יום חמישי, 25.12.2025 שעה 08:17
יורו 2024 23-24
 בית 1 
2214-2713שווייץ1
2112-1811הונגריה2
1815-1911סקוטלנד3
00-00גרמניה עד 174
 בית 2 
305-3011ספרד1
1812-1911איטליה2
169-1511אלבניה3
1210-99קרואטיה4
 בית 3 
255-2411אנגליה1
2511-2213סלובניה2
2512-2113דנמרק3
1611-1611סרביה4
 בית 4 
274-3111צרפת1
2511-2311אוסטריה2
2211-2111הולנד3
1216-1311פולין4
 בית 5 
268-2013רומניה1
2611-2013סלובקיה2
245-2411בלגיה3
1812-1311אוקראינה4
 בית 6 
365-4113פורטוגל1
1710-129טורקיה2
1611-1511צ'כיה3
1222-1611גיאורגיה4

ONE מסכם את שלב הבתים: יופי של כדורגל

הולנד מפרקת, וייה מפציץ, המארחות וצרפת בחוץ, טורקיה מלכת הקאמבקים ושוב הידינק. אחרי השיממון ב-2004 חזר היורו להלהיב. וגם: נבחרת הסיבוב

|
הולנד. מאזן שערים פנטסטי (רויטרס)
הולנד. מאזן שערים פנטסטי (רויטרס)
שלב הבתים המרתק ביותר בתולדות היורו בא לסיומו ואנחנו ב-ONE מסכמים לכם את מה שקרה עד כה. שלב זה היה מלא בסיפורים מעניינים: לראשונה בתולדות הטורניר אף אחת מן המארחות לא העפילה לרבע הגמר ואוסטריה אף הפכה לראשונה שלא כובשת שער שדה אחד.

בית המוות הבטיח וקיים: צרפת לקחה חלק ב-0:0 היחיד בטורניר וסיימה במקום האחרון בבית ואלופת העולם, איטליה, השיגה בקושי את הכרטיס למפגש מול ספרד המדהימה. לגבי נבחרת האורנג' עדיף פשוט לא לסכם כי כגודל הציפייה כך עלולה להיות גודל האכזבה. הכיף של כולנו הייתה ההוכחה היוונית כי כדורגל מגעיל לא עובד במודרניזציה שעבר הכדורגל בטורניר זה.

בית א': סקסיות
בהתחלה עוד האמינו כלי התקשורת באירופה כי השוויצרים יעשו את העבודה בעזרת הקהל הביתי ויעפילו יחד עם פורטוגל האדירה לרבע הגמר. בפועל, אמנם השוויצרים עשו את העבודה מול פורטוגל "ב'", אבל בדרך לשם הם שכחו לשחק כדורגל.

קובי קון, שידע טרם הטורניר כי יוחלף באוטמר היצפלד, הטיל את יהבו על אלכסנדר פריי הכישרוני. לצערו הרב, פריי, שחזר מפציעה, נפצע בסיום המחצית הראשונה של משחק הפתיחה מול צ'כיה וסיים את הטורניר. בלעדיו, הנבחרת לא הסתדרה ובדקה ה-71 הוכנעה מרגלי וצ'סלאב סברקוש המחליף.



הסיפור המרענן של הבית הגיע מה"טורקו" של פאתיח טרים. הנבחרת הצעירה שלו פתחה בצורה לא טובה והפסידה 2:0 לפורטוגל הנפלאה שסיימה במקום הראשון. במשחק השני היא כבר פיגרה 1:0 מול המארחים ומשטח הדשא הזוועתי בבאזל ועל אף זאת שערים של מלך שערי הליגה הטורקית, סמיח, מפנר וארדא טוראן מגלא הפכו את הקערה על פיה.

לפני המשחק בין הטורקים לצ'כים כולם קיוו כי המשחק יוכרע בפנדלים, לראשונה בשלב הבתים, בעקבות שוויון מוחלט. בפועל, המשחק הפך למדהים בתולדות היורו. עד הדקה ה-75 פיגרה טורקיה 2:0 משערים של קולר ופלאשיל ואפילו הצופים במסך הענק בדולמבחצ'ה לא האמינו שקבוצתם יכולה לחזור. ארדא צימק וניהאט מויאריאל ביסס עצמו כמלך החדש של הכדורגל הטורקי עם שערים בדקות 87 ו-89 בדרך לשלב הבא.



מצטיין בית א': ניהאט קחבצ'י. עולות: פורטוגל וטורקיה.

בית ב': פרווה
אירופה של היום מכילה מעצמות ספורט רבות, אך ביניהן קיימת אחת קטנה ומיוחדת, קרואטיה. המדינה הצעירה והקטנה הזו מגיעה להישגים בכל ענפי הספורט מכדוריד ועד כדורגל. על אף הכישרון הרב בנבחרת הזו לא ציפו כי היא תסיים במקום הראשון בבית הזה.

מולה עמדה מארחת שלא רצתה להיות בשר תותחים, אוסטריה, יחד עם גרמניה הרעבה לתארים לאחר 12 שנה ואף פולין שסיימה במוקדמות לפני פורטוגל. הקרואטים אמנם לא הביסו אף אחת מהקבוצות, אבל עם הרבה אופי השיגו שני ניצחונות 0:1, שאליהן הצטרף הניצחון המכובד מול גרמניה - 1:2.



הניצחון הקרואטי הביא עניין רב למחזור האחרון בבית זה. המפגש בין האוסטרים לגרמנים על הכרטיס השני לרבע הגמר הזכיר למקומיים את האנשלוס שבעקבותיו התמוטטה נבחרת הפלא האוסטרית של שנות ה-30. האדומים התאכזבו כצפוי בגלל השפיץ של מיכאל באלאק ששלח את נבחרתו לשלב הבא.

מצטיין בית ב':לוקה מודריץ'. עולות: קרואטיה וגרמניה.

בית ג': הקאמבק של ואן באסטן
מעולם לא קרה בטורניר כדורגל גדול שנבחרת שלא היו בטוחים כי תעפיל לרבע הגמר סיימה את שלב הבתים עם 100% הצלחה ויחס שערים של 1:9. האורנג' בניצוחו של מרקו ואן באסטן האגדי, למרות חוסר האמון ביכולתו כמאמן לפני הטורניר, דרסו כל מה שזז, כולל צמד הפינאליסטיות של המונדיאל האחרון.



זה החל ב-0:3 מול אלופת העולם, איטליה, המשיך ב-1:4 מול סגניתה, צרפת ובסיום, תשעה מחליפים נקמו ברומניה שניצחה את הולנד במוקדמות הטורניר. מעבר להפתעת הטורניר, הולנד, ניתן להפיק מבית זה גם את הנבחרת המאכזבת ביותר, צרפת.

הנבחרת הגיעה לטורניר זה כאשר בראשה עומד המאמן, ריימונד דומנק. לגבי כישרון המשחק של מי שהיה שחקן בתיאטרון אני לא יכול להביע את דעתי, אך לגבי משרתו כמאמן אני יכול להגדירו כאחד שמשחק בהצגה. מאמן כמוהו לא יכול להיות בראש קבוצה כמו צרפת.



הוא השאיר את אחד החלוצים הטובים ביותר בסרייה A, דויד טרזגה, בבית ובמקומו הזמין את בפטימבי גומיס מסנט אטיין. שחקן מעולה אבל אם כבר, אז כבר. תן לו לשחק. אפשר להציג עוד דוגמאות כמו הגנה בראשותו של ליליאן טוראם, שלא הייתי נותן לו להנהיג את הגנת קבוצת הוותיקים של מונאקו. מי ייתן ובטורניר הבא נראה על הקווים בצרפת מאמן כמו אמה ז'קה או רוז'ה למר.

מצטיין בית ג': ווסלי סניידר. עולות: הולנד ואיטליה.

בית ד': הכדורגל היפה IN והמכוער OUT
כמה כיף לראות את יוון בחוץ. לפני אליפות אירופה ציפתה אלופת אירופה המפוקפקת לטורניר טוב על אף הבית הקשה לו הוגרלה יחד עם ספרד המצויינת, הכוכבת העולה – רוסיה ושבדיה של זלאטן. בפועל הכדורגל המגעיל שלה גרם לה השנה להפוך לאלופת אירופה הראשונה שלא משיגה נקודה בטורניר שלאחר מכן.



חצי האי האיברי ביסס עצמו ביורו 2008 כלב הכדורגל היפה בימים שבהן הכדורגל בדרום אמריקה לוקח צמד אחורה. נבחרת ספרד עם סגל שמלא בכוכבים פירקה את רוסיה ודויד וייה האדיר הכניע את שבדיה בדקה ה-92. המחזור האחרון, עם ניצחון של 10 מחליפים ספרדיים מול יוון, הוכיח כי במקרה ונבחרתו של קשטן תתקשה מול נבחרת כה אפורה יש את מי להאשים.

טרם היורו המרתק הזה דיברו על רוסיה כנבחרת נחמדה, אך לא יותר מכך. הרוסים, שבשני המשחקים הראשונים נאלצו להסתדר בלא אחד הקשרים הטובים בתבל, אנדריי ארשבין, הובסו, כאמור ע"י הספרדים ואת יוון הם הדהימו עם 0:1 מוצדק. כאשר ארשבין חזר למשחק מול שבדיה הוא עשה את העבודה והנבחרת המעולה הזו העפילה לשלב הבא.


הידינק ורהאגל. האחד ברבע הגמר, השני לא קרוב אפילו (GettyImages)
הידינק ורהאגל. האחד ברבע הגמר, השני לא קרוב אפילו (GettyImages)

מצטיין בית ד': דויד וייה. עולות: ספרד ורוסיה.

כיף לראות יורו שכזה דווקא לאחר הטורניר המשעמם של 2004. כאמור הכדורגל העולמי עובר מודרניזציה בימים אלו ממש וסוף כל סוף לאחר שנים רבות נבחרות מבינות כי אם הן לא יבואו לשחק כדורגל התקפי ויפה הן יפסידו, משוואה פשוטה, לא?!...

נבחרת שלב הבתים של ONE:
שוער: אדווין ואן דר סאר (הולנד). הגנה: דריו שימיץ (קרואטיה), פפה (פורטוגל), אנדרה אויחר (הולנד) וקארלס פויול (ספרד). קישור: מרקוס סנה (ספרד), ווסלי סניידר (הולנד), ארדא טוראן (טורקיה) ויורי ז'ירקוב (רוסיה). התקפה: דוד וייה (ספרד) וניהאט קחבצ'י (טורקיה).




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
נגןלאמין ימאל פתח יוטיוב ושיתף סרטון מהבית
לאמין ימאל פתח יוטיוב ושיתף סרטון מהבית
/* LAST / NEXT ROUNDs */