בתגובה להחלטת מרכז הטניס לפנות לבית המשפט כדי למנוע את קיום רבע גמר גביע הדייויס בין ישראל לרוסיה בהיכל נוקיה, החליט יו"ר האיגוד, מיכאל קליין, להציג את המניעים האמיתיים העומדים מאחורי ההחלטה, על פי טענתו.
"מדינת ישראל מעולם לא אירחה משחק רבע גמר גביע דייויס, זאת הפעם הראשונה שהמדינה מארחת אירוע בסדר גודל שכזה, המשתייך לאחד מתוך ארבעה אירועים המתקיימים בכל העולם, ועל כן דרישות ה-ITF (איגוד הטניס הבינלאומי) לקיום המפגש הינם בסטנדרטים הגבוהים ביותר", פתח קליין את דבריו.
קליין התייחס להבדלים בין נוקיה למרכז ברמת השרון: "בדו"ח שהגישה נציגת ה-ITF לאחר ביקורה בישראל לפני שבועיים נכתב כי היכל נוקיה מתאים ביותר לקיים אירוע בסדר גודל שכזה, זאת לעומת אצטדיון קנדה ברמת השרון, המצריך שדרוגים רבים להתאמתו לקיום המפגש.
ברמת השרון, איגוד הטניס ייאלץ לבנות יציע נייד נוסף, לספק תאי שירותים ניידים, להתאים חדרי הלבשה מרוהטים לשחקנים, לבנות אוהל תקשורת הכולל אמצעים טכניים נדרשים, לדאוג לדרכי גישה לרכבים לצורך חנייה, לדאוג לאוהל מוזמנים לאירוח אורחים רמי דרג מהארץ ומחו"ל ולבנות ולהכין אמצעים טכניים לעיתונאים וצוותי טלוויזיה".
 |
| הטניסאים בנוקיה. בית חדש לנבחרת? (אלעד ירקון) |
|
"ביצוע כל השיפורים הללו ברמת השרון כרוכים בעלויות כספיות הנופלות על כתפי האיגוד ומוערכים בכחצי מיליון ש"ח. לעומת זאת, בהיכל נוקיה התנאים קיימים ועלות השכרת האולם מסתכמת במאה וחמישים אלף שקלים (פער של 350,000 ש"ח לעומת התאמת המתקן ברמת השרון). ברמת השרון, עם התקנת יציע נייד נוסף, מספר מקומות הישיבה הינו 5,200".
"לעומתם, קיימים 11,000 מקומות ישיבה בהיכל נוקיה, עובדה שתאפשר למספר גדול של צופים לצפות באירוע היסטורי זה ויתרה מזו, איגוד הטניס יוכל לאפשר לשחקנים החברים באיגוד הטניס מחירים עממיים של 90 שקלים לילד לשלושה ימים, ו-150 שקלים למבוגר לשלושה ימים. קיום אירוע ברמת השרון ישאיר את חוויית הטניס לקהל קבוע, שלא כמו משחק בנוקיה שיחשוף את הטניס בכל המדינה ויאפשר לקהל חדש ולקהילה העסקית להתחבר לענף", הוסיף קליין.
 |
| מרכז הטניס ברמה"ש. "הליכה רגלית, מזנון מאולתר ומיעוט תאי שירותים" |
|
באיגוד הטניס מתכננים להפוך את האירוע להפנינג גדול וייחודי וקליין אמר בעניין זה: "באולם הממוזג של היכל נוקיה, עם מגרשי החנייה הצמודים ומבחר של מסעדות – מצפה לקהל שיגיע חוויה מסוג שאינו מוכר לחובבי הטניס בישראל. ברמת השרון מצפה לקהל באמצע חודש יולי, חום של 40 מעלות, הליכה רגלית של רבע שעה ויותר ממקומות החניה לאצטדיון, מיעוט בתאי שירותים, מזנון מאולתר ומוגבל, ושמש, הרבה שמש קופחת. מיותר לציין כי תנאים אלו התאימו לקיום המפגשים לפני 30 שנה, לשמחתנו העולם התקדם ואנחנו איתו. האם מדינת ישראל צריכה להישאר מאחור?".
 |
| דודי סלע במסיבת העיתונאים. מתנגד למעבר לנוקיה (מתן להב) |
|
יו"ר האיגוד אינו מתעלם מרצון השחקנים, שהצהירו כי הם מעדיפים את המגרש הקבוע ברמה"ש: "השחקנים מעדיפים לשחק ברמת השרון היות וזה המתקן היחידי אותו הם מכירים מאז ומעולם. במהלך השנה, הם משחקים בכל העולם בכל סוגי המשטחים, הם רגילים להתמודדויות באולמות, על משטחים קשים. וכהוכחה לכך, ניתן להביא את הניצחון האחרון בשבדיה על משטח גומי. מעבר לכך, ניתנת להם ההזדמנות לבחור את סוג הציפוי בנוקיה שיתאים בצורה הטובה ביותר לסגנון משחקם. האם מישהו בחן את כמות הרעש והאווירה שיוצר קהל של 10,000 איש באולם סגור, לעומת 5,000 איש במגרש פתוח?".
 |
| נבחרת הדייויס. "השחקנים מעדיפים את רמה"ש" |
|
"איגוד הטניס הינו הגוף הממלכתי המטפל בכל הטניס במדינת ישראל, 770 קבוצות ליגה, 1,000 בני נוער ו-600 בוגרים המשחקים בעשר תחרויות אישיות בשנה, ארגון 20 טורנירים בינלאומיים, הפעלת עשר נבחרות נוער ובוגרים המייצגות את מדינת ישראל באליפויות אירופה ועולם, שדרוג מאמנים וקידום ספורטאיות בענף. בטניס הישראלי פועלים 200 מועדונים המפעילים כ-50,000 שחקנים. מרכז הטניס הינו מועדון הפועל ב-14 סניפים ומונה כ-7,000 שחקנים. הניסיונות החוזרים ונשנים של מרכז הטניס לפעול בכוחניות ולקבוע לכלל הענף את סדר היום מראים על ראייתו הצרה, ועל האינטרסים האישיים שלו כמועדון", האשים קליין את המרכז שמנסה בכל הכוח לקיים את האירוע ברמת השרון.
 |
| "האם הפעלת לחצים על שחקנים מקובלת?" (אלעד ירקון) |
|
האצבע המאשימה של האיגוד פונה למנהלת מרכז הטניס: "האם את גברת ג'נין שטראוס מעניין, אם ישחקו טניס בבית שאן, מגדל העמק, בית שמש, דימונה, ירוחם וסכנין? האם מעניין אותה שאין לאיגוד הטניס כסף לארח אליפות אירופה לבנות גיל 16 בישראל? האם הפעלת לחצים על שחקנים באמצעות גורמים בעלי אינטרס מקובלת? הייתכן שלמועדון כלשהו תהיה בלעדיות על הענף? האם בענף אחר המדינה או הרשויות היו נותנים לזה יד?".
על פי דבריו של יו"ר האיגוד, מרכס הטניס ברמת השרון ימשיך לקבל את מה שהובטח לו: "בעצם קיום המשחק בהיכל נוקיה, יקבל מרכז הטניס את כל התנאים שקיבל עד כה, תוך שמירה על כבודו וציון תרומתו להצלחת הנבחרת. הצעתי לגברת שטראוס לשתף פעולה, להעביר אליה את כל כרטיסי ההזמנה שאיגוד הטניס התחייב להעביר למרכז בעת קיום תחרויות במרכז, כרטיסים שהשווי הכספי שלהם הוא כ-200 אלף שקלים, ואף להמשיך ולהשאיר בידיה את ניהול התחרות על ידי עובד מרכז הטניס, דני גלי, שישמש כמנהל התחרות גם בנוקיה".
 |
| ג´נין שטראוס. אצבע מאשימה כלפיה |
|
"לצערי, בחרה הנהלת מרכז הטניס לפנות לבית המשפט כדי לחייב את האיגוד לשנות את ההחלטה הדמוקרטית, שקיבל במוסדותיו החוקיים, קרי הנהלת האיגוד, הכוללת ארבעה חברים מקרב מרכז הטניס. הייתכן שמיעוט ינסה לכפות את דעתו על הרוב? איזו טובה תצמח לענף הטניס מההתדיינות בבית המשפט?".
"הנהלת איגוד הטניס רואה לנגד עיניה את קידום וחשיפת הענף כולו, והבאת ציבור רחב ככל הניתן לעולם הטניס. באירוע היסטורי שכזה, מן הראוי שנופיע מול העולם באופן מכובד ולא נצטייר כמדינת עולם שלישי. ומעל לכל, העלויות הגבוהות בקיום המפגש ברמת השרון ישולמו מקופת האיגוד שאינה בעלת משאבים רבים לעומת רצונו של האיגוד לקיום המפגש בנוקיה אירוע שממנו יתועלו הרווחים לקידום הטניס הישראלי. אציין כי בעצם קבלת ההחלטה בהנהלת איגוד הטניס לשחק בהיכל נוקיה נלקחו מכלול הגורמים בחשבון וכמובן שההחלטה נשקלה בכובד ראש תוך דאגה אמיתית לעתיד הענף כולו", סיכם מיכאל קליין.
 |
| איגוד הטניס. "ההחלטה נשקלה בכובד ראש" |
|
ממרכז הטניס ברמת השרון נמסר כי כשהם יראו את הדברים, הם יחליטו אם להגיב.