45 שנה אחרי פתיחתו, שופץ מועדון הגולף "רוטשילד קיסריה" בהשקעה של 12 מיליון דולר ובתום 18 חודשי עבודה אינטנסיביים ייפתח המגרש למשחק ב-1 במאי.
המגרש החדש שנבנה על ידי אדריכל הגולף המוביל, פיט דאי, יהווה נכס תיירותי בינלאומי למדינת ישראל, שצפוי למשוך תיירי גולף מכל העולם ויעלה את ערך הנכסים בקיסריה ובסביבה כולה. בחודש יולי יארח המועדון את משלחות הגולף למשחקי המכביה ה-18.
ב-1 במאי ייחנך מגרש הגולף החדש בקיסריה. רבים רואים באירוע רגע היסטורי - מדובר במגרש הגולף היחיד במדינה הבנוי על פי אמת מידה בינלאומית, ומעוצב כאמור על ידי פיט דאי, גדול אדריכלי הגולף בעולם.
מועדון הגולף בקיסריה הוקם על ידי משפחת רוטשילד בשנת 1961. ב-2007 הוחלט לבנות מחדש את המועדון ולהתאים אותו לעידן החדש.
ההחלטה הגיעה בזמן - מערכת ההשקייה זקוקה לחידוש, הניקוז לא עומד בעומס, הדשא לא מתאים לכדורי הגולף החדשים, ומעל לכל, מבחינה אסטרטגית המגרש נחשב לבלתי מאתגר ולא ממש מתוחכם.
 |
| טייגר וודס. בקרוב בקיסריה? (רויטרס) |
|
החברה לפיתוח קיסריה אדמונד בינימין דה רוטשילד, שהמועדון בבעלותה, החליטה לבנות את המגרש מחדש על פי תוכניתו של פיט דאי וצוותו.
המגרש החדש בעל 18 הגומות נבנה על פי סטנדרט בינלאומי גבוה ביותר, הוא חדשני ומפתיע, ידידותי למשתתפים מתחילים ומאתגר גולפאים ותיקים. המגרש נבנה בהשקעה של 12 מיליון דולר - כולל שכרו של האדריכל, הציוד, המיכון ושיפוץ מבנה המועדון.
העבודות במגרש כללו ייבוש הדשא הקיים, הפיכת הקרקע ועיצוב ובניה מחדש של המסלולים, כל זאת, כאמור, על פי תוכניתו של פיט דאי, הנחשב למומחה ולמוביל עולמי בתחום, אשר תשעה מן המגרשים שתכנן נמצאים ברשימת 100 המגרשים הטובים ביותר בעולם.
 |
| הגולפאית לטיסיה בק בפעולה |
|
דאי, בן ה-83, הפך לאגדה בחייו. הוא מוכן לקחת על עצמו רק 2 פרוייקטים בשנה ואינו מתחייב לפני שהצוות שלו בוחן בקפידה את האתר המוצע.
דאי מעדיף לתכנן רק בתחומי ארה"ב, אך לא עמד בפני הרעיון לתכנן מועדון גולף בקיסריה, או במילותיו: "השילוב בין ארץ הקודש, רוטשילד וגולף – הוא פשוט מנצח".
לדברי מומחים בתחום, שמו של פיט דאי יביא לקיסריה גולפאים מכל העולם ויהפוך את המקום לנכס תיירותי בינלאומי המושך תיירי גולף, יהודים ושאינם יהודים מכל העולם.
בצמוד למגרש החדש הוקמה שכונת הגולף. זוהי צעירת השכונות בקיסריה ואחת היפות והיוקרתיות בישראל.
השכונה תוכננה בהשראת הקהילות המתגוררות בלב המרחבים הירוקים והיוקרתיים בארה"ב, והיא ממוקמת במקום הגבוה ביותר בקיסריה ונושקת לכרי הדשא הירוקים של מועדון הגולף הבינלאומי.