תיירי הנרי סיכם ל-3 שנים בברצלונה
דיווח בצרפת: חלוצה של ארסנל יעזוב את אנגליה ובעונה הבאה ישחק בשורות בארסה. הספרדים מוכנים לשלם עבור הכוכב הצרפתי 25 מיליון יורו
מערכת ONE
|

תיירי הנרי. מגיע לספרד? (רויטרס)
תיירי הנרי, חלוצה הצרפתי של ארסנל, סיכם ל-3 שנים בברצלונה, כך מדווח היום (שני) העיתון הצרפתי "פראנס פוטבול".
לפי העיתון הצרפתי, נציגיו של הנרי סיכמו עם מנהל הספורטיבי של בארסה, צ'יקי בגריסיטיין, על חוזה עד יוני 2010.
ברצלונה מוכנה לשלם עבור החלוץ הצרפתי 25 מיליון יורו. הנרי יחגוג באוגוסט את יום הולדתו השלושים ויעזוב את ארסנל אחרי שמונה שנים במועדון הלונדוני.
ברצלונה כבר מתחילה בהכנות לעונה הבאה, למרות שנותר עוד משחק אחד לסיום העונה בליגה הספרדית. העונה הזו במידה ותסתיים ללא האליפות, תיחשב לכל הדעות לעונה מאכזבת.
כשנותר עוד מחזור אחד בלבד לסיום הליגה הספרדית, ברצלונה נלחמת ראש בראש מול ריאל מדריד וסביליה על תואר האליפות.
לאחר ששלושת הקבוצות סיימו בתיקו ביום שבת, בארסה וריאל עם אותו מספר נקודות, אך ריאל תופסת את המקום הראשון. ביום ראשון בארסה תשחק מול חימנסטיק האחרונה וריאל תארח את מאיורקה.
כבר בעונה הקודמת רצתה בארסה את הנרי, אך לאחר שארסנל הפסידה בגמר ליגת האלופות לברצלונה, החליט החלוץ להישאר בקבוצה.
את העונה האחרונה בארסנל יזכור הנרי בעיקר בגלל הפציעות הרבות מהן סבל לאורך השנה. ארסנל סיימה את הליגה האנגלית במקום השלישי וסיימה את דרכה בליגת האלופות כבר בשמינית הגמר, אחרי הפסד לאיינדהובן.
הנרי התחיל את דרכו במונאקו, לשם הגיע בזכות ארסן ונגר, מאמנו הנוכחי בארסנל. אחרי חמש שנים במונאקו עבר הכוכב הצעיר ליובנטוס תמורת 14 מיליון ליש"ט, אך הנרי לא מצא את מקומו באיטליה וכבש רק שלושה שערים.
בשנת 1999 נחת בלונדון ועבר תמורת 10.5 מיליון ליש"ט לארסנל. תחת שרביטו של מאמנו הראשון, ארסן ונגר, הצליח הנרי לסחוף את התותחנים לשתי אליפיות ו-2 גביעים וחזר לקדמת הכדורגל העולמי.
תיירי הנרי הפך לסמל והקבוצה נשענה עליו לאורך השנים, כעת יצטרכו לחפש התותחנים מי יוכל להחליף את הנעליים הגדולות, שישאיר אחריו הנרי.
כל הזכויות שמורות 2025-1999 © סיטינט בע"מ
/* LAST / NEXT ROUNDs */