מערכת ONE
|

דה לה הויה ופאקיאו מתכוננים לקרב (רויטרס )
למרות שבישראל מדובר בענף זניח עד שולי, ארצות הברית עסוקה כולה בקרב האגרוף הכי מסקרן מזה שנים שייערך בשבת בלאס וגאס.
בקרב בקטגוריית משקל קל-בינוני יתמודדו אוסקר דה לה הויה האמריקני ממוצא היספאני ומני פאקיאו הפיליפיני, שניהם נחשבים לאגדות בענף.
דה לה הויה בן ה-35 הוא אחד המתאגרפים המפורסמים בעולם, אולי המפורסם שבהם, והוא גם אמרגן ובעל חברה בשם "גולדן בוי" (כינויו של דה לה הויה עצמו), שמקדמת את הקרב המסקרן ששוויו כ-100 מיליון דולר. הוא זכה במדליית הזהב באולימפיאדת ברצלונה וכמקצוען הוא מחזיק ברקורד של 39 ניצחונות, 30 מהם בנוקאאוט, לעומת חמישה הפסדים בלבד.
במשך החודשיים האחרונים עבד דה לה הויה באתר בשם ביג בר בקליפורניה, שנמצא בגובה 2,000 מטר עם אוויר דליל, כדי להפחית ממשקלו לא פחות משבעה קילוגרמים על מנת שיוכל להתמודד מול הפיליפיני הקטן, שמצידו עלה במשקל שתי קטגוריות.
עבור דה לה הויה זה יכול להיות קרב אחרון בקריירה, אבל אם ינצח יפגוש את הבריטי האטון בוומבלי במהלך 2009. פאקיאו בן ה-29 החל את הקריירה במשקל 48 ק"ג וזכה באליפויות עולם בלא פחות מארבעה משקלים שונים (דה לה הויה עשה זאת בשישה משקלים, היחיד בהיסטוריה). הוא נעזר במאמנו לשעבר של דה לה הויה, פרדי רואץ', שכבר החל בלוחמה פסיכולוגית מול הגולדן בוי וטען שהוא כבר לא כמו פעם.
 |
| אוסקר דה לה הויה בפעולה. אחד המתאגרפים המפורסמים בעולם (רויטרס ) |
|
אגב, עוד פרט פיקנטי הוא שדה לה הויה כבר הציע לפאקיאו את שירותי האמרגנות של חברת גולדן בוי, אך הפיליפיני סירב והעדיף אמרגן אחר, עכשיו, תהיה לאמריקני הזדמנות לנקום בזירה.