רגע לפני המשחק החשוב מול אקטובה במוקדמות ליגת האלופות, מכבי חיפה קיימה הערב (שני) מסיבת עיתונאים. למסיבת העיתונאים, הגיעו המאמן אלישע לוי כמו גם אלון חרזי הותיק. את הצד הקזחי, ייצגו המאמן, ולדימיר מוחאנוב, והקפטן, סמאט סמקוב
אלישע לוי, שדבריו תורגמו על ידי עוזרו, גיאורגי דרסיליה, נשאל על ידי התקשורת המקומית אם לא הופתע מהאבטחה חסרת התקדים סביב המשלחת החיפנית וענה: "כשנחתנו כאן, מוזר היה לראות את כל המהומה סביבנו. נראה מעט מוזר בהתחלה אבל התרגלנו, הבנו שזה חלק מהעניין וכעת איננו מתייחסים לכך. אני רק יכול להבטיח לכם שבישראל זה לא ככה".
לוי הוסיף כי אקטובה נחשבת בעיניו לקבוצה מצוינת ויש לה גם יתרון בכך שהיא נמצאת באמצע העונה וסיימה את הסיבוב הראשון בליגה תוך שליטה מוחלטת. הוא ציין את השחקנים גוסטלמוי ואולרניק כמי שצדו את עינו ולא שכח את האווירה הביתית החמה לה יזכו שחקני הקבוצה המארחת.
"נכון, נשחק מול 13 אלף צופים נלהבים שיעודדו אתכם וזה חלק מהיתרון של קבוצה ביתית, אבל אסור לשכוח שגם לאקטובה צפויה תמונה דומה בשבוע הבא, במשחק הגומלין בקרית אליעזר. חלק גדול מהשחקנים שלנו רגילים לשחק מול קהל גדול", אמר לוי.
בירם כיאל מחכה לאקטובהאלון חרזי השלים את דברי מאמנו ואמר שהוא מכיר את שחקני היריבה מתמונות והיא נראית לו קבוצה מצוינת שתקשה על חיפה.
אחריהם דיבר המאמן מוחאנוב שאמר שלמד את חיפה ושברור לו שמדובר בקבוצה טובה וחזקה והוא מקווה ששחקניו ינצלו את המצב שבו קבוצתם כבר נמצאת אחרי מספר גדול של משחקים וחיפה עדיין לא, ולדעתו צריך לדעת לנצל את העובדה הזאת כדי לעבור לשלב הבא.
הקפטן סמקוב היה תכליתי וקבע: "אין לנו מטרה אחרת מאשר לעבור לשלב הבא".
באסיפת הקבוצה השחקנים צפו בסירטון הוידאו של הקזחים בניצחון מול הפינים ואלישע לוי ביקש להתמקד במספר שחקנים ואמר לחניכיו: "יש לנו משחק קשה, אבל זה אפשרי לנצח וצריך לעשות את העבודה". ההרכב שפתח מול גלנטורן יפתח גם במשחק הקרוב.
 |
| אימון מכבי חיפה היום באקטובה (צילום: האתר הרשמי) |
|
המארחים מקזחסטן הכינו לנשיא המועדון, יעקב שחר, הפתעה והעניקו לו תלבושת אותנטית של העם הקזחי. בזמן שחברי ההנהלה ישבו בארוחת ערב חגיגית שכללה גם מוסיקה אותנטית ונערכה לראשי שתי המשלחות.
מי שנכחו באירוע, הם שחר, סגנו, עוזי מור, הדירקטורים ברק קנה ועו"ד אודי שוכטוביץ, המנכ"ל איתמר צ'יזיק והמנהל האדמיניסטרטיבי, דוד (לולו) ירון.
