המחזור השישי בליגת העל לנוער נפתח אתמול (שלישי) עם שלושה משחקי ענק, כשבמוקד בית”ר ירושלים, שהייתה המוליכה עד שריקת הפתיחה, ספגה הפסד ביתי 1:0 למכבי חיפה. בנוסף, מ.ס אשדוד אירחה את מכבי תל אביב, משחק שהסתיים ב-2:2, והפועל באר שבע יצאה למשחק חוץ קשה מול הפועל תל אביב, אותו ניצחו האדומים מת”א 0:1 אודות לשער ניצחון דרמטי בדקה ה-95.
בית”ר ירושלים – מכבי חיפה 1:0
החבורה מהבירה, שהצליחה לרשום עלייה בסוף העונה שעברה, פתחה את העונה בצורה אדירה והיא ניצבה עד שריקת הפתיחה במקום הראשון בטבלת הליגה. מנגד, הירוקים שמחזיקים בתואר אלופת העונה הקודמת, חוו פתיחת עונה לא יציבה. למרות כל זאת, היו אלו החיפאים שהשיגו את שלוש הנקודות, הודות לשער של ניב גבאי שתי דקות לפתיחת ההתמודדות.
דקה 2, שער! מכבי חיפה עלתה ל-0:1: אחרי התקפה מסודרת מצד הירוקים, ניב גבאי הצליח לכבוש מקרוב ולהעלות את האלופה המכהנת ליתרון.
שחקני מכבי חיפה חוגגים (אורן בן חקון)
שחקני בית"ר ירושלים מאוכזבים (אורן בן חקון)
איתיי יוסף שושן ונועם ישראל אלוק (אורן בן חקון)
איתיי יוסף שושן מכדרר (אורן בן חקון)
עידן זברו (אורן בן חקון)
אריאל גל (אורן בן חקון)
נבות רטנר במרדף אחרי הכדור (אורן בן חקון)
אליאור משה שמואל ונבות רטנר (אורן בן חקון)
ירין לוי צופה במשחק (אורן בן חקון)מ.ס אשדוד – מכבי תל אביב 2:2
החבורה מעיר הנמל, יחד עם מאמנה החדש נאור ברקול, פתחה את העונה לא כמו שציפתה כשהיא ניצבת עם שבע נקודות בלבד מ-15 אפשריות. לעומתה, דווקא אחרי פתיחת עונה חיובית, חלה נסיגה ביכולת שחקניו של דן רומן, שרשמו שני הפסדים רצופים, והיום שוב לא הצליחו לנצח.
בדקה ה-34 רז תמר העלה את המארחים ליתרון. שתי דקות לסוף המחצית הראשונה, פנדל מדויק של איתן זפרני השווה את התוצאה. בדקה ה-54 המהפך הושלם, כשזפרני השלים צמד. שלוש דקות בלבד לאחר מכן, האשדודים השוו ל-2:2 משער של מיסרה אבוב בלאל.
דקה 34, שער! מ.ס אשדוד עלתה ל-0:1: קרן עלתה מצד ימין, ולאחר בלבול ברחבה הכדור הגיע לאגף השמאלי, משם יצאה הרמה שמצאה את רז תמר, שכבש מהאוויר.
דקה 43, שער! מכבי תל אביב השוותה ל-1:1: הצהובים, היום בכחול, קיבלו כדור עונשין מ-11 מטרים. איתן זפרני ניגש לבעוט, זרק את השוער לפינה אחת וגלגל לשנייה.
דקה 54, שער! מכבי תל אביב עלתה ל-1:2: הנה הגיע המהפך. כובש השער הראשון, איתן זפרני, קיבל את הכדור בתוך הרחבה, סיים בצורה טובה לפינה הרחוקה, ובכך השלים צמד.
דקה 57, שער! מ.ס אשדוד השוותה ל-2:2: זה היה מהיר! כדור רוחב מצד שמאל הגיע לידיו של שוער הצהובים, שביצע טעות גדולה והשמיט אותו ישר לרגלו הימנית של מיסרה אבוב בלאל, שסיים לרשת.
הפועל תל אביב – הפועל באר שבע 0:1
האדומים מתל אביב הגיעו עם רוח גבית, אחרי המהפך הגדול בדרבי, שהקפיץ אותם, לפחות זמנית, למקום החמישי. גם הדרומיים באו עם פתיחת עונה מוצלחת, כשהם היו היחידים שעדיין לא הפסידו במסגרת הליגה. המשחק התפתח מאוחר. בדקה ה-86, שחר נחום החמיץ פנדל עבור המארחת, שלא ויתרה, וכבשה את שער הניצחון עמוק בתוספת הזמן, כשאור מסיקה הכריע.
דקה 86: האדומים מת”א קיבלו פנדל, אך שחר נחום בעט חלש והחמיץ את ההזדמנות להעלות אותם ליתרון.
דקה 90+5, שער! הפועל ת”א עלתה ל-0:1: איזו דרמה אדירה באצטדיון בבת ים! המחליף אור מסיקה נכנס לרחבה, עבר את השוער וכבש את מה שכנראה יהיה שער הניצחון הדרמטי של האדומים מת”א.
תוצאות נוספות:
מכבי הרצליה – מכבי נתניה 2:2
הפועל כפ”ס – קריית שמונה 3:1
הפועל חיפה – הפועל רמה”ש 0:3
הפועל ראשל”צ – הפועל עכו 2:4
הפועל פ”ת – בני יהודה 0:1
הפועל רעננה – מכבי פ”ת 2:1