עמנואל בן-חיים הגיש תלונה נגד דייויד אבו
אביו של בלם צ'לסי טוען שאבו איים על המשפחה - התלונה נחקרת במפלג ההונאה. עו"ד של אבו: "אבו שוקל להגיש תביעה אזרחית נגד משפחת בן-חיים"
אסף אבולעפיה
|

דייויד אבו. התלונה נחקרת במפלג ההונאה
המאבק בין הכדורגלן טל בן-חיים וסוכנו לשעבר, דייויד אבו, מחריף. אביו של הכדורגלן, עמנואל בן-חיים, הגיש בתחילת החודש תלונה במשטרה בעקבות איומים מצד אבו כלפי טל ומשפחתו, כך פורסם ב-Thebpost.
במשטרת מחוז תל-אביב אישרו את הידיעה וציינו כי אכן הוגשה תלונה ב-3.7 והחקירה מתנהלת במפלג ההונאה של משטרת מחוז תל-אביב.
התלונה נגד אבו באה בהמשך לסכסוך המתמשך בין הצדדים שנמשך עוד מהתקופה שבה בן-חיים שיחק במכבי תל-אביב. אבו תבע את בן חיים, שעבר לבולטון האנגלית ממכבי, בעקבות סכסוך על עמלת המעבר שלא שולמה לו.
אבו הגיש תביעה אזרחית נגד בן-חיים בטענה כי לא שילם לו עמלת סוכן בגין העברתו לקבוצה האנגלית. בתגובה הגיש בן חיים כתב הגנה, כחלק מפרוצדורה משפטית וכן תביעה שכנגד על הוצאת דיבה. בכתב ההגנה ציין בן חיים כי לא הסכים לשלם לו עמלה מכיוון ואבו זייף מסמכים ע"י שינוי העמלה המגיעה לו מחמישה אחוזים לעשרה אחוזים.
בתביעה צוין כי בעקבות זיוף המסמכים, לכאורה, לא הסכים לשלם לסוכן את חמשת האחוזים בגלל שזה זייף את מסמכי ההסכם שבין הצדדים. בכתב התביעה צוין כי: "התובע (אבו) מחק את שיעור האחוזים מחמישה אחוזים לעשרה אחוזים, כדי לתמוך בטענתו השקרית להתחייבות לתת לו שיעור מזויף". בנוסף, תבע בן-חיים את אבו במהלך חודש אפריל בעקבות הכפשות בתקשורת ודרש פיצוי בסכום של 300 אלף ש"ח.
אביו של הכדורגלן, עמנואל בן חיים, הגיע בתחילת החודש וטען כי הוא סופג בעת האחרונה איומים, דבר שהביא אותו להגיש את התלונה. החקירה מתנהלת במפלג ההונאה של משטרת מחוז תל-אביב וכן צפויות התפתחויות ומעצרים בנושא בעתיד הקרוב מאד. דייויד אבו אמר בתגובה: "לא הודיעו לי שום דבר. אין לי עניין להגיב בנושא".
מאוחר יותר, התייחס דייויד אבו בתוכנית הספורט של רדיו 99 בשיתוף ONE למלחמה עם משפחתו של טל בן-חיים ואמר: "יש לי בטן מלאה כלפי האנשים האלה, תקופה ארוכה לא התייחסתי לטענות מכיוון טל בן-חיים. זה מה שמגיע לי בגלל העסקה של בולטון - לא קיבלתי שקל מטל בן-חיים".
"אבא של טל בן-חיים נתן לי מילה, בניתי על המילה של הבן-אדם וטעיתי. לא יודע למה לא משלמים לי, הוא לא רוצה לשלם לי מה שמתחייב, הוא מנסה להכפיש אותי והוא ממשיך להגיש תלונות סרק במשטרה. אף גוף לא חקר אותי ואף משטרה לא דיברה איתי - בזכותי היום טל בצ'לסי אחרת הוא היה רואה את צ'לסי רק בטלוויזיה".
עו"ד אייל אלון, שמייצג את דיוויד אבו, אמר ל-ONE: "דיוויד אבו שוקל להגיש כתב תביעה אזרחית נגד משפחת בן חיים, בעקבות פגיעה בשמו הטוב. העובדה שמשפחת בן חיים ועורכי דינם משתמשת בתקשורת במקום לנהל את הנושא בבית משפט רק מעידה על הלחץ הרב בו הם נמצאים ועל העובדה שהגנתם מבוססת בדין".
 |
| דייויד אבו. שוקל לתבוע את משפחת בן-חיים |
עו"ד הוסיף: "המשפחה יודעת שבסופו של יום היא תצטרך לשלם לאבו הרבה כסף. כל מי שמתעסק בתחום יודע שאבו אינו סוכן מורשה וגם בן חיים ידע את זה. התפקיד שלו היה לתווך עם סוכן שחקנים מאנגליה. בן חיים מנסה להתחמק בכל מיני טענות ואנו בטוחים שבהמ"ש יקבל את טענותינו".
מר אלון המשיך: "כתב התביעה פגע בדייויד אבו. בזמנו הוגשה תלונה במשטרה נגד בן חיים ובימים האחרונים נפתחה החקירה מחדש. נחקרו עדים נוספים שאישרו את גרסת אבו שעמנואל תקף אותו. הם מעדיפים להמשיך ולהכפיש את אבו. שמענו על התלונה במשטרה דרך התקשורת לא קיבלנו שום זימון מהמשטרה לחקירה. וזה מעיד על אמינות התלונה. דייויד לא איים על אף אחד. אבו שוקל תלונה נגדם בגין מסירת הודעה כוזבת ותלונת שווא, וכן תביעת דיבה בשמו הטוב. אנו מציעים למשפחת בן חיים להתמודד איתנו במישור המשפטי ולא הרכילותי".
קטטה בדן אכדיה
כזכור, היחסים הרעים בין הצדדים הגיעו לשיאם כאשר אבו ואביו של טל בן-חיים, עמנואל, התקוטטו ביניהם בלובי של מלון דן אכדיה, בו השתכנה נבחרת ישראל ערב המשחק מול קרואטיה.
 |
| טל בן חיים ואביו עמנואל. קטטה מביכה בבית המלון |
קודם לכן התפתח בין השניים ויכוח חריף על הרקע הרגיל: כסף במסגרת ההעברה של בן-חיים ממכבי ת"א לבולטון.
לטענת אבו, אביו של בן-חיים ראה אותו נכנס ללובי ואיים עליו: "אני עוד אראה לך מה זה".
בתגובה אבו ענה לו: "למה מי אתה?".
בין השניים החלו מכות של ממש כאשר המאבטחים של בית-המלון ניסו להפריד בין הניצים והכניסו את אבו לחדר נפרד ואת בן-חיים האב הרגיעו.
בנוסף, משפחת בן-חיים ואבו נאבקים בבתי משפט, ובאנגליה נחקר מעברו של טל בן חיים לבולטון, אך ללא ממצאים חד-משמעיים.
משפחת בן חיים, שיצאה למאבק באבו, אף שלחה מכתב חריף ליו"ר ההתאחדות אבי לוזון, דרשה קיום חקירה בעניינו, בטענה כי הוא מעורב בעסקאות של מכירת שחקנים למרות שאינו סוכן מורשה.
איך הכל התחיל?
טל בן חיים גדל במחלקת הנוער של מכבי ת"א ונחשב כבר מגיל צעיר לכישרון מבטיח. הבלם השאפתן נהג לערוך אימוני כושר אישיים גם בזמן שקבוצתו לא התאמנה, ויכולתו הלכה והשתפרה ככל שעבר הזמן.
ב-2003 בן חיים היה בורג מרכזי בקבוצת הבוגרים של מכבי ת"א שזכתה באליפות. בן חיים החזיק אז בחוזה חייל בלבד ונהג להגיע לאימונים בטרמפים עם אביו או באוטובוסים.
 |
| טל בן חיים במדי מכבי. זכה עם הצהובים באליפות |
בן חיים סירב אז לחתום על חוזה ארוך טווח במדי הצהובים על מנת להפוך לשחקן חופשי ולהחזיק בידיו את כרטיס השחקן. זה באמת מה שקרה, וב-2004 בן חיים ביצע מעבר לליגה הטובה בעולם - הליגה האנגלית, שם חתם במדי בולטון הצנועה.
מי שסייע לו בתיווך הוא דייויד אבו, שגם היה אמור להרוויח דמי תיווך על העסקה, אלא שאז כאמור נתגלעה מחלוקת בין הצדדים, שלא הגיעו לפתרון - והסכסוך הלך והחריף עד להתדרדרות הנוכחית.
במשך העונות בבולטון בן חיים תפס מקום של קבע בהרכב הקבוצה הצנועה, ואף הגיע עימה להופעה נדירה בגביע אופ"א. עבודתו של הבלם לא נעלמה מעיני הקבוצות הגדולות בפרמייר ליג, ולאחר שסיים את חוזהו במדי הוונדררס עבר קיץ מתיש, בסיומו חתם במועדון הפאר צ'לסי לארבע שנים תמורת שכר מדהים של 65 אלף ליש"ט לשבוע.
הגעתו של הבלם לצ'לסי באה לאחר מאבק מתיש בין הכחולים של אברמוביץ לניוקאסל, אותה מאמן סם אלרדייס, שהדריך את בן חיים בבולטון.
בהכנת הידיעה סייע אלעד בן-טוב.
כל הזכויות שמורות 2025-1999 © סיטינט בע"מ
/* LAST / NEXT ROUNDs */