חיפה ערכה אימון בקזחסטן, דקל קינן: "לא צפוי לנו משחק קל"
מכבי חיפה ערכה היום (שני) אימון בקזחסטן לקראת המשחק נגד אקטובה מחר ב-19:00 בסיבוב המוקדמות השלישי של ליגת האלופות. לאחר הנחיתה, התמקמו השחקנים בבית המלון. הבוקר הם ערכו כאמור אימון שחרור קליל עם מאמן הכושר רני גולנידג בחצר בית המלון ותחת עיניהם הפקוחות של אנשי האבטחה.
 |
| דבלאשווילי וטשיירה בקזחסטן (צילום: האתר הרשמי מכבי חיפה) |
|
בלם הקבוצה, דקל קינן, אמר: "אנחנו לומדים על היריבה דרך קלטות ותמונות. לא צפוי לנו משחק קל. נעשה הכל לעבור".
מוקדם יותר נחתה חיפה לאחר טיסה ישירה בת 4 שעות סמוך לשעה 01:00 שעון מקומי בעיר אקטובה. נמל התעופה הקטן באקטובה המשמש בדרך כלל לטיסות פנימיות, תוגבר בשוטרים מקומיים שפתחו אותו למשלחת הישראלית בת ה-100 איש.
הנשיא יעקב שחר, סגן הנשיא עוזי מור, הדירקטורים אודי שוכטוביץ וברק קנה הצטרפו למנכ"ל איתמר צ'יזיק, שכבר הגיע בשבת לעיר הצפונית בקזחסטן. אנשי צוות, כ-10 אוהדים, שף צמוד, משגיחי כשרות ו-200 ק"ג אוכל ועוד 200 ק"ג ציוד נחתו לקראת המשימה, המשחק הראשון מול האלופה המקומית אוקטבה במוקדמות ליגת האלופות.
תחת אבטחה כבדה יצאה המשלחת משדה התעופה שם המתינו כלי תקשורת מקומיים. עוזר המאמן גיורגי דרסיליה היה המרואיין המבוקש: "אנחנו מכירים את אקטובה ואת השחקנים שלה. אקטובה קבוצה טובה, לא הולך להיות לנו קל".
 |
| שחקני חיפה נוחתים (צילום: האתר הרשמי) |
|
דרסיליה אמר לעיתונאים שעדיין זוכרים את ניצחון מכבי חיפה על מנצ'סטר יונייטד 0:3 בליגת האלופות: "זו היסטוריה, עכשיו יש לנו משימה קשה - לעבור את אקטובה", סיכם עוזר המאמן.
מאמן הקבוצה, אלישע לוי, אמור להעלות את מוחמד גאדיר בהרכב ע"ח אייל גולסה ואת יניב קטן ע"ח ירו בלו. בירם כיאל התייחס למשחק ואמר: "יש לנו קבוצה טובה שיכולה לנצח בכל מקום. אנחנו מתייחסים למשחק הזה כמו לכל משחק והמטרה תהיה להעביר את ההכרעה לקרית אליעזר. צפינו בקבוצה בוידאו והתרשמנו שמדובר בקבוצה מאד פיזית וחזקה. יהיה לנו קשה לנצח אותה".
 |
| יניב קטן בטיסה (צילום: האתר הרשמי מכבי חיפה) |
|
על העומס בתקופה האחרונה הוסיף כיאל: "יש עומס ואנחנו עומדים בו די טוב. אנחנו עושים את הדבר שאנחנו הכי אוהבים, אבל החלום שלנו להגיע לליגת האלופות".
על חברו קולמה שעבר תקופה לא פשוטה אמר: "אנחנו מחזקים את קולמה שהוא שחקן חשוב בקבוצה. קולמה חזק וישאר חזק. הואשחקן מצוין והוא יראה את זה לכולם".
 |
| איתמר צ´יזיק בשדה התעופה (האתר הרשמי מכבי חיפה) |
|
הרכב משוער: ניר דוידוביץ', אייל משומר, ג'ורג' טשיירה, דקל קינן, פיטר מסיללה, ג'ון קולמה, בירם כיאל, ליאור רפאלוב, מוחמד גדיר, יניב קטן, ולדימיר דבאלשווילי.