הפועל חיפה התאמנה הבוקר (חמישי) תחת הרושם הכבד של החקירה המסתמנת נגד חלק משחקניה החשודים לכאורה בהטיית משחק הליגה האחרון מול בני לוד.
ראשי הקבוצה נתנו הוראה מפורשת לשחקנים שלא יתראיינו בנושא. אחד השחקנים שיגיע בשבוע הבא לחקירה יהיה הבלם סביטי ליפניה. כזכור, בסיום המשחק, למאמן שלומי דורה היו טענות קשות לעבר הבלם. דורה אמר בסיום המשחק: “לא יכול להיות שיעשו שני גולים כאלו עם הבלם שלנו, קרו דברים שלא קשורים לכדורגל במשחק הזה".
ב"ויצמן יער" שמעו, הפנימו והחליטו לפתוח בחקירה. בשנה שעברה היו שמועות דומות גם לגבי השוער קובי שאלו, ששיחק בהפועל חיפה. האחרון "הואשם" בניסיון להטות משחקים, אבל אחרי חקירה נמצא ששאלו נמצא נקי מכל חשד.
שאלו, ששמע מה עובר על ליפניה ב-24 השעות האחרונות, אמר היום ל-ONE: “כמו שהכפישו את השם שלי, מכפישים עכשיו את השם של ליפניה. אני מצטער שלא תבעתי את הפועל חיפה ואת כל מי שהכפיש אותי בשנה שעברה. זו בושה וחרפה איך שמתנהגים שם. במקום לקחת אחריות על הפסדים, הם באים בטענות שם נגד שחקנים שלהם".
"אם היה להם משהו מוחשי, אז אין שום בעיה. אבל אין להם שום דבר מוחשי. "ויצמן יער" נאלץ לחקור שמועות, אחרי שהוא מקבל לא פעם תלונות, במקרה שלי, מהפועל חיפה. אני מציע לליפניה שיתבע באופן אישי את שלומי דורה. דורה עשה מספיק נזק לשחקן, ואותם הדברים מבחינתי אמורים לגבי המנכ"ל אפרים גבאי. בהפועל חיפה. עוד לא יצאו מטראומת ישראל כהן, הם חושדים בכל דבר קטן".
אפרים גבאי עולה להתקפה
שלומי דורה: “אני לא ידעתי על פתיחת החקירה נגד קובי שאלו, אלא דרך העיתונים. אין לי ולא היה לי עניין בכל מה שקרה עם שאלו. אותם הדברים אמורים לגבי ליפניה. אני מלא אמונה שליפניה כמו השחקנים האחרים לא עשו שום דבר, והוכחה לכך היתה בשיחה שקיימתי איתו ב-4 עיניים ואמרתי לו שאני סומך עליו והוא יפתח בהרכב מול נצרת. הוא גם יהיה בתוכניות שלנו בעונה הבאה".
המנכ"ל, אפרים גבאי הגיב לדברים: “אני לא רוצה לענות לשאלו, אבל זכותנו כמועדון לדווח ולהתלונן על כל מה שנראה לנו חשוד. בגלל זה, יש את "ויצמן יער" שאמור לחקור".
 |
| אפרים גבאי: לא רוצה לענות לשאלו (עמית מצפה) |
|
בנוגע לפרשה החדשה עם ליפניה, אמר גבאי: “אני לא מאמין שליפניה עשה משהו לא כשר. הדברים של שלומי דורה קיבלו משמעות שונה ממה שהוא התכוון לומר. התקשורת אוהבת לעשות כותרות. לא ניתן לאף אחד לפגוע במועדון. כמו שבאים היום בטענות לליפניה, יכלו גם לבוא בטענות לחלוצים שלא הבקיעו. הוריתי לשחקנים שלא להגיב לפרשה, עד לאחר המשחק החשוב שיש לנו מחר מול נצרת".