מערכת ONE
|

האחיות וויליאמס בפוזה מוכרת (Gettyimages)
עבור האמריקנים יש כמה דברים שהם קדושים והם לא מוותרים עליהם, גם לא בעד שום הון. לצד הביקור הקבוע בימי ראשון בכנסיה והטיפול בגינה הפרטית, הצפיה בספורט היא משהו בבחינת טאבו.
בניגוד לאירופה, אוהבים בארה"ב סוגי ספורט אחרים. בייסבול ופוטבול למשל, הם שניים מענפי הספורט הפופולריים ביותר במדינה, מה שלא ניתן לומר בקרב חובבי הספורט באירופה. גם הכדורסל המקצועני בארה"ב אשר נחשב לליגה הטובה בעולם, פופולרי בזכות עבודת שיווק מופלאה ב-30 השנים האחרונות.
בעקבות ההצלחה המסחררת באירופה, ניסו יזמים אמריקנים להעצים את כוחו של הכדורגל ביבשת והביאו מספר כוכבים ובראשם, דייויד בקהאם.
אבל, דו"חות מחקר שפורסמו מאפילים על כל הנסיונות האלה - ענף הספורט הצומח ביותר בארה"ב הוא דווקא הטניס.
הנתונים של הענף, שמים בצד כל ענף ספורט אחר בשנים האחרונות מבחינת הצמיחה. לפי נתונים של התאחדות יצרני מוצרי הספורט בארצות הברית, מספר המשתתפים הפעיל בטניס עלה ב-43 אחוזים, מ-2000 ועד ל-2008.
 |
| אנדי רודיק (רויטרס) |
|
רק בשנה שעברה, נרשם בטניס האמריקני גידול של 9.6 אחוזים במספר המשתתפים. בבדיקה שנערכה התברר כי רק ענפי ספורט מעטים הגדילו את מספר המשתתפים שלהם וצמחו ביותר מ-40 אחוזים בשנים האחרונות, כגון: התעמלות וכדורגל, לצד הטניס.
נתונים נוספים מלמדים על אחוזי המכירות של מוצרי טניס בארה"ב ועל דור הצעירים שהולך ומתחבר למשחק. בין 2003 ל-2008, עלו המכירות לקהל הצעיר ב-88 אחוזים - נתון מעודד המאפשר אופטימיות לגבי המשך הגידול בטניס.
בקרב המבוגרים נרשם גידול של 30 אחוזים במכירת ציוד בשנים הנ"ל. בדוח אחר של חברת "טיילור" למחקרי שוק נקבע כי עד דצמבר האחרון הגיעו מספר המשתתפים בטניס בארה"ב ל-27 מיליון - מספר שיא של משתתפים בענף.
 |
| סניף מקדולנדס ריק. כולם במגרשי הטניס (רויטרס ) |
|
האומה האמריקנית נחשבת לזו בעלת אוכלוסיית התושבים השמנים ביותר בעולם ויתכן כי היא מצאה סוג של עיסוק במטרה להיפטר משומנים העודפים.