יום ראשון, 07.12.2025 שעה 02:32
ליגה א' 25-26
 ליגה א צפון 
225-189מכבי אחי נצרת1
1812-229מ.ס. טירה2
187-169מכבי אתא ביאליק3
187-149מכבי נווה שאנן4
179-149הפועל כרמיאל5
1415-139עירוני נשר6
1311-139הפועל ב.א.גרבייה7
1211-109בני מוסמוס8
118-98צעירי אום אל פאחם9
1114-129מ.כ. צעירי טירה10
1114-99צעירי טמרה11
912-99הפועל עראבה12
814-89הפועל בית שאן13
712-88הפועל טירת הכרמל14
710-29הפועל מגדל-העמק15
317-69הפועל א.א. פאחם16
316-59מכבי נוג'ידאת17
 ליגה א דרום 
216-229מכבי קרית גת1
1610-199מכבי עירוני אשדוד2
168-179מ.כ. כפ"ס3
1612-129מכבי קרית מלאכי4
1510-139מ.ס. דימונה5
1513-149הפועל הרצליה6
1312-149מ.כ. ירושלים7
136-89הפועל אזור8
1317-129בית"ר יבנה9
1113-169מ.כ. חולון ירמיהו 10
1113-139מכבי יבנה11
1113-119שמשון תל אביב12
814-119בית"ר נורדיה ירושלים13
721-69הפועל ניר רמה"ש14
621-79הפועל מרמורק15

נבנית לעלייה? גיא דיין חתם בקלנסווה מליגה ב'

החתמת העונה? הקשר, שמזוהה עם נוף הגליל, הגיע למועדון שהוקם רק לפני כשלוש שנים. הבעלים, תימור עארף סלאמה: "שחקן מוכשר, קבוצות יפחדו מאיתנו"

|
גיא דיין ותימור עארף סלאמה (הפועל קלנסווה)
גיא דיין ותימור עארף סלאמה (הפועל קלנסווה)

האם הפועל קלנסווה, המועדון הצעיר, שהוקם בשנת 2018, עושה צעד משמעותי לליגה א'? השחקן המוערך, גיא דיין, שעלה בעונה שעברה יחד עם הפועל נוף־הגליל לליגת העל, מגיע להפועל קלנסווה. דיין, שנחשב לאחד משחקני המפתח בליגה הלאומית, כבש בארבעת שנותיו האחרונות בליגת המשנה 36 שערים. לא פחות. הקשר גדל בבית־שאן, שיחק במדי הפועל כפר־סבא, שהעפיל איתה לליגת העל, וברוב שנותיו היה שחקן בקבוצות צפוניות כדוגמת עכו, אחי נצרת ועפולה.

אחרי שהעונה האחרונה הייתה ממוצעת בעיר מהשרון, במרץ האחרון, הצטרף למועדון תימור עארף סלאמה, איש עסקים מקומי, בעל משפחה בעיר, והפך לבעלי הקבוצה: "הגעתי למועדון כמעט מפורק. לא מעט חובות, שבסופו של דבר הצלחתי לסגור. שיקמתי את המועדון הזה למען מטרה טובה. אנחנו בונים כאן פרויקט חדש שבסופו של דבר אנחנו נעלה ליגה. אנחנו מביאים לכאן שחקנים טובים, איכותיים והנה, לראייה לכך – גיא דיין, שחקן ליגה לאומית, מהטובים שיש, חתם אצלנו. זה אומר הכל".

הבעלים תימור עארף סלאמה (פרטי)הבעלים תימור עארף סלאמה (פרטי)

ליאור בן שושן חוזר לקדנציה שנייה אצלכם:
"נכון, בעונה הראשונה שלו אצלנו הוא העלה אותנו מליגה ג' לליגה ב' ואנחנו סומכים עליו במאה אחוז. שמעתי עליו רק דברים טובים והבאתי אותו על מנת להצליח ולהוביל את הקבוצה למקום טוב. חוץ ממנו, יש לנו את פיראס עוואד, עלי עות'מאן, גל בראל, אודי כהן. באמת שחקנים מהשורה הראשונה שכל קבוצה הייתה רק חולמת עליהם".

אבל מלבד כל הטוב הזה, יש גם תסכולים. אין אצטדיון, והעירייה? ממש לא רוצה לעזור: 
"כן, בעונה הראשונה שלנו עוד איכשהו היה לנו מגרש. אחר כך הרסו אותו כי בנו שני בתי ספר חדשים בעיר. כלומר, במשך שנתיים שיחקנו בחוץ. בטייבה, בכפר־ברא, בפתח־תקווה. אין לנו באמת בית. לנסוע למקומות רחוקים זה לא לעניין. מה גם שכל מקום שאנחנו משכירים מגרש לאימונים או משחקים זה כסף. והעירייה? לא מסתכלת עליך בכלל. אתה לא קיים. עם תקציב של 100 אלף שקל לכל ענפי הספורט בעיר, אתה מבין שאין עם מי לדבר. כל ההבטחות שיהיה בקרוב, אני לא קונה את זה".

סלאמה מוסיף: "קבוצות לא רוצות להשכיר לנו את המגרשים שלהם, מכמה סיבות. יש מחלקות נוער, ילדים, נערים שהלו"ז שלהם מתנגש, או קבוצות מאותה ליגה שלא רוצות שנתאמן איתן... זה מאוד מורכב. תחשוב שבקלנסווה יש 25 אלף תושבים. ראש העירייה, עבד אלבסאט סלאמה, מבטיח כבר 10 שנים שיהיה אצטדיון, שצריך אישורים, ועדות, אבל נכון להיום, אין כלום. הכל באוויר. אפילו חשבתי פעם אחת לבנות בעצמי מגרש סינתטי עד שהבנתי שהפרוצדורה לזה כל כך מסובכת שירדתי מזה. תחשוב שראש העיר אפילו לא בירך את השחקנים החדשים שהגיעו. אין כבוד, פשוט לדבר לקיר".

הפועל קלנסווה (Hamody Zmiro photography)הפועל קלנסווה (Hamody Zmiro photography)

ומה לגבי האוהדים הרבים שלכם? מה אומרים להם?
"הלוואי והיה להם מגרש לבוא. תשמע, זה לא סוד שיש כאן אוכלוסיה ללא תעסוקה. אם אני, כבעלים, יכול להביא אותם לאימונים ולמשחקים, למנוע מהם לרדת לפשע ודברים רעים אחרים, אני עשיתי את שלי. גם אם זה כמה שעות בשבוע. אני רוצה שהכדורגל ייכנס לכל בית בקלנסווה, שכולם יידעו שיש כאן משהו חיובי שיעשה טוב לאנשים בלב. באים בטוב, רוצים שמח בעיר הזאת. כמו שיש קבוצה בסכנין, בבאר־שבע, בפרדיס – מגיע גם לנו. תשאל ברחוב עכשיו מי זאת קלנסווה, אף אחד לא ידע לענות לך וחבל".

למרות המצב הקיים, הבעלים יודע שאסור לעצור עכשיו: "כל דבר שנעשה יפגע בנו אישית. אני לא רוצה להיכנס לזה. אנחנו בונים כאן קבוצת כדורגל טובה, שתרוץ חזק העונה ואולי גם נעלה בסוף העונה לליגה א'. מי יודע. אנחנו לא סתם מביאים לכאן שחקנים מהליגה הלאומית. זה הרמז הכי עבה שיש כדי להגיד – הפועל קלנסווה בסוף העונה הזאת, בעזרת השם, בליגה גבוהה יותר".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */