יום שלישי, 20.01.2026 שעה 19:57
ליגה ספרדית 25-26
4922-5420ברצלונה1
4817-4320ריאל מדריד2
4119-3719ויאריאל3
4117-3520אתלטיקו מדריד4
3422-2320אספניול5
3225-3320בטיס6
3220-2820סלטה ויגו7
2426-2720אלצ'ה8
2428-2620ריאל סוסיאדד9
2428-1920אתלטיק בילבאו10
2434-2020ג'ירונה11
2224-2120אוססונה12
2225-1620ראיו וייקאנו13
2132-2620סביליה14
2130-2420מיורקה15
2126-1520חטאפה16
2031-1920ולנסיה17
1925-1620אלאבס18
1432-2119לבאנטה19
1331-1120אוביידו20

ברצלונה ביטלה את הגעתה ליפן וטוענת להונאה

תפנית דרמטית ולא צפויה: המשחק שתוכנן מול ויסל קובה בוטל עקב הפרת החוזה, כשהתשלום שסוכם עליו לא הועבר. במקום, השחקנים נאלצו לקיים אימון כפול

|
לבנדובסקי ולאמין ימאל (IMAGO)
לבנדובסקי ולאמין ימאל (IMAGO)

פחות מיממה לפני העלייה למטוס, ברצלונה ביטלה את הנסיעה ליפן במסגרת מסע המשחקים האסייתי שלה, והצביעה על "הפרה חמורה של חוזה" מצד המארגן המקומי. המועדון הודיע כי במקום לטוס לטוקיו לקראת משחק הידידות מול ויסל קובה ביום ראשון (בשעה 12:00 שעון ספרד), השחקנים יקיימו אימון כפול במתחם האמונים.

בהודעה הרשמית של ברצלונה נכתב: "המועדון נאלץ לבטל את השתתפותו במשחק שתוכנן ליום ראשון הקרוב ביפן, בשל הפרה חמורה של החוזה מצד המארגנים. עם זאת, המועדון שוקל כעת התאמה מחדש של החלק הדרום-קוריאני של סיור הקיץ, שכולל שני משחקים מול סיאול FC (31 ביולי) ודאיגו FC (4 באוגוסט), בכפוף לעמידה בתנאים שנקבעו מראש. ברצלונה מצרה על האירוע ועל השפעתו על קהילת האוהדים הגדולה של בארסה ביפן".

ההודעה נמסרה זמן קצר לאחר מסיבת העיתונאים של מרקוס רשפורד, שהוצג כשחקן החדש של ברצלונה. בעודם חוגגים את ההחתמה, נפלה הפצצה, הטור האסייתי כולו בספק, ובעיקר החלק היפני, שמסתמן כהפסד משמעותי גם מהבחינה הכלכלית: ברצלונה תכננה להרוויח לפחות 15 מיליון אירו מהסיור, סכום שיכול היה לטפס עד 20 מיליון על בסיס בונוסים.

מרקוס רשפורד (הטוויטר של ברצלונה)מרקוס רשפורד (הטוויטר של ברצלונה)

לפי הדיווחים בספרד, המארגן של המשחק ביפן לא העביר את מלוא התשלום עליו סוכם מראש. רק חלק מהסכום הועבר בפועל. ההחלטה לא הגיעה רק ממנהלי המועדון, גם המאמן האנזי פליק תמך בביטול.

המארגנים הקוריאנים: "לא ביפן, כן אצלנו"

בעקבות ההודעה הדרמטית, חברת D-DRIVE, המארגנת את סיור הקיץ של ברצלונה באסיה, פרסמה תגובה רשמית לתקשורת, בה היא מטילה את האשמה על קבוצת יאסודה היפנית, נותנת החסות של ריאל סוסיאדד, שהייתה אמורה לארגן את המשחק בטוקיו בשיתוף פעולה. מנכ"ל D-DRIVE, סאול האם, כתב: "המשחק בין ויסל קובה לברצלונה, שבוטל זה עתה, הוצע במקור על ידי קבוצת יאסודה. היום היינו אמורים לקבל את מלוא התשלום, אך הכספים לא הגיעו. במקום זאת, קבוצת יאסודה שלחה מסמכים מזויפים ולא תקפים, תוך ניסיון להונות אותנו בכך שטענו שהתשלום כבר בוצע".

לדבריו, ברצלונה קיבלה החלטה נכונה ואחראית: "בשל ההתנהלות ההונאתית של יאסודה, נפגעה גם תדמית הציבורית של ראקוטן, והנזק ברור. ננקוט צעדים משפטיים נגד הגורמים היפנים האחראים. מנגד, בקוריאה הדרומית כל ההכנות הושלמו והתשלומים הועברו – למעט הוצאות טיסה. אנו מתחייבים לקיים את שאר הסיור ולספק לאוהדים בקוריאה חוויה בלתי נשכחת".

שחקני ברצלונה (IMAGO)שחקני ברצלונה (IMAGO)

השחקנים קיבלו הודעה מיידית: מתכוננים לאימונים

השחקנים קיבלו את הבשורה על ביטול הטיסה ליפן דקות ספורות לפני פרסום ההודעה הרשמית. במקום לטוס, חזרו למתכונת אימונים מלאה תחת האנזי פליק, כולל אימון כפול בעיר הספורט של המועדון. המאמן, שמחפש יציבות והכנה שקטה לקראת העונה, הוא ככל הנראה אחד המרוויחים מהסיטואציה הלא צפויה הזו.

כעת נותר לראות האם ברצלונה תמריא לקוריאה הדרומית כמתוכנן לקראת שני המשחקים שנותרו בלוח הזמנים, או שמא גם הם יבוטלו אם המארגנים לא יעמדו בכל ההתחייבויות. מה שבטוח, סיור הקיץ של בארסה קיבל טוויסט דרמטי ובלתי צפוי, כמו שרק בברצלונה יודעים לייצר.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
/* LAST / NEXT ROUNDs */