היכנסו וצפו ביומן מכבי תל-אביב - ריאל
שרון ששון חוטף גרביים ומאושר ביום הולדתו, החיים של וויצ'יץ' קשים, ואי אפשר בלי פיני: "הייתי קרוב לתת לסולומון פצצה, מי שרגיש שישחק ברמת חן"
יעל שחרור
|

גרשון בהיכל מול ריאל: "השחקנים יצאו בזול" (אלי גבעוני)
"הכל בידי שמיים. מה שהיה צריך להיות קרה ומה שיצטרך לקרות יקרה", כך אמר הערב (חמישי) מאמן מכבי תל-אביב, פיני גרשון, אחרי שאלופת אירופה גברה 58:73 על ריאל - בדיוק ההפרש בו נוצחה במדריד.
גרשון הוסיף: "שום דבר שקרה במשחק הזה לא תלוי בי. היה משחק עם המון לחץ, כל מה שעשינו לא קשור לשום דבר שתרגלנו כל השבוע.
"בהתקפה משכנו את השעון יותר מדי זמן, זה הכניס את השחקנים ללחץ ואותי לג'ננה. אם השחקנים יצאו מהמשחק הזה בלי לחטוף זאפטה הם יצאו בזול. מה שכן, שמרנו יוצא מן הכלל".
"היה קרוב מאוד שמישהו יקבל פצצה, אני אומר משהו בפסק-זמן ומדבר אחד יוצא דבר שני. זה יכול להטריף כל בן-אדם נורמלי ואני לא כל כך. אין ספק שוויל היה בהכנה למבוא לפצצה, יש גבול ובמשחק כזה אין לנו זמן לטעויות. צריך להעמיד כל אחד בטעות שלו כדי שלא יעשה את זה שוב".
"וויל בחור רגיש? ומה אני? כולם רגישים, מי שרגיש, שישחק ברמת-חן. עשינו היום את המקסימום ממספר הכדורים שקיבלנו".
"החזקנו אותם על 34 אחוז מהשדה וזה לא קרה לנו אפילו מול קבוצות יותר טובות. הם קבוצה טקטית מצוינת שלא נותנת לרוץ. למרות זאת, עצרנו את בולוק וראקוצ'ביץ'. אי אפשר לבקש הכל".
|
| יומן מדריד - הכל על הניצחון הצהוב (עורך: יניב קליין) |
על המצטיין במשחק, שרון ששון, אמר גרשון: "הוא עשה מה שהוא יודע לעשות וגם שמר כמו שצריך. בימים כאלו שניקולה לא פורח מישהו צריך לתת נקודות והגנה ושרון עשה את זה יוצא מן הכלל. עכשיו הוא שילם את החצי השני של המשכורת שלו".
"לי זה עושה אפילו יותר כיף מלכם. אני זה שהבאתי אותו לכאן. כיף לראות אותו פורח ככה. הוא יכול עוד רק להשתפר. רואים את ההתקדמות שלו ואני שמח שהוא יכול לעזור לנו".
כשנשאל האם אולי עכשיו גאידמק ירצה גם את ששון להפועל ירושלים, השיב גרשון: "בסוף גאידמק יבוא למכבי - הוא רוצה להביא את כולם וגם אותי, יותר קל להביא אותו למכבי. האיש תותח, לא מסיימים מסיבת עיתונאים מבלי לשאול שאלה עכשיו".
|
| צפו בתגובות לניצחון של מכבי מול ריאל |
פיני הוסיף ואמר: "אחרי שאמרתי שדריק הוא "אנדרפייד", כולם מבקשים שאני אזכיר אותם גם. בסוף לא יישאר כסף בשבילי".
כשנשאל פיני על הרוטציה הקצרה אמר: "נראה מה ייגמר קודם - השחקנים או המשחקים. בינתיים זו קוסמות. עברנו שלושה משחקים מהקשים העונה בשבוע אחד. שתי קבוצות פיינל-פור, ירושלים באמצע וכל זה עם שבעה שחקנים. חלק מהשחקנים לא חגיגה גדולה בלשון המעטה, בוא נקווה שכשטל יחזור הכל יסתדר".
שרון ששון: "אין דבר יותר כיף מזה. באמת משחק גדול. נקווה שבשני המשחקים הבאים ננצח בהפרש גבוה. זו ההגנה הכי טובה ששיחקנו עד עכשיו, אני שמח. בתקופה האחרונה אני מרגיש טוב".
ששון, שחגג יום יומולדת, הוסיף ואמר: "אף אחד לא נותן לי מתנות אז נתתי לעצמי והמתנה הכי טובה זו הרגשה מדהימה שאני לא יכול לתאר לכם כמה אני מאושר. בחצי השני נכנסנו כולנו יותר טוב, קלענו יותר טוב, כדורים שלי נכנסו, היה לי יותר ביטחון ופיני נתן לי יותר ביטחון".
 |
| ניקולה וויצ'יץ': "קשה לי לאחרונה" |
"אני שמח שניצחנו, יש לנו פשוט קבוצה מדהימה, אני מאמין שבשני המשחקים שנותרו לנו נעשה את ההפרש ונגיע לאן שאנו רוצים. זה המאני-טיים ומי כמו מכבי יודעת לשחק בזמנים כאלה".
ניקולה וויצ'יץ': "קשה לי קצת לאחרונה באופן אישי אבל אני שמח עם התוצאות של הקבוצה. זו מעין תקופה כזו. אני מנסה לתת הכל אבל דברים לא יוצאים כמו שאני רוצה - במיוחד בשלושת השבועות האחרונים אבל התקופה הטובה תגיע".
"היו לנו עליות וירידות במשחק אבל התעלנו ברבע האחרון. כל המשחק שיחקנו הגנה מצוינת - במיוחד בחצי השני".
"עצרנו אותם על מעט נקודות וזו הצלחה גדולה. לא משנה איך מנצחים, העיקר שמנצחים. אנחנו משחקים יותר טוב כבר תקופה. ההפסד במדריד לא היה צפוי, כבר שכחנו אותו - אבל זו היתה אזהרה טובה".
צילומים: אלי גבעוני
כל הזכויות שמורות 2025-1999 © סיטינט בע"מ
/* LAST / NEXT ROUNDs */