בני יהודה הבטיחה בשבת האחרונה את מקומה בפלייאוף העליון אבל היא צריכה להודות לבלמה, גל כהן. במשחק האחרון נגד הפועל ב"ש, כהן הציל את הכדור מקו השער בדקה האחרונה של המשחק, לאחר שדלה איינוגבה השמיט כדור ברחבה ובכך העניק לזהובים את כרטיס העליה לפלייאוף העליון.
גדל בירוק, השתבח בכחול
הבלם בן ה-30 נולד במושב דור להורים איציק ודינה ולו שתי אחיות, אלמוג ורונית. הבלם הוא סטודנט שנה שנייה לראיית חשבון באוניברסיטה הפתוחה, נשוי לשירלי, עובדת היי-טק ויש להם בן בשם עומר בן שנה וחצי, כולם עדיין מתגוררים באותו מושב.
כהן המושבניק נולד לאבא חקלאי שהיום גם מנהל את כפר הנופש של המושב ואמא שמנהלת גן ילדים, חברים מעידים שלמרות שאף אחד במשפחה לא שיחק כדורגל, גל כילד שיחק כל היום כדורגל בחוף הים.
גל גדל והתחנך במכבי חיפה. הבלם השתייך לירוקים עד גיל 17 ולאחר מכן עבר לקבוצת נווה יוסף לשנה אחת ובמקביל קיבל זימון לנבחרת הנוער. לאחר מכן חתם בהפועל פ"ת לחמש שנים ובמקביל כבר שיחק בנבחרת האולימפית תחת משה סיני ויחד עם הבלם טל בן חיים.
צפו בהצלה המדהימה של גל כהן מהקו
לאחר מכן עזב להפועל נצרת עילית לעונה אחת תחת גיא לוי ומיד חזר להפועל פ"ת, שירדה לליגה הלאומית ונאבקה על העליה לליגת העל. כהן הגיע חזרה להפועל פ"ת כבלם רביעי ועדיין הרגיש שברגע שיקבל את ההזדמנות, ינצל אותה עד תומ. כך גם היה, כהן פתח במשחק הראשון ומאותו רגע פתח בכל המשחקים עד סיום העונה.
לאחר העליה לליגה הבכירה החליט זאב זלצר להעניק לכהן את סרט הקפטן, שעד אז היה בידי שביט אלימלך. בסוף אותה עונה הגיעו בפ"ת לסיכום על מכירתו של כהן למ.ס.אשדוד עבור 600,000 ש"ח ובתוספת רחמים צ'קול ועידן שדה, אך עם הגעת דני לוי, העסקה בוטלה.
 |
| סוויסה תופס את הראש אחרי ההצלה של גל כהן (יוסי ציפקיס) |
|
| |
לנדאו: "אלמלא השחרור שלו פ"ת לא היתה יורדת"
כאשר העניינים בהפועל פ"ת התחילו להסתבך הקבוצה הכריזה על פירוק ופרשת "הכדור המרכזי" היתה גם היא באופק. המפרקים החליטו למכור כמה שחקני מפתח כדי להקל על קופת המועדון: אלון תורג'מן עבר למכבי חיפה, עידו אקסברד להפועל ב"ש, רפי דהן למכבי ת"א וכמובן, גל כהן עצמו שנמכר לבני יהודה.
הקשר, גיא צרפתי, החמיא לחברו בעבר בהפועל פ"ת: "גל בחור מקסים, מאוד צנוע. יש כאלה שעושים רעש והוא מהמנהיגים שלוקחים אחריות במקומות שצריך, אם זה מול השחקנים או מול המאמן. מעבר לזה ההתנהלות שלו מבחינה מקצועית היא מהרמות הגבוהות, הוא מקצוען בכל רמ"ח אבריו. הוא היה חסר לי בשנה שעברה בהפועל פ"ת. אני יכול להבין למה בבני יהודה התאהבו בו".
צרפתי הוסיף בגיחוך ואמר: "הוא צריך לנצל יותר את היכולות הטכניות שלו מול השער".
 |
| גל כהן במדי פ"ת. היה משאיר אותה בליגה? (שי לוי) |
|
| |
המאמן גילי לנדאו, שחסר את כהן במאבקי ההישרדות של פ"ת אשתקד, נשמע נחרץ אף יותר: "גל הוא שחקן שמשפר ומשדרג את הרמה של האחרים סביבו, מאוד יציב, תכונה מאוד חשובה בכדורגל המודרני. יש לו אישיות יוצאת דופן, אני חושב שבבני יהודה לא כל כך הבינו בהתחלה מה יכולה להיות התרומה שלו. עכשיו, שנה וחצי לאחר שהגיע מהפועל פ"ת, משקלו הסגולי רב ומבינים מה ערכו. אני יכול להגיד שאלמלא השחרור של כהן, גם עם מינוס תשע נקודות, פ"ת לא היתה יורדת ליגה. יש בו משהו מאחד ומלכד".
סגירת מעגל: עטר רצה, קשטן נהנה
בתחילת העונה עוד היה סיכוי שכהן יחזור לקבוצת האם שלו, מכבי חיפה, כאשר ראובן עטר רצה לראות את הבלם במדים הירוקים ורצה לשלוח בתמורה לבני יהודה את איציק כהן וסארי פלאח, עסקה שלא יצאה לפועל ובסוף פלאח הגיע לבדו.
העונה פתח גל כהן בכל משחקיה של בני יהודה, לא פספס ולו דקת משחק אחת ולא קיבל כרטיס צהוב אחד, כל זאת תחת שרביטו של דרור קשטן, מי שאימן את כהן לפני שמונה שנים ולא נתן לו ולו דקת משחק אחת. היום הוא בורג מרכזי, איך שגלגל מסתובב.
 |
| גל כהן מול עמאשה. יחזור לירוק? (יוסי ציפקיס) |
|
| |
חברו לקבוצה וקפטן בני יהודה, כפיר אדרי, התייחס לכהן: "הוא התחבר לקבוצה מהשבוע הראשון שהגיע, כאילו הוא כבר כמה שנים במועדון. הוא אחד השחקנים המרכזיים בחדר ההלבשה, בן אדם טוב עם לב גדול, כולם אוהבים אותו ועצם זה שכל השחקנים מדברים איתו על הכל, אומר הכל. כהן הוא נכס למועדון ולחדר ההלבשה".
כהן מסיים חוזה בתום העונה, ובבני יהודה ירצו לראות את הבלם חותם לעוד עונה אחת לפחות. משא ומתן כבר מתקיים בין הצדדים, אך אולי באופק תהיה סגירת מעגל בירוק?
 |
| גל כהן חוגג. אהוב על כולם (משה חרמון) |
|
| |
גם סוכנו, גלעד קצב בטוח שמדובר בנכס: "הדבר היחיד שאני מצטער עליו זה שהכרתי אותו רק בגיל 28 ולא בגיל צעיר יותר. הוא אחד השחקנים שהכי קשורים אליי, בן אדם מדהים, מקצוען אמיתי. יש בינינו מערכת יחסים מאוד טובה, מעבר לכדורגל, גיליתי בן אדם מדהים, אין הרבה שחקני כדורגל כמוהו, לכל מקום שהוא מגיע הוא מנהיג".
בין אם יישאר בכתום או שמא ילבש מדים אחרים, אין ספק שמדובר בבלם מצוין וכזה שמהווה עוגן בכל מרכז הגנה לו הוא משתייך.