"הסבא של כולם", אמר הילל, בנו של צדוק חממי ז"ל, בטקס המכובד שנערך אמש (שני) במגרש הסינתטי בספורטק דרום בתל אביב, אליו הגיעו מכובדים רבים כדוגמת רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב, גל שרעבי דמאיו, המשנה לראש העיר, אבנר קופל, נשיא מרכז בית"ר, חיים פליגלטאוב, חבר הנהלת מרכז בית"ר, שלמה מסלאוי, יו"ר ועד התושבים בשכונת התקווה בתל אביב ועוד. זאת לצד הגעתם של כ-400 אנשים שעזבו הכל בערב יום הפורים והגיעו עם חולצות הנושאות הכיתוב "צדוק חממי, 2024-1930, בליבנו לעד", עם תמונתו שערך טל שטח.
את גילאור ברדס, נכדו של צדוק חממי ז"ל, אין אחד שלא מכיר בשנים האחרונות, בליגות הנמוכות ובכלל, לנוכח כל פועלו באיזור מגוריו. התרגשותו עלתה מעבר לכל דימיון עוד טרם החל הטקס. התרוצץ הוא משולחן המכובדים ועד לשולחן הכיבודים. "לא, אני לא אוכל בורקס. עוד מעט יש לי משחק, אני צריך להבקיע גול", התלוצץ לעיניי משפחתו וחבריו הרבים. וכך היה, אגב, שכן רשם שער שלישי העונה במדי בית"ר עזרא.
ככל שהתקדמו הדקות, הגיעו לכבד את הטקס גם רמי מנצור, מנהל קבוצת מ.ס. בני יפו אורתודוכסים, שהכיר היטב את צדוק חממי (בזכות אביו, דיוויד, שהגיע יחד איתו), עוד משנות ה-80 וה-90, לכששתי הקבוצות עוד הופיעו בעיתונות המודפסת תחת הכותרת "סיקור מיוחד של המשחק הכי חלש בארץ: הצופים האורתודוכסים נגד בית"ר עזרא ("ידיעות אחרונות", אביעד פוהורילס, 23 בינואר 1995).
גם מנשה הרמן, לשעבר שופט באיגוד הכדורסל הישראלי, והיום אוצר המוזיאון ההיסטורי של הכדורסל בישראל לדורותיו, כיבד האירוע ואף הביא עמו את סיפור הסחוג. "הייתי בזמנו מנכ"ל מרכז הספורט הארצי לבית"ר וכל חודש חממי היה בא אליי פעם-פעמיים והזמין אותי אליו הביתה, בשוק. היה לוקח אותי לקומה הראשונה, פותח את הפְרִיגִ'ידֵר ונותן לי סחוג. אני לא יכול לנהל ארוחה בלי שיהיה לי סחוג. הוא היה דואג לי לסחוג ירוק, תימני, סחוג אדום. הייתי מקורב אליו. הוא היה בנאדם נחמד ומעניין", סיכם.
עוד הגיעו לאירוע הם ותיקי בית"ר עזרא, ששיחקו תחת צדוק חממי והכירו אותו היטב, כולל שחקן הנושק לגיל 70, ששיחק בימים ימימה כמגן. מלבד ותיקי בית"ר עזרא, הגיעו גם ותיקי הפועל רמת ישראל, כולל יניב נוח, אחראי מחלקת הנוער בהפועל רמת ישראל ונושא מספר תפקידים בהתאחדות לכדורגל (חבר ועדת מגזר ופריפריה, חבר ועדת ליגות א'-ג', חבר ועדת כדורגל אולמות וחבר ועדת הנהלה בהתאחדות לכדורגל).
הטקס נפתח בדבריה של דודתם של גילאור והילל, זהבה נחום, שסיפרה על עברו של צדוק חממי ז"ל, פועלו ותרומתו למדינת ישראל ולעיר תל אביב. "בשנת 1952 הקים את מפעל חייו, מועדון הכדורגל בית"ר עזרא, שהיה לבית חם בעבור צעירים מאיזור השכונה", ציינה בדבריה. מיד לאחריה עלו לשאת דבריו גילאור והילל. "סבא יקר, אתה הבנאדם היחידי שחסר לנו וצופה עלינו מלמעלה. היית בשבילנו הכל. הלכנו אחריך בהערצה גדולה. אתה הסבא של כולם", ציינו השניים.
הילל סיכם בדבריו כי החל מעונת המשחקים הבאה, עונת 2024/25, בית"ר עזרא תנציח את שמו של צדוק חממי ז"ל ותיקרא על שמו. "בית"ר עזרא, המועדון שאהבת ממעמקי נשמתך, ימשיך לעמוד איתן בשבילך. נדאג להוסיף את שמך כבר בעונה הבאה ולזכור אותך לעד". בתום הדברים, גילאור העניק אותות הוקרה וגביע ("גביע כזה לא מחלקים בליגת העל", ציין) לכל אותם מכובדים שהגיעו לטקס וכיבדו את חממי ז"ל.
לאחר תום הטקס, המשפחה, המכובדים וכל האנשים שהגיעו לאירוע עמדו לשירת התקווה. לאחר מכן עלו לכר הדשא קבוצות ותיקי בית"ר עזרא והפועל רמת ישראל שהתמודדו אחת מול השנייה. השופט שהגיע למשחק אמר שנמתחה לו הרגל ומקווה הוא לסיים את ההתמודדות בשלום. אחד משחקני בית"ר עזרא קיבל אפודת ספסל הקטנה בכמה וכמה מידות ממה שהיה אמור לקבל ובין לבין נלקחו נעליו של גילאור, שכן אחד משחקני הותיקים שכח בביתו את נעליו.
בתום המשחק בין קבוצות הוותיקים, התוצאה הייתה 1:1. יניב אבדר הבקיע לזכותה של קבוצת הוותיקים בית"ר עזרא, הזכור מימי הזוהר שלו בליגות הנמוכות וכשקבע שיא ישראלי עם 16 שערים(!) במשחק, לכשהפועל רמת ישראל, במרץ 2020, ניצחה 0:26 את מכבי פרדס כץ במסגרת משחק ליגה בליגה ג' תל אביב. לקבוצת הוותיקים של הפועל רמת ישראל הבקיע דוד ירחי.
לאחר משחק הוותיקים, התקיים משחק ליגה ג' בין בית"ר עזרא להפועל רמת ישראל, שהסתיים ב-2:4 לרמת ישראל משערים של אילן כהן (צמד), יוסי מליכי ויוסי אילייב. לבית"ר עזרא הבקיעו גילאור ברדס (פנדל) ועבד אל כרים אטרש. "טוב שלא אכלתי את הבורקס באיזור חמש וחצי כשהציעו לי", סיכם גילאור לאחר המשחק, בו קבוצתו הפסידה, אבל המורשת של צדוק חממי ז"ל תימשך לעוד שנים ארוכות.