גוטמן: אניימה הבטיח לי שנהיה בגמר - הוא צדק
אחרי מותחן גדול הצליחה הפועל ת"א לנצח בקרב פנדלים 8:9 את בית"ר/שמשון ולעלות לגמר הגביע. שמואל שניצר: "שמנו את בית"ר/שמשון על המפה"
יופ ציוני
|

אניימה ועידן סרור חוגגים לאחר שהפועל עלתה לגמר (ניר בוקסנבאום)
מותחן גדול קיבלנו הערב (רביעי) בחצי גמר גביע המדינה במפגש בין הפועל ת"א לסינדרלה של הגביע, בית"ר/שמשון ת"א. לאחר קרב פנדלים מרתק עלתה לבסוף הפועל אחרי שניצחה 8:9 את בית"ר/שמשון. האדומים בגמר הגביע שנה שלישית ברציפות.
למרות מחצית ראשונה לא מרשימה, היתה זו הפועל שעלתה על לוח התוצאות ראשונה, משער מעורר מחלוקת של ברוך דגו.
שחקנה של הפועל קיבל את הכדור מפאביו ג'וניור שנגע בידו בכדור ברחבה, עוד לפני כן שחקן שמשון, אלירן אלקיים, נגע בידו אבל השופט, איתן תבריזי, לא שרק ואישר את השער, 0:1 להפועל ת"א בדקה ה-36.
שוער הסינדרלה, יניב מזרחי, היה המצטיין במגרש כשהשאיר את קבוצתו במשחק ובדקה ה-82 ההפתעה הגדולה הגיעה לאחר שמוראד עליאן הבקיע ושלח את ההתמודדות להארכה לאחר שבתום 90 הדקות הראה לוח התוצאות 1:1.
בהארכה שתי הקבוצות ניסו לכבוש אבל ללא הצלחה - העולה לגמר הגביע הוכרעה בבעיטות עונשין מ-11 מטרים.
בית"ר/שמשון נתנה פייט אדיר אך במצב של 8:8, אחרי שגם שני השוערים כבשו, החטיא סמי אליקים, שחקנה של הקבוצה מהליגה הארצית והמסע המדהים שלה בגביע נעצר בחצי הגמר.
|
| צפו בתגובות לניצחון הדרמטי של הפועל ת"א |
שלומי ארבייטמן ועדי סבג מהפועל ת"א, הסובלים מפגיעות בברך, יעברו מחר MRI.
מאמן הפועל ת"א, אלי גוטמן, אמר לאחר העליה המתוקה לגמר: "באימון המסכם וינסנט אניימה בא ואמר לי: 'קואץ' אל תדאג אנחנו נהיה בגמר' והוא עמד בהבטחה שלו. אניימה עצר בצורה מצוינת שני פנדלים".
האדומים התקשו מול בית"ר/שמשון, הקבוצה שמשחקת בליגה הארצית. מאמן הפועל החמיא ליריבה: "זה הלך קשה, היינו צריכים לגמור את זה במשחק או כבר בהארכה. לטלקייסקי היו 2 מצבים טובים והיינו יכולים לכבוש את השער השני. אני רוצה להגיד כל הכבוד לבית"ר/ שמשון על משחק מצוין".
 |
| שחקני הפועל ת"א בטירוף בר"ג (ניר בוקסנבאום) |
גוטמן היה גאה בחניכים שלו: "השחקנים שלי גילו הרבה בגרות ואופי, עלינו ליתרון וספגנו שער בנבדל, אבל הדבר הכי חשוב הוא שהפועל ת"א שוב בגמר גביע. שילמנו מחיר יקר על הניצחון הזה עם פציעות של שלומי ועדי, שהם שני שחקנים של החלק הקדמי שלנו. עכשיו אנחנו ממשיכים הלאה לכיוון המאבקים שלנו בליגה".
גוטמן הנרגש התייחס להמשך החגיגות של קבוצתו: "עכשיו נלך לחגוג עם השחקנים והמשפחות שלנו, שיהיה לכולם חג שמח".
 |
| יגאל אנטבי בטירוף לאחר הניצחון (ניר בוקסנבאום) |
גיבור בעיטות ההכרעה, וינסנט אניימה, אישר את דבריו של מאמנו: "הבטחתי לגוטמן שאנחנו נהיה בגמר, לא ידעתי איך זה יקרה אבל רק ידעתי שזה יקרה, תודה לאלוהים שעלינו לגמר". על הביקורת שהיתה עליו בעונה האחרונה אמר: "לא עונה למבקרים שלי, אתם צריכים למכור עיתונים, אני רגיל לזה".
המגן, יגאל אנטבי, היה שמח שקבוצתו ניצחה בסיום, למרות היכולת החלשה: "היה משחק קשה, לא היה משחק טוב שלנו, אבל הגענו לפנדלים וניצחנו, הולך לנו טוב בפנדלים, כנראה שזה הקסם שלנו בגביע. הכי חשוב שניצחנו היום, יש לנו עכשיו קצת חופש מהליגה נבוא רעננים למשחקי הגביע והליגה".
 |
| יוסי אבוקסיס לא יודע את נפשו משמחה (ניר בוקסנבאום) |
על היריבה בגמר אמר אנטבי: "אין לנו העדפה, מי שבא ברוך הבא. זה נכון שאם בית"ר ירושלים תעלה אז מובטח לנו מקום באופ"א, אבל גם אם נקח את הגביע יהיה לנו מקום באופ"א".
 |
| אניימה מודה לקהל לאחר הניצחון (ניר בוקסנבאום) |
על השאלה האם הפועל תגיע לגמר הגביע ב-13/5 לאחר שכבר תבטיח את ההשארות בליגה ענה אנטבי: "אני מאמין שכן, אני מאמין שעד הגמר כבר נישאר בליגה ונגיע עם ראש נקי לגמר הגביע".
קשר האדומים, ביברס נאתכו, הוסיף: "עשינו חיים קשים לכל האוהדים שלנו וגם לנו. בית"ר שמשון ת"א לא הפתיעה אותנו, ידענו שהם קבוצה טובה הם העיפו יריבות חזקות בגביע, חשוב מאוד שעלינו שלב ועכשיו אנחנו יכולים להגן על התואר שלנו. לא משנה לנו מי נפגוש בגמר".
על בעיטות ההכרעה אמר נאתכו: "כשהגענו לפנדלים ידענו שאניימה יעצור לפחות שני פנדלים, חשבנו שהוא יעצור אותם כבר בחמש הבעיטות הראשונות, ולא שזה יימשך ככה. אני מקווה שנקח את הגביע ונלך לאופ"א".
ויינשטיין: "זה היה הכי אכזרי שיכול להיות"
בצד השני, האכזבה היתה גדולה. רונן ויינשטיין, מאמן בית"ר/שמשון התקשה להסתיר את אכזבתו מההפסד וההדחה מהגביע: "זה הכי אכזרי שיכול להיות. נתנו פה פייט אדיר ומגיע פירגון אדיר לשחקנים שלנו.
"כל אחד מהשחקנים לא נתן 100 אחוז, אלא 150 אחוז. הקיאו פה דם, השחקנים שיחקו עם מתיחות. השוער שלנו שיחק עם כאבים בברך, הגענו לפנדלים ומשכנו את זה עד הסוף. זה אכזרי".
 |
| שחקני בית"ר/שמשון מאוכזבים. הסינדרלה הודחה (ניר בוקסנבאום) |
על המשך הדרך אמר ויינשטיין: "ראיתם פה היום קבוצה עם דרך, עם אופי, ראיתם טביעת אצבע של מאמן, עכשיו אנחנו עם הפנים קדימה, המטרה שלנו היא לעלות ליגה בעונה הבאה".
שמואל שניצר, הבעלים של בית"ר/שמשון היה מרוצה למרות הכל: "אני גאה בשחקנים שלי, עשינו הישג פנטסטי. שמנו את מועדון בית"ר/שמשון ת"א על המפה. בספורט מישהו צריך להפסיד הפעם זה היה אנחנו. הפסדנו בצורה הכי אכזרית שיש בפנדלים, חשבו שלא נוכל לשחק במשחק גדול כזה, הוכחנו שכולם טעו ולא נפלו מהרגליים. החלום הבא הוא לעלות לליגה הלאומית ואח"כ לליגת העל".
 |
| שחקני הסינדרלה נפרדים מהגביע (ניר בוקסנבאום) |
כל הזכויות שמורות 2025-1999 © סיטינט בע"מ
/* LAST / NEXT ROUNDs */