפספס
נגןשולחן הפינג פונג החדש שמשנה את המשחק
שולחן הפינג פונג החדש שמשנה את המשחק
נגןהכי יקר בפער: כמה עולה לנשנש בפורמולה 1?
הכי יקר בפער: כמה עולה לנשנש בפורמולה 1?
נגןיפן בהלם: שער נדיר נכבש מיותר מחצי מגרש
יפן בהלם: שער נדיר נכבש מיותר מחצי מגרש
נגןכמה יעלה לכם לילה בחדר עם נוף לאצטדיון?
כמה יעלה לכם לילה בחדר עם נוף לאצטדיון?
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
נוער וילדים NEXT ONE
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
יורו 2024
ליגת האומות
מוקדמות יורו 24
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה אדריאטית
/* LAST / NEXT ROUNDs */