הטניסאית הרוסייה המתוקשרת, מריה שראפובה, זכתה הבוקר בטורניר "פאן פסיפיק" בטוקיו, אחרי שילנה ינקוביץ' מסרביה פרשה מולה בפיגור 5:2 במערכה הראשונה, עקב פציעה.
ינקוביץ' זכתה בשני המשחקונים הראשונים, עלתה ל-0:2, אך שראפובה השיבה בבליץ' של חמישה משחקונים רצופים שלאחריהם לקחה ינקוביץ' פסק זמן רפואי לטיפול בידה הימנית, הפסידה שתי נקודות בגיים השמיני ופרשה אחרי 43 דקות.
"זה מאכזב, לקראת סוף השנה יש המון פציעות, ואני מקווה שילנה תחלים מהר", אמרה שראפובה שזהו עבורה תואר ראשון בסבב מאז זכתה בטורניר האמליה איילנד ב-2008.
היא התחילה חזק אבל זה הגמר השני שלי השנה אז הרמתי את הרמה, הוסיפה הרוסייה והמשיכה: "שיחקתי היטב כל השבוע וידעתי שאני יכולה לתת משחק טוב. מרגש שאחרי שמשקיעים כל-כך הרבה באימונים, אפשר להוציא את היכולת הטובה מול אלפי צופים, הרגשתי איזו מתנה גדולה זה הכישרון לחבוט בכדור טניס"
עבור שראפובה התואר הזה מסמן אולי את סופו של תהליך הקאמבק הארוך, אחרי שחזרה מתקופה של עשרה חודשים מחוץ למגרשים.
שראפובה זכתה בתואר הראשון שלה בסבב באליפות יפן הפתוחה ב-2003.ב-2005 זכתה בטורניר ה-"פאן פסיפיק" בפעם הראשונה כשהיא מנצחת את לינדסי דבנפורט בגמר.
ינקוביץ' חיפשה תואר שלישי ב-2009. הסרבית התחילה את 2009 כמדורגת ראשונה בעולם, אך התדרדרה עד למקום השמיני, ורק לאחרונה חזרה לעצמה עם התואר החשוב של סינסינטי.
 |
| ילנה ינקוביץ´. הפציעה שלה הכריעה את המשחק (רויטרס) |
|
טורניר בנגקוק: טרויצקי הפתיע והדיח את טסונגה
ויקטור טרויצקי מסרביה הפתיע הבוקר בחצי גמר טורניר בנגקוק את אלוף השנה שעברה, ג'ו וילפריד טסונגה מצרפת, עם 6:1, 2:6 ו-3:6. טסונגה פתח עם מערכה הראשונה קלה אך נשבר פעמיים בכל אחת מהמערכות הבאות.
"זה נהדר לנצח שחקן טופ 10. הרמתי את המשחק שלי בשתי המערכות שניצחתי", סיכם טרויצקי. הסרבי ישחק בגמר מול העשירי בעולם, ז'יל סימון מצרפת שגבר על יורגן מלצר מאוסטריה 4:6 ו-6:7.
 |
| טסונגה בסיום. המבט אומר הכל (רויטרס) |
|
דוידבנקו מול ורדסקו בגמר טורניר מלזיה
ניקולאי דוידנקו ופרננדו ורדסקו ישחקו בגמר טורניר מלזיה. דוידנקו ניצח את רובין סודרלינג השבדי 6:1, 6:7 ו-2:6. ורדסקו גבר על פרננדו גונזלאס מצ'ילה 4:6 ו-5:7. "אני משתפר כל יום. "ומקווה לשחק טוב יותר גם בגמר", אמר ורדסקו שחזר מפציעה.
במשחקי הסיבוב הראשון בהגרלה הראשית בטורניר בייג'ין, גברה המדורגת שלישית וונוס וויליאמס על הרוסיה ורה דושבינה 2:6 ו-6:7. דושבינה ברחה ל-0:4 במערכה השניה, אך וונוס חזרה וניצחה באופן מרשים 1:7 בשובר השוויון.
בסיבוב הבא תשחק וויליאמס מול אנסאטסיה פאבליצ'נקובה, רוסיה נוספת שגברה 5:7 ו-1:6 על סיביל באמר מאוסטריה. הצרפתיה אליז קורנה הפתיעה את המדורגת 15 סמנתה סטוסר מאוסטרליה 4:6, 6:4 ו-3:6.
אלכסנדרה ווזניאק מקנדה ניצחה 6:4, 1:6 ו-6:7 את ארבן רזאי מצרפת. ההפסדים של רזאי ובאמר, קרבו את שחר פאר צעד נוסף לעבר טורניר "באלי", המסטרס עבור הזוכות בטורנירים הקטנים שיערך בסוף השנה.