שתי היריבות סיפקו דרמה ענקית שכללה שני מהפכים. טוריאל כבש ראשון, מיכה וכהן (הורחק) דאגו להפוך, קרייב השווה בדקה ה-90 ואלטמן סיפק ניצחון אדום

חיכינו, קיווינו וציפינו למפגש הלוהט בין שתי היריבות הגדולות, אך את מה שהפועל תל אביב ובית”ר ירושלים סיפקו לנו הערב (שני), מעטים ציפו, כשהאדומים הקפיצו את בלומפילד עם ניצחון 2:3 עמוק בתוך תוספת הזמן, במשחק שכלל שני מהפכים ואדום.
האצטדיון שהיה מלא “זכה” למשחק שהחל מנומנם וללא מצבים, עד אשר החלטה גבולית של גל לייבוביץ’ הובילה לפנדל לזכות המארחת. סתיו טוריאל ניגש והכניע את מיגל סילבה. החששות של בית”ר ירושלים החלו לגדול כשירין לוי הוחלף בדקה ה-40, אבל מי שנקרא לדגל, דור מיכה, הצליח לאזן בתוספת הזמן של המחצית.
החבורה של אליניב ברדה שבה מההפסקה בטירוף עם מספר החמצות בהובלת דניאל דאפה, ומי שניצל זאת היה גיל כהן כדי להפוך את התוצאה ולהיות הגיבור של הירושלמים. אנדריאן קרייב הצליח לדאוג לשוויון בדקה ה-90 כשנגח מהגבהה של טוריאל.

ברדה הגיב ושלח למערכה לראשונה העונה את עומרי אלטמן. כהן, שכבש את המהפך, הפך לגיבור הטרגי של הערב כשהכשיל את אלטמן מחוץ לרחבה, ספג כרטיס אדום וצפה באותו אחד שהכשיל מכריע את המשחק בהתקפה האחרונה של המשחק, עם בעיטה חופשית מדויקת לרשתו של סילבה.
מעבר לתוצאה האדירה עבור המארחת, זו אמירה: הפועל תל אביב שבה לליגת העל. עם הצלחת המבחן הגדול הראשון שלה, ורגע לפני שתפגוש את אותה היריבה בגמר גביע הטוטו בעוד כחודש, היא מאותתת לשאר הליגה כשהמוקש הבא יהיה מול מ.ס אשדוד. בצד המפסיד, ברק יצחקי תפגוש את קריית שמונה ותנסה להתאושש כבר בשבת.