לאחר הקאמבק הנפלא מול יוון, החבורה של זילברשטיין סיפקה משחק אדיר ורשמה הצהרת כוונות עם 77:91 על סגנית אלופת אירופה. ארונוב הוביל עם 31 נק'

לא עוצרת: לאחר הקאמבק האדיר והניצחון בהארכה על יוון, נבחרת הנוער המשיכה במומנטום המדהים שלה וגברה 77:91 על סגנית אלופת אירופה צרפת בתום משחק דומיננטי. בעקבות הניצחון, הנבחרת של נדב זילברשטיין הבטיחה לעצמה את המקום הראשון בבית.
עשר הדקות הראשונות אופיינו בסקור נמוך, כאשר הנבחרות היו צמודות. בצד הישראלי בלטו אביב ארונוב ונועם אקשטיין, ובצד השני הובילו הוגו אימגה ונתאו בורדס ששמרו את הצרפתים צמודים. בתום הרבע הראשון הנבחרת של זילברשטיין הוליכה 16:18.
אקשטיין המשיך ביכולת הטובה ותפר שלשה בתחילת הרבע, שיחד עם אחת של דיוויד מוסיס הדומיננטי המשיכה את היתרון הישראלי. ארונוב ואימגה החליפו סלים, וסל של אמיתי עזריאל הזעיק פסק זמן מהספסל הצרפתי. ארונוב קלע שלשה שפתחה פער קטן, אך הצרפתים חזרו לשוויון 39:39 בירידה אל חדרי ההלבשה.

תחילת החצי השני הייתה צמודה והצרפתים אף עלו ליתרון, אך ארונוב, אורן טרושקין ומוסיס נכנסו למומנטום, ויחד עם רום סטולר, שסיפק מהלך של סל ועבירה, הנבחרת עלתה ליתרון דו ספרתי בסיום הרבע, 59:69.
הרבע המכריע אופיין בהצטברות של קליעות עונשים בתחילתו, אך לאחר מכן ארונוב ומוסיס שמרו את היתרון של הנבחרת, והוא הלך ותפח עד ל-16. היריבה הראתה סימני קאמבק והורידה את ההפרש לחד ספרתי, אך מוסיס לקח כדור חוזר סופר חשוב וארונוב דייק מהקו כדי לסגור עניין, כאשר השחקן הגבוה (מוסיס) חתם את המשחק עם דאנק. בסיום, 77:91 לנבחרת ישראל שהעפילה לשלב הבא מהמקום הראשון כשנשאר לה עוד משחק בשלב הבתים.
שחקן הנבחרת, רום סטולר, אמר בסיום: “לגבי המשחק, אנחנו קבוצה עם המון המון אופי ואני חושב שבאופן אישי אני עושה מה שאני יודע ומה שאני צריך לעשות ואת התפקיד שלי”.

דיוויד מוסיס הוסיף ואמר: "שמח מאד מהניצחון שלנו. אנחנו מתכוננים לכל משחק ברמה טקטית, ושמח שהצלחנו לבצע כמו שצריך. אנחנו עובדים קשה כנבחרת, כל אחד מביא את עצמו ותורם. אני שמח על הניצחון, צרפת נבחרת קשה אבל ידענו להסתדר איתם טוב. אנחנו עם הפנים קדימה למשחק הבא".
נדב זילברשטיין, מאמן הנבחרת: "אני אומר לילדים מהיום הראשון, אנחנו נבחרת מצוינת שיכולה לעשות דברים מאוד מאוד יפים רק אם נהיה ממוקדים וביחד. יש לנו המון המון כישרון, יש לנו נבחרת אתלטית יוצאת דופן ביחס לנבחרות ישראליות וזה עוזר לנו מאוד. הצלחנו בטח במחצית השנייה אבל גם במחצית הראשונה פשוט לשמור אישית מצוינת, בלי להתחכם, פשוט אישית שכל אחד ידע מה לעשות ומה הוא רוצה מעצמו הגנתית ומאיפה להביא את העזרות ואיך לטפל בפיק אנד רול. ברור שהחזרה אתמול מהמינוס תשע נתנה לנו המון ביטחון, אבל החבר'ה פה לא מתרגשים ואני נותן להם את הקרדיט שגם אם המשחק אתמול לא היה נגמר כמו שהוא נגמר הם היו באים אפילו יותר דרוכים ומוכנים".
על אביב ארונוב: "אביב ילד מאוד מיוחד ושחקן מאוד מיוחד, הוא סקורר. לפעמים עם שחקנים כאלו צריך לדעת איך להתנהל, יש לו קטעים שהוא קצת מכריח ולוקח זריקות פחות טובות אבל הוא כל הזמן שם, כל הזמן מחויב וכבר יודע לעשות את ההתאמות שלו. אני בגישה שבטח בגיל נוער צריך לתת לשחקנים מהסוג הזה לתת להם להתפתח כי המטרה העיקרית בסוף היא לייצר שחקנים לקבוצה הבוגרת".
"עומרי היה יוצא מן הכלל היום וידע לאן המשחק צריך ללכת, הוא הרים את עצמו. גם כרם אשכנזי שלא שיחק אתמול נתן לנו דקות יוצאות מן הכלל וגם סטולר שגם אתמול וגם היום נתן תצוגה יוצאת דופן. כדורסל זה משחק של מומנטומים, אתה מאבד את המומנטום ואתה לא יודע אם תוכל להפוך אותו. אסור לנו להתייחס למשחק מחר כמשחק קל, אנחנו צריכים לבוא במלו הרצינות כמו מי שאנחנו ולשחק את הכדורסל שלנו ולנצח גם אותו כדי לבוא למשחק הרביעי גם מנטלית וגם גופנית בצורה הטובה ביותר".
קלעו לנבחרת צרפת: הוגו אימגה 20 נקודות ו-7 ריבאונדים, נתאו בורדס 13 נק’, קני ודו 12 נק’, לוקה לייטילר 10 נק’ ו-5 אסיסטים, אפני קוגנט 6 נק’, אצ’ילה אלומה 5 נק’, יעל ריינאר ומאדיבה סיסה 4 נק’ כ”א ואליוט הוטלרד 3 נק’.
קלעו לנבחרת ישראל: אביב ארונוב 31 נקודות ו-6 ריבאונדים, דייוויד מוסיס 25 נק’ ו-8 ריב’, רום סטולר 8 נק’, עומרי אורלנד ונועם אקשטיין 7 נק’ כ”א, אמיתי עזריאל 5 נק’, ליאור הרשקו 4 נק’ ו-5 ריב’ ואורן טרושקין וכרם אשכנזי 2 נק’ כ”א.
חמישיית נבחרת צרפת: הוגו אימגה, לוקה לייטילר, ג’ורדן אומיסקר, קני ודו ויעל ריינאר.
חמישיית נבחרת ישראל: אביב ארונוב, אמיתי עזריאל, ליאור הרשקו, אורן טרושקין ודייוויד מוסיס.
עשר הדקות הראשונות של המשחק היו צמודות, כאשר מצד אחד ארונוב ונועם אקשטיין בלטו, ובצד השני אימגה ונתאו בורדס שמרו את הצרפתים צמודים. לאחר רבע ראשון החבורה של זילברשטיין הובילה 16:18.

אקשטיין תפר שלשה בתחילת הרבע והנבחרת המשיכה ביתרון שלה, אך הצרפתים הגיבו מנגד וחזרו לשוויון 28:28. ארונוב ואימגה החליפו סלים, וסל של עזריאל הזעיק פסק זמן מהצרפתים, 34:36 לחבורה שלנו. ארונות קלע שלשה ופתח פער קטן, אך היריבה חזרה וכפתה שוויון עם בירידה לחדרי ההלבשה, 39:39.
תחילת החצי השני הייתה צמודה והצרפתים אף עלו ליתרון לאחר שלשה של אימגה, אך ארונוב, טרושקין ומוסיס נכנסו למומנטום והחזירו את היתרון לחבורה של זילברשטיין. רום סטולר, עם מהלך של סל ועבירה העלה ליתרון דו ספרתי, ולאחר מכן הוא ואימגה החליפו סלים כדי לרדת ביתרון 59:69 לרבע המכריע.

תחילת הרבע אופיינה בהצטברות נקודות על ידי זריקות עונשין, ולאחר מכן ארונוב ומוסיס החליפו נקודות עם ודו כדי לשמור על היתרון הדו ספרתי. ארונוב וליאור הרשקו המשיכו ללהטט על הפרקט והקפיצו את היתרון עוד יותר. הצרפתים הראו סימני קאמבק כאשר הורידו את ההפרש ל-11 בלבד, לאחר שהיה 16 בשיאו. בורדס צימק עם שלשה את הפער לחד ספרתי, אך מוסיס לקח כדור חוזר סופר חשוב התקפה לאחר מכן וארונוב דייק פעמיים מהקו כדי לקבוע 77:87. בסופו של דבר, עומרי אורלנד ומוסיס עם דאנק ענק קבעו את תוצאת הסיום, 77:91 לנבחרת ישראל.