יום שישי, 10.04.2026 שעה 23:18

שיא השפל: מכבי ת"א הובסה על ידי פאריס

נפרדנו כך? הצהובים, במשחק גרוע, סיפקו תצוגת בלהות אל מול היריבה הצרפתית, נכנעו בפעם השנייה ברציפות לאחר 113:80 והסיכוי לפלייאין נמוך מאוד

|
רומן סורקין (רועי כפיר)
רומן סורקין (רועי כפיר)

השפלה גדולה: מכבי תל אביב הגיעה הערב (חמישי) למשחק קריטי במסגרת המחזור ה-37 ביורוליג כשהיא יודעת שניצחון הוא הדבר היחיד שחשוב. למרות זאת, החבורה של עודד קטש הציגה יכולת חלשה ונרפית, לא עמדה בקצב של פאריס והובסה 113:80, ובכך השאירה לעצמה סיכוי קלוש להעפיל לשלב הפלייאין ונראה כי החלק האירופי של העונה שלה למעשה הסתיים.

כבר מפתיחת המשחק היה ניתן להבין לאן הרוח נושבת, כאשר המאחרת הכתיבה את הקצב הגבוה והמפורסם שלה, ותוך דקות אחדות עלתה ליתרון דו ספרתי. מנגד, לוני ווקר ניסה לשמור את קבוצתו בתמונה, אך האורחים לא השיגו עצירות בהגנה, אפשרו ליריבה לקלוע 41 נקודות ברבע הראשון וירדו להפסקה בין הרבעים כשהם בפיגור 17, 41:24.

קצב צבירת הנקודות נרגע בתחילת הרבע השני, אך זה לא מנע מהצרפתים להגדיל את ההפרש ל-20. החבורה הישראלית צימקה את ההפרש ל-15, אך שתי שלשות של נאדיר היפי העלו את ההפרש פעם נוספת, ובסיומה של מחצית ראשונה גרועה, הצהובים ירדו לחדרי ההלבשה בפיגור 61:38.

החצי השני לא היה שונה, כאשר ג’סטין רובינסון ואלן דוקוסי פתחו טוב כששניהם החזיקו במספר דו ספרתי של נקודות והגדילו את ההפרש ל-30, 42:72. החבורה מצרפת לא הפסיקה ללחוץ על דוושת הגז, וההפרש רק הלך ותפח, דווקא במשחק כה חשוב עבור הצהובים. בירידה אל הרבע המכריע, התוצאה עמדה על 58:93 לזכות המארחת.

כדי להוסיף לבושה הגדולה, רובינסון העלה את ההפרש ל-40 בתחילת הרבע האחרון. המשך הרבע התנהל כגארבג’ טיים אחד ארוך, בו מכבי צימקה במעט את הפער, ובסיום המשחק נכנעה 113:80, במה שבעצם אמר כי סיכוייה להעפיל לשלב הפלייאין קלושים בהחלט.

קלעו לפאריס: ג’סטין רובינסון 25 נקודות ו-6 אסיסטים, סבסטיאן הררה 16 נק’, אלן דוקוסי 14 נק’, נאדיר היפי ולמאר סטיבנס 12 נק’ כ”א, אמאת’ אמבאייה 11 נק’, מוחמד פיי 8 נק’ ו-7 ריבאונדים, ג’ארד רודן 7 נק’ ו-5 ריב’, לאופורד קאבלייר ודאולטון הומס 3 נק’ כ”א ודריק וויליס 2 נק’. 

קלעו למכבי תל אביב: לוני ווקר 16 נקודות, מרסיו סנטוס 13 נק’, אושיי בריסט (7 ריבאונדים) וזאק הנקינס (5 ריב’) 12 נק’ כ”א, ג’ף דאוטין ג’וניור 8 נק’, ג’ון דיברתולומיאו ו-וויל ריימן 6 נק’ כ”א, ג’ימי קלארק 4 נק’ ו-5 אסיסטים וג’יילן הורד 3 נק’ ו-6 ריב’.  

רבע ראשון: 24:41 לפאריס

חמישיית פאריס: ג’סטין רובינסון, סבסטיאן הררה, ג’ראד רודן, אלן דוקוסי ודריק וויליס. 

חמישיית מכבי ת”א: ג’ימי קלארק, לוני ווקר, וויל ריימן, ג’יילן הורד ורומן סורקין.

קצב מסחרר בפתיחה, כאשר פאריס הציגה את הקצב המהיר והמפורסם שלה, שטפה את הפרקט מהר ועלתה ליתרון, מנגד ווקר שמר את הצהובים בתמונה. החבורה של עודד קטש לא השיגה עצירות בהגנה, במה שהוביל לריצה מקומית שהעלתה את הקבוצה הצרפתית ל-12:21 וגמרה למאמן הישראלי לקחת פסק זמן.

הררה המשיך להוביל את הקבוצה המקומית והיא עלתה ליתרון דו ספרתי עם קצב התקפי מרהיב כאשר הצהובים התקשו. בסיומו של רבע גרוע במיוחד, חניכיו של עודד קטש קיבלו 41 נקודות ונקלעו לפיגור ב-17 נקודות, 41:24.

רבע שני: 38:61 לפאריס

קצב צבירת הנקודות נרגע בתחילת הרבע, אך זה לא עצר את הפריסאים מלהגדיל את ההפרש, שהגיע ל-20 (29:49) וגרם לקטש לדבר עם שחקניו בפסק זמן. היה נדמה כי שום דבר לא הולך לחבורה של קטש, כשגם כשהיא צימקה את הפער ל-15, נאדיר היפי תפר שתי שלשות שהחזירו את ההפרש מעל 20. בסיומה של מחצית ראשונה פשוט גרועה, הצהובים ירדו לחדרי ההלבשה בפיגור 61:38.

רבע שלישי: 58:93 לפאריס

רובינסון ודוקוסי פתחו טוב את החצי השני, כאשר שניהם החזיקו במספר דו ספרתי של נקודות, והגדילו את ההפרש ל-30, 42:72. החבורה מצרפת לא הפסיקה ללחוץ על דוושת הגז, וההפרש רק הלך ותפח, דווקא במשחק כה חשוב עבור הצהובים. בירידה אל הרבע המכריע, התוצאה עמדה על 58:93 לזכות המארחת.

רבע רביעי: 80:113 לפאריס

רובינסון העלה את ההפרש ל-40 בתחילת הרבע, במה שסימל יותר מכל את השפל הגדול של הצהובים. המשך הרבע התנהל כגארבג’ טיים אחד ארוך, בו מכבי צימקה במעט את הפער, ובסיום המשחק נכנעה 113:80.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */