יום שני, 05.01.2026 שעה 06:48
ליגה ספרדית 25-26
4920-5319ברצלונה1
4517-4119ריאל מדריד2
3816-3417ויאריאל3
3817-3419אתלטיקו מדריד4
3319-2218אספניול5
2824-3018בטיס6
2620-2418סלטה ויגו7
2425-1719אתלטיק בילבאו8
2223-2418אלצ'ה9
2123-1418חטאפה10
2029-2418סביליה11
1921-1818אוססונה12
1921-1518אלאבס13
1921-1418ראיו וייקאנו14
1826-2218ריאל סוסיאדד15
1826-2018מיורקה16
1834-1718ג'ירונה17
1630-1718ולנסיה18
1329-2017לבאנטה19
1227-818אוביידו20

"כרגע בארסה לא יכולה לרשום את ניקו וויליאמס"

נשיא לה ליגה חאבייר טבאס סיפק הצהרה שתדאיג את האלופה וביקר גם את ריאל מדריד: "צריכה להיענש על הסרטונים נגד השופטים". וגם: המחווה של וויליאמס

|
ניקו וויליאמס (IMAGO)
ניקו וויליאמס (IMAGO)

ברצלונה נמצאת בשלבים מתקדמים להחתמתו של ניקו וויליאמס, אך נכון לעכשיו, על פי נשיא לה ליגה חאבייר טבאס, היא עדיין לא יכולה לרשום אותו. "אם ברצלונה הייתה מנסה לרשום היום את ניקו וויליאמס, זה לא היה מתאפשר", אמר טבאס בראיון, תוך שהוא מציין כי המצב עשוי להשתנות בשבועות הקרובים אם הקבוצה תצליח להגיע לרגולציית ה-1:1 של הפייר פליי הפיננסי.

העסקה עצמה סגורה בין הצדדים, ניקו וויליאמס, ברצלונה ואתלטיק בילבאו, והקטלונים מתכננים לשלם את סעיף השחרור של השחקן השבוע: 58 מיליון אירו בתוספת התאמה למדד המחירים, סכום שצפוי להגיע לכ-62 מיליון. אף על פי כן, וויליאמס דרש ערבויות מוחלטות כי ברצלונה תוכל לרשום אותו לליגה, דבר שאכן גרם לעיכוב זמני במשא ומתן.

על פי הדיווחים, סוכנו של השחקן, פליקס טאינטה, סירב להתקדם ללא התחייבות מפורשת מצד ברצלונה. רק לאחר שהוצעה נוסחה משפטית שכוללת גם אפשרות לעזוב למועדון אחר אם תהליך הרישום ייכשל, אפשרות שנחשבת תיאורטית בלבד, הסכים וויליאמס להשלים את הצעד הבא.

ניקו וויליאמס (IMAGO)ניקו וויליאמס (IMAGO)

חוזר מהחופשה כדי לחתום

וויליאמס, שסיים את חופשתו, שב לספרד כדי לחתום על ייפוי הכוח שיאפשר לברצלונה לשלם בשמו את סעיף השחרור, שלב טכני אך הכרחי כדי להשלים את העסקה. המועדון מתכנן לבצע את התשלום כבר ביום שישי הקרוב, בדומה למקרה של ז'ואן גארסיה, שחקן נוסף שהוחתם על ידי ברצלונה לאחר שחזר מחופשה כדי להשלים תהליך דומה.

באופן סמלי, בילבאו תפתח את אימוניה לעונה החדשה ב-9 ביולי, אך וויליאמס לא צפוי להגיע לאימונים, משום שהמעבר שלו לברצלונה כמעט סגור. שני הצדדים שואפים לסיים את העסקה עד ה-13 ביולי, אז תחל ברצלונה את בדיקות הרפואיות לקראת פתיחת העונה.

ניקו וויליאמס (IMAGO)ניקו וויליאמס (IMAGO)

המחווה של ניקו וויליאמס והפתרון הכלכלי

בצד הכלכלי, ברצלונה ניסתה למצוא פתרון שיאפשר לרשום את וויליאמס מבלי לחרוג ממגבלות תקרת השכר. הפתרון שנמצא: חלוקה מאוזנת של שכרו לאורך שש שנות חוזהו, עד יוני 2031, כך שהנטל הכלכלי לא יתבטא כולו בעונה הראשונה.

בנוסף, המועדון כבר התחיל להכניס הכנסות ממכירת שחקנים ומהעברות עם סעיפים כלכליים עתידיים. לפי ההערכות, הכנסות אלו צפויות להספיק כדי להכניס את וויליאמס לסגל מבלי להיתקל בקשיים דומים לאלו שנחוו בעונה שעברה עם דני אולמו, שלא נרשם לשני המחזורים הראשונים ורק פציעה של שחקן אחר אפשרה זאת.

טבאס נגד ריאל מדריד

מעבר לסוגיית וויליאמס, טבאס התייחס גם לנושאים אחרים בוערים בכדורגל הספרדי. הוא תקף את ריאל מדריד ואמר: "לדעתי כעורך דין, ריאל מדריד צריכה להיענש על הסרטונים שפורסמו בערוץ ריאל מדריד TV נגד שופטים". מדובר בנושא שכבר הגיע לבית המשפט, שפסק לטובת לה ליגה והורה על פתיחת הליך משמעתי חדש.

חבייאר טבאס (רויטרס)חבייאר טבאס (רויטרס)

בנוסף, טבאס חזר על התנגדותו לגביע העולם למועדונים בפורמט החדש של פיפ"א: "אעשה כל שביכולתי כדי שהטורניר הבא לא יתקיים", הצהיר בחריפות. בסיכומו של דבר, נראה כי העסקה הגדולה של הקיץ מתקרבת לסיום מוצלח עבור ברצלונה, אך עדיין תלויה בבירוקרטיה רגישה ובאישורים סופיים מצד מנהלת הליגה. כל הצדדים שומרים על אופטימיות זהירה.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
/* LAST / NEXT ROUNDs */