ארי שמאי לא היה צריך לקלל את שמעון גרשון
"נכון, הוא הלך בעקבות הכסף ואיבד את מעמדו כסמל של הפועל, אבל מעטים האנשים שהיו מוותרים על מאות אלפי דולרים", ארי שמאי לא במקללים בבלומפילד
קשה להגיד שהעובדה ששמעון גרשון "בישל" את שער השוויון בין הפועל תל-אביב לבית"ר ירושלים בגביע הטוטו העציבה את לבי. מאוד היה משמח גם לדעת שיוסי אבוקסיס, ההוא שגרשון לא רצה לתת לו להניף במשותף את הגביע, היה הגורם העיקרי לשער השוויון.
כל זה לא גרם לי אמש ולו לשניה להוציא ולו דבר קללה אחד כלפי שמעון גרשון, ובוודאי גם לא כלפי מלי המקסימה. נכון, שמעון הלך בעקבות הכסף ובכך "איבד" את מעמדו המוצק "כסמל" של הפועל, אבל עם יד הלב, לא רבים האנשים בעולמנו שהיו מוותרים על מאות אלפי דולרים על מנת לרצות את אוהדי הקבוצה בה גדלו.
זה הכדורגל של היום וייטב אם האוהדים התמימים של הקבוצות יבינו שהסמל האמיתי הוא האיש העמל של הפועל! המנורה של בית"ר או המגן דוד הזה של מכבי. שחקני כדורגל, מה לעשות, הם לא הסמלים, הם בסך הכל ממלאים את החולצה שעליה מודפס בגאווה הסמל.
אז כמו שאוהדי בית"ר תמימים בכעסם על אבוקסיס שעזבם כשהקופה התרוקנה, כך גם אוהדי הפועל לא צריכים לכעוס על שמעון שקיבל הצעה מפתה מארקדי. ספק אם מישהו מהם היה מסרב לסכומים גדולים כאלו, ומלבד הדמעות המתוזמנות שהזיל שמעון במסיבת העיתונאים ההיא, אין צורך לכעוס עליו כלל ועיקר.
צריך גם לזכור שבניגוד לכל מיני שחקני כדורסל של הפועל שחתמו חוזה עם מכבי עוד לפני שהעונה הסתיימה וגילו יכולת חלשה בצורה תמוהה, שמעון נתן את כולו עד הסוף, היה שותף פעיל בגביע ומעולם גם לא טען שהפועל היא כל חייו. בצביעות ודאי שאי אפשר להאשים אותו, ותאמינו לי שזו תכונה בזויה הרבה יותר מרצון לגיטימי להרויח יותר כסף. הרבה יותר, כסף.
 |
| אוהדי הפועל מביעים את דעתם על הזוג גרשון |
אוהדי בית"ר מחו ובצדק על העובדה שהנהלת הפועל העזה לגבות מהם 100 שקל על כרטיס לגביע הטוטו אבל במקום לבכות יש לי הצעה מצוינת עבורם. ארגנו פעם אחת, מקסימום פעמיים, חרם אוהדים ואיש לא יעז לגבות מכם סכומים כאלו.
אם פעם אחת תגלה הנהלה קפיטליסטית של קבוצת כדורגל כי במקום אלפי אוהדי בית"ר פראיירים שיכניסו לקופתה מאות אלפי שקלים היא תתקל ביציע ריק, כבר לא יראו באוהדי בית"ר ושאר הקבוצות פרה חולבת. אולי כדאי לארגן באמת חרם אוהדים משותף במקום ללכת מכות בשדרות ירושלים - הרי ברור כבר עכשיו שבסוף החודש בטדי נשלם כולנו מאה ש"ח על ישיבה ביציע הצפוני.
כל הזכויות שמורות 2025-1999 © סיטינט בע"מ