יום שישי, 19.12.2025 שעה 15:39
ליגת ווינר סל 25-26
17733-8639מכבי ת"א
16589-7198הפועל ת"א
16667-7349הפועל העמק
15800-8439עירוני קריית אתא
14657-6578הפועל חולון
13744-7838בני הרצליה
13615-6548הפועל ירושלים
13865-80710מכבי ראשל"צ
12775-7379עירוני רמת גן
12801-7489הפועל ב"ש/דימונה
12747-6949עירוני נס ציונה
11774-7199מכבי רעננה
11740-6459הפועל גליל עליון
11858-76210אליצור נתניה

אייזאה סוואן: אני אוהב לשחק במשחקים גדולים

גארד הגליל קלע 15 נקודות ב-72:84 על נהריה. אורלנד שעבר את רף 1,000 הנקודות בליגה: "מרגש". אשכנזי: "פרקינס חוזר לעצמו". צפו בתקצירים

|
סוואן:
סוואן: "ההגנה והריבאונד היו המפתח" (גיא בן זיו)

קרית-אתא ואילון ביהם היו קרובים לעשות אמש (ראשון) את אחת ההפתעות הגדולות של העונה ולהשיג את ניצחון החוץ הראשון שלהם העונה דווקא באולם הפחים הלוהט אך האלופה ומחזיקת הגביע, הפועל חולון, הצליחה בסופו של דבר להכניע את נועלת הטבלה 79:84 והשיגה ניצחון חמישי ברציפות במשחק הבית האחרון שלה העונה.

האורחת מהקריות הובילה ברוב שלבי המשחק אך כמו שאר קבוצות הליגה, לא הצליחה למצוא פתרונות ללואיס פלורס הנהדר שהוליך את הקלעים במשחק עם 30 נקודות.

אורי קוקיה הוסיף דאבל-דאבל מרשים של 14 נקודות ו-16 ריבאונדים, ויהוא אורלנד, שהיה צריך 8 נקודות כדי להגיע ל-1,000 נקודות בקריירה ועשה זאת בסטייל עם 14 נקודות ו-4 שלשות מ-5 ניסיונות.

אורלנד הנרגש סיפר ל-ONE על ההרגשה להיות בין 345 השחקנים שקלעו מעל 1,000 נקודות בליגה הבכירה: "זה מרגש, זו נקודת ציון בקריירה. 345 שחקנים עשו זאת לפניי וחלקם עשו את זה בהרבה פחות משחקים ממני אבל זה עדיין מרגש".

על הניצחון הדחוק: "היה חשוב שננצח את המשחק, ידענו שזה לא יהיה פשוט. אני חושב שהמשחק הזה מאפיין את הקבוצה שלנו. אנחנו יודעים לחזור מפיגור,יש לנו אופי ואת זה כולם יודעים.

"אנחנו עושים פשוט את הפעולות הנכונות לקראת סוף המשחק, קרית-אתא עשו שדרוג לקבוצה גם בהחתמת שחקנים מסוימים וגם בסגנון משחק שלהם ומגיע להם על זה כל הכבוד. הכי חשוב שניצחנו ואנחנו מסתכלים קדימה".

לואיס פלורס. נתן עוד משחק גדול (עמית מצפה)
לואיס פלורס. נתן עוד משחק גדול (עמית מצפה)

אבישי גורדון: "סוואן נותן לנו המון"
שחקן נוסף שחצה את גבול 1,000 הנקודות בקריירה הוא רכזה הצעיר של נבחרת ישראל ועירוני נהריה, יוגב אוחיון, שנחל דווקא הפסד חוץ 84:72 לקבוצת נעוריו, הפועל גלבוע/גליל עליון.

אוחיון, שהיה צריך 9 נקודות כדי להגיע ל-1,000, היה השחקן המצטיין בשורות האורחים מנהריה אך גם 19 נקודות ו-7 אסיסטים של הקפטן החדש לא הועילו לחניכיו של ג'ינו שרשמו הפסד שני ברציפות וייאלצו להמשיך ולהיאבק על מקום בפלייאוף העליון עד הסוף.

בצד המנצח נרשמו הבוקר בעיקר חיוכים לאחר הניצחון שהעלה את החניכים של עודד קטש למקום החמישי והבטיח למעשה את המקום של הקבוצה מהגלבוע בפלייאוף העליון.

תקציר: גלבוע/גליל - נהריה

הרכש החדש של קטש, הגארד האמריקני, אייזאה סוואן, הראה בדיוק למה המאמן שלו התעקש להביא אותו לכאן באמצע העונה, אחרי שהוביל את קלעי הגליל עם 15 נקודות (3 מ-4 לשלוש), במשחקו השלישי בישראל.

"אני תמיד אוהב לשחק במשחקים גדולים ואני מרגיש כמו שאר חבריי לקבוצה, שזה היה ניצחון מאוד חשוב עבורינו", אמר סוואן ל-ONE, "ידענו שאנחנו חייבים לנצח ושיחקנו כמו קבוצה.

"ההגנה שלנו והריבאונד היו המפתחות לניצחון שלנו ללא ספק ומפתח נוסף היה בעיקר בסוף המשחק, קיבלנו כל זריקה שרצינו לקחת ולא נאלצנו לזרוק זריקות קשות. היינו סבלניים בהתקפה והגענו למצבי הקליעה שרצינו".

יוגב אוחיון. 19 הנקודות שלו לא הספיקו לנהריה (אור שפונדר)
יוגב אוחיון. 19 הנקודות שלו לא הספיקו לנהריה (אור שפונדר)

לקבוצה של קטש יש את ההגרלה הקלה ביותר מבין ארבעת הקבוצות המתחרות על המקומות 3-6 וסיום מושלם יכול להוביל אותה לאחד מ-4 המקומות הראשונים. "זה ניצחון חשוב מאוד, במיוחד אחרי ירושלים בשבוע שעבר, שהיה הפסד כואב בסוף", אמר ל-ONE קפטן הגליל, אבישי גורדון.

"אני מאוד שמח שכולם שיחקו והיו טובים ומגיעה גם מילה טובה לנהריה שמשחקת חזק ואגרסיבי ושיהיה גם להם בהצלחה", אמר הגארד שמוביל את הליגה באחוזים לשלוש עם יותר מ-51 אחוזים ואמש דייק בשתי ניסיונותיו מעבר לקשת.

על המטרות של הקבוצה עד סיום העונה אמר גורדון: "המטרות ברורות וזה להיות כמה שיותר למעלה ולהצליח כמה שיותר. נשארו עוד שלושה משחקים, צריך לעשות בהם את המקסימום ואני מקווה שיהיה בסדר. אני לא מתבייש להגיד שאנחנו רוצים להגיע לפיינל-פור. אני חושב שיש לנו קבוצה טובה מאוד וביום נתון הכל אפשרי".

עודד קטש. פגע בול (עמית מצפה)
עודד קטש. פגע בול (עמית מצפה)

על המשחק המצוין של הרכש החדש הוסיף גורדון: "סוואן בהחלט נותן לנו המון. הוא משפר לנו כמה אפקטים במשחק, גם בקליעה וגם בהגנה. אני שמח שהצטרף אלינו שחקן כזה שיכול לתרום וחוץ מזה שהוא בן אדם מדהים".

אבי אשכנזי: "קיבלנו את דיקסון, פרקינס חוזר לעצמו"
אל תספידו עדיין את מכבי חיפה. הקבוצה של אבי אשכנזי רשמה ניצחון שני ברציפות, 69:77 על גבעת שמואל המתרסקת.

מאז חזרתו של הרכז הנהדר, דורון פרקינס (20 נקודות,7 חטיפות, 6 אסיסטים, 5 ריבאונדים), הירוקים חוזרים לעניינים ואתמול הם גם קיבלו משחק מצוין ממאליק דיקסון שצלף 22 נקודות באחוזים נהדרים (3 מ-3 לשתיים ו-4 מ-6 לשלוש).

תקציר: מכבי חיפה - גבעת שמואל

המאמן המנצח, אבי אשכנזי, שהתבסס במקום השלישי, אמר ל-ONE על המשחק: "זה ניצחון חשוב שלנו, אנחנו מנסים לאט לאט לחזור ליסודות ההגנתיים שלנו ולהחזיר את הביטחון לקבוצה.

"בדקות מסוימות שיחקנו טוב, היתה לנו נפילה ברבע השני שצריך להבין למה זה קרה אבל בסה"כ אני מרוצה. קיבלנו את מאליק שזה דבר חשוב מאוד. גם דורון לאט חוזר לעצמו ואני אופטימי".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */