מסי מול ספרד ולאמין ימאל על הגביע: הפרעוש בישל פעמיים לפרננדס ולאוטרו והוביל את אלופת העולם ל-1:2 מוצדק על אנגליה, כשהמהפך הושלם בתוספת הזמן

ארגנטינה העפילה הלילה (רביעי) לגמר המונדיאל לאחר שניצחה את אנגליה 1:2 בתום משחק דרמטי, ותפגוש ביום ראשון את ספרד לקרב על התואר. אחרי שנקלעה לפיגור, אלופת העולם חזרה בענק עם חצי שעה נהדרת של כדורגל, כשלאוטרו מרטינס הכריע את ההתמודדות לאחר בישול מדויק של ליאו מסי, שסיפק עוד הופעה גדולה והוביל את נבחרתו למעמד הגמר.
זה היה שכרה של נבחרת שהחליטה סוף סוף לשחק כדורגל. אחרי שעה שבה התקשתה לייצר מצבים והסתפקה במשחק מהוסס, הארגנטינאים עברו להילוך גבוה ברגע שנקלעו לפיגור. מאותו רגע הם שלטו לחלוטין, שטפו את המגרש ויצרו אינספור הזדמנויות.
במשך יותר משעה ארגנטינה התקשתה להציג את היכולת שמצופה מאלופת העולם, אך הכול השתנה לאחר שנקלעה לפיגור. מאותו רגע היא הגבירה את הקצב, לחצה ללא הפסקה ויצרה שורת מצבים שהובילו למהפך מוצדק.

האנגלים עלו ליתרון משער של אנתוני גורדון, אך במקום להמשיך לתקוף בחרו לסגת לאחור ולהגן על התוצאה. ההחלטה הזו אפשרה לארגנטינה להשתלט על מרכז השדה, כשכל התקפה מסוכנת עברה דרך מסי, שניצח על המשחק ביד רמה.
המחצית הראשונה התאפיינה בעיקר במאבקים פיזיים, עבירות ועימותים בין השחקנים, בעוד שמצבי הבקעה כמעט ולא נרשמו. השופט אפשר משחק קשוח, מה שתרם לאווירה המתוחה על כר הדשא.

בחצי השעה האחרונה התמונה השתנתה לחלוטין. אלכסיס מק אליסטר נעצר בקורה, חוליאן אלברס ולאוטרו מרטינס הגיעו להזדמנויות נוספות, עד שלבסוף אנסו פרננדס כבש מרחוק ומסי מצא את לאוטרו מרטינס בהרמה מדויקת שהכריעה את ההתמודדות והבטיחה לארגנטינה מקום בגמר הגדול מול ספרד